Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespol policystycznych jajnikow a chudniecie

Polecane posty

Gość gość

Czesc, Czy ktoras z Was ma zespol policystycznych jajnikow i stosowala glucophage 500 mg 2 razy dziennie + antykoncepcje (ja mam Belare, ktora zaczne brac od najbliiszego cyklu) i udalo jej sie schudnac? Nie interesuje mnie kwestia zachodzenia w ciaze. Jedynie kwestia tego, czy udalo Wam sie nabrany przez pcos balast zrzucic i wrocic do formy sprzed choroby? Powiem Wam, ze zobaczylam moje zdjecia sprzed choroby (2 lata temu) i sie zalamalam. Wiedzialam, ze przytylam, ale okazuje sie ze wygladam duzo gorzej, niz wygladalam. Zawsze bylam przy kosci (tak mi sie wydawalo, ze waga 60 kg przy 165 cm wzrostu to nadwaga hahahaha). Teraz nabralam juz 25 kg, jest mi ciezko, ciagle bym spala, pomimo tego ze zdrowo sie odzywami i te wlosy... Nie mam niby az takiego problemu, mam kilka ciemniejszych wlosow na twarzy, ale za to wlosy na nogach odrastaja w trybie ekspresowym!!!!!!!! Do tego paznokcie i wlosy mam tak suche, ze ciagle sie lamia (a przestalam je farbowac 2 lata temu :( ). W koncu trafilam do lekarza i dostalam wlasnie taki zestaw: glucophage 500 mg x 2 dziennie + dieta z niskim indeksem glikemicznym, z wykluczeniem glutenu + tabletki anty. Czy pozbylyscie sie problemu z wlosami na twarzy i nadwaga? Dajcie koniecznie znac. Od 1 stycznia zaczynam tez cwiczyc, wracam na silownie, obiecalam sobie, ze najblizsze wakacje wyjde na plaze w stroju kapielowym bez zadnych kompleksow!

Nie mam pcos i nie stosowałam kuracji, ale jestem położną. Przy pcos bardzo trudno schudnąć, ale nie jest to niemożliwe. Dieta z niskim indeksem glikemicznym to super pomysł. Bardzo pochwalam też pomysł siłowni i zdrowego odżywiania. Pamiętaj o fazach utraty masy ciała. Ze to nie jest tak, ze chudniesz od razu 20 kg. Bedzie spadek spowodowany utratą wody, potem przestój i potem znowu ruszy. Zwracaj uwagę na nawodnienie. Włosy i paznokcie na tym skorzystają. Dodatkowo jeżeli chodzi o suche włosy mozesz stosować Radical (szampon i mgiełka) a z droższych alternatyw Revitacell kurację na włosy. Co do włosów na twarzy to tylko kosmetyczka albo laserowe usuwanie :(