Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
do dziś jeżeli faktycznie macie 30 boksów- choć nie wierzę to należy wnioskować o więcej dostaw! Jeżeli dostawa ma powyżej 23 boksy to znaczy, że należy zwiększyć ilość dostaw!

Gość gość
My miałyśmy też 2 mega dostawy a teraz mamy 3 po 14-16 czasami 8-12 boksów i to jest do ogarnięcia...:)

Gość gość
Powiedzcie mi czy za pracę w niedzielę jest jakaś wyższa stawka czy to się równoważy dniem wolnym?

Gość gość
Za niedziele masz dzień wolny. Od 4 dni próbuje sie dodzwonić do kadr i nikt nie odbiera, o rożnych godzinach dzwonię i nic. Juz mnie to irytuje :/

Gość gość5
Jest taka sama stawka, ale jak masz więcej godzin przepracowanych w weekend niż odbiorów to jeszcze raz Ci płacą a na pasku to jest dodatek za dni wolne.

Gość gość
pracujesz w równoważnym czasie pracy czyli dzień wolny....

Gość gość
Mozna przyjac dostawe nocna bez faceta do pomocy? W wyjatkowej sytuacji np. przed wyjsciem z domu sie nagle rozchorowal i zadzwonil ze nie przyjdzie na dostawe.

Gość gość
My co druga dostawę przyjmujemy bez faceta, bo nie mógł, bo cos mu wypadło a na koniec miesiąca nie pozwala nam na to wydajność, bo po co ma przyjść na godzinę,

Gość gość
I zadnych konsekwencji nie ponosicie? Przeciez to lamanie procedur.

Gość gość
Zawsze możecie poprosić o pomoc kierowcę i napisać to i zapłacą mu za to.

Gość gość
Jakich konsekwencji? Dostawa ma być zrobiona. Kogo obchodzi jak to zrobisz. Czasem jak sie trafi fajny kierownica to kuwety wyrzuci z boksu.

Gość gość
Bez chlopaka nie mozna przyjac dostawy. Procedure przyjecia dostawy podpisalas wiec powinnas zdawac sobie sprawe z konsekwencji, tak samo jak ks. dziwne ze na to pozwala chyba ze ma jakiej przywileje. Gdyby Tobie lub kolezance cos sie stalo np. od podnoszenia ciezarow to os. funkcyjna jest za to odpowiedzialna.

Gość gość
Ja jestem kasjerem wiec mam to gdzies, skoro kierownik na to pozwala. Ja otwarcie powiedziałam, ze nie będę nosić kuwet z boksu. Wiec osoba przyjmująca dostawę to robi. Ale u nas od zawsze był problem z facetem na dostawy bo nikt nie chce przychodzić na okrojone godziny bo wydajność. Po co ściągać gościa na 1 godzinę? Dostawy mamy 2 razy w tygodniu i co on zarobi ?

Gość gość
No tak martwią się o wypłatę faceta na dostawy, a jak coś im się stanie i nie otrzymają z ubezpieczenia żadnego odszkodowania to Rossmann winny....... Same robicie sobie pod górkę.. jeśli KS nic z tym nie robi to do KR z tym...

Gość gość
JAK TO ZWOLNIEŃ CIĄG DALSZY :////

Gość gość
My sie nie martwimy o jego wypłatę, tylko gość na dostawę nie chce przychodzić na godzinę bo w każdy dzień dostawy dzwonił i pytał na ile przychodził. Jak słyszał, ze na godzinę to w ogole nie przyeszdl wiec przestałyśmy po niego dzwonić. A nie było,innych chętnych bo ogłoszenie wisi od 3 miesięcy, wiec dzwonimy po sklepach o kogoś.

Gość gość
No bo taka prawda przychodzic na jedna godz to sie nie oplaca nikomu...

Gość gość
I sie robi błędne koło :)

Gość gość
ale godziny z umowy zlecenia człowieka z dostaw nie wliczaja sie do wydajnosci, wiec nie rozumiem w czym problem.

Gość gość
Oczywiscie ze sie wliczaja!!!

Gość gość
godziny chłopaka z dostawy są liczone do wydajności tak samo jak i nasze godziny z dostaw, co jest chore bo to nie są czynności związane ze sprzedażą i mogliby odpuścić bo to chore

Gość gość
To macie źle ustalona ilość godz na dostawy... przecież um zlecenie wpisuje się w zeszyt obrotów ile godz jest na m-c.. U nas jest ustalone 3 godz na dostawę razy ilość dostaw w m-cu i te godziny chłopak wypracowane ma..

Gość gość
No i te godziny są liczone do wydajności. I jak leci wydajność to u nas też obcinamy chłopakowi. Ratować się jakoś musimy. I też uważam że dostawy absolutnie ( godziny pomocy przy dostawie) nie powinny liczyć się do wydajności. Przecież według procedur chłopak musi być to po co to wliczac? ? My później cierpimy

Gość gość
Dziewczynkivco jest w tych paczkach w kinie??

Gość gość
to może pomyślcie, jak zaoszczędzić na dniówkach godziny, żeby można było spokojnie dać chłopakowi przynajmniej 4 h..:)

Gość gość
A myślisz że my ponad etaty robimy?? Ze jest gdzie i co uciąć skoro już trzeba chłopakowi skracac? Pomyśl nim napiszesz, błagam. Przecież logiczne jest ze najpierw my mamy godziny do zera i urlopy wybierane na sile a później desperacko ratujmy się nawet dostawa .

Gość gość
Co wy piszecie ze przy 9.5 godzin pracy jedna przerwa?to łamanie kodeksu pracy!!!9.5 a tak naprawdę jedtesmy 10 godzin i miałabym jedną przerwę??żart jakiś!gdzie tak jest ?to mój pies częścią je!!!!

Gość gość
Niestety ale to jest zgodne z prawem.

Gość gość
do dziś grzecznie zasugerowałam,bo nie znam sytuacji...i nie wiem co Wy robicie na dniówce..:) ale dałam pomysł.... to może jest Was za dużo w takim razie...albo praca jest mało efektywna...