Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy czy podajecie kozie mleko zamiast krowiego..

Polecane posty

Gość gość

Bardzo mnie interesuje opinia Pań, ktore mieszkają na wsi i mają gospodarstwo, ale inne też mogą sie udzielać, o co proszę. Moj maly ma 2,5 roku, pil jak dotąd mm. Od początku jestem negatywnie nastawiona do mleka krowiego ( chodzi o hormony, leki podawane krowom-nie dziekuje i sama unikam). Natomiast mleko kozie (nawet to ze sklepu) hormonow, lekow w mleku raczej nie ma. Jak Panie (szczegolnie ze wsi) wiecie pasza nie jest tania, a wiadomo, ze koza żywi sie byle czym i pasie sie byle gdzie. Podanie kozie zboza, odpadkow takich jak chocby obierkow z ziemniaka kozie pasuje. I moje pytania wreszcie - czy dajecie maluchom takie mleko w nadziei, ze jest lepsze? Bardzo chcialabym miec dostep do kogos kto ma kozy, ale niestety nie mam i musze posilac sie UHT (dobrze, dobrze,wiem, ze UHT to nie samo zdrowie). Proszę o opinie. Dziekuje, pozdrawiam

Gość gość
Pytanie czy twoje dziecko będzie to mleko chciało pić. Syn miał uczulenie na normalne mleko, więc gdy karmiłam, chciałam pić kozie mleko. Kupiłam jedno opakowanie i sporą część wylałam, bo nie byłam tego w stanie przełknąć, choć bardzo się zmuszałam. Koleżanka kiedyś opowiadała, że jej siostra od dziecka piła mleko kozie. Była chodzącym okazem zdrowia, do tego miała białe, zdrowe zęby. Ona to przypisywała temu mleku, ale chyba trudno to udowodnić.

Gość gość
pije pije, dzis wytrąbił całą szklankę....mnie tez smakuje jakby troszkę słodsze niż krowie i wiem, że zdrowe - choc tak jak pisałam ze sklepu UHT. Wiem, ze jest polecane dla dzieci ze skazą białkową, moj nie ma, ale chcialabym juz nie kupowac mm, bo raz ( nie wierze, ze jest to cud miod i orzeszki, a pił, bo musiał) lecz wolalam to niz krowie. Marzy mi sie kozie mleczko, cos dziekuje mamo za odpowiedz. Na razie pozile sie UHT i poszukam od kogos zamowic. podobno mrozone tez sprzedaja :) milego dnia wszystkim mamom, :)

Gość gość
A od jakiego wieku można dziecku podawać kozie mleko? Pytam bo mam 8 miesięcznego niejadka. Na krowie zbyt mały. Mm nie chce a cyc już mu nie wystarcza.