Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam 500 plus i nie mam za co żyć

Polecane posty

Gość gość
Wiecie co..Ja już nie mogę o tym 500+ słuchać. Mam jedno dziecko, jestem panna z dzieckiem- jak to niektórzy wytykają tu na forum, ale mam gdzieś to 500 zł. Jak ktoś ma to fajnie, ja nie mam-trudno. Fakt, ja na to po czesci płacę, ale to nie wina społeczeństwa. Poradzę sobie bez tej kasy. Jedno można stwierdzić- 500 + odczuwa się w zwiększonych wydatkach.

Gość gość
Zrób sobie drugie to dostaniesz wtedy 1000.

Gość gość
19:34 budujesz dom i masz 500 plus na jedno dziecko? Sama oszukujesz panstwo

Gość gość
do gość dziś - bo jak tylko mąż pracuje to może być, bo 3 i 800 zł = 2400 zł i może tyle nie zarabiać, ale jak samotna matka to wystarczy 1601 zł i już nie dostaje, tj. ok. 1300 zł tj. najniższa + alimenty i już nie ma 500+. Do tego czym większa rodzina to mniej wydaje pieniędzy, bo np. telewizor gra czy dla 2 czy dla 3-5 i więcej osób, lodówka światło w pokoju itp. Także wydatki na większa rodzinę sa mniejsze.

Gość gość
do gość dziś - nie ma za co z jednym żyć to ma sobie zrobić kolejne, typowe podejście patologii do życia

Gość gość
kuźwa każdy grosz z wynagrodzenia to dochód a za darmo 500+ to już nie dochód, ja pieprzę, to tylko durne, pisowce mogli to wymyślić.

Gość gość
Przez rządy Pis tylko wzrosła mi rata za kredyt mieszkaniowy, a mam kredyt od 2012 r i na początku malała albo była stała, teraz rośnie. Dodatkowo podwyżki OC, wygasa mi ubezpieczenie w czerwcu i już się boję ile zapłacę. Mamy 1 dziecko,więc 500+ nie otrzymujemy. A program nie miał wspierać rodzin wielodzietnych, tylko wspomóc przyrost naturalny-aby rodziło się więcej dzieci. My chętnie zdecydowalibyśmy się na drugie, ale na razie żyjemy praktycznie bez żadnych oszczędności, ja zarabiam 1800 na rękę, mąż 3500 , kredyt 1900 zł rata na 20 lat, plus jedzenie, ubrania, wakacje raz w roku (morze lub góry). Nie kupujemy nie wiadomo czego a odłożyć i tak ciężko.

Gość gość
500+ przy ograniczonym dochodzie dla bogatych, bo bogaci jak ich stać to nie robią i tak dzieci dla tych 500+

Gość gość
gość dziś 500+ nie jest dla ludzi którzy maja 1 dzieco . Tj program który ma wspomóc rodziny wielodzietne a nie panny dzieckiem smutas.gif xxx Nie zgadzam się. Jeżeli ten program miał kogoś wspomóc to tylko PiS. Ten program służył dokupienia głosów i wygrania wyborów. I miało być 500 zł na KAŻDE dziecko. Jeśli macie jedno dziecko, głosowaliście na nich i czujecie się oszukani, to dobrze Wam tak.

Gość gość
nie też rata wzrosła i kuźwa nie dostaję 500+ od tych j******h pisowców

Gość gość
Nie ma sprawiedliwosci i tyle. Ja mysle, ze takiej osobie jak, autorka, czy ta pani od chorego dziecka, ktorej zabrali zasilek pielegnacyjny powinno dostawac na pierwsze dziecko. A taka paniusia co tu sie chwali, ze dom buduje, ale ma jedno dziecko o dostaje 500 plus to juz nie, ewedentnie oszustka, sorry, ale za pensje meza na 3 osoby na utrzymanie raczej tego domu nie buduje:/ tak samo nie jestem za 500 plus dla patologii wiecznie niepracujacej.

Gość gość
gość dziś Jeżeli nie pracująca matka 5-rga dzieci ma do dyspozycji 3000 zł i wydaje co do grosza na chleb, mleko, kartofle i ubrania dla dzieci, a ja jako singiel wydaję również te 3000 zł co do grosza na ciuchy, perfumy, alkohol i np. benzynę to kto zapłaci więcej podatków? Pójdźmy dalej. Ja dodatkowo pracuję, płacę PIT, ZUSy śmusy i inne NFZ. Matka nie płaci nic. 5 dzieci korzysta za darmo ze szkół, lekarzy infrastruktury, a ja pójdę raz na ruski do lekarza. No i jak to policzysz?

Gość gość
HAHAHA, nie jestem oszustką, kochane. Mamy z mężem 4 ha pola i dom budujemy, bo akurat na nasze produkty był zbyt. Żeby dostać 500+ trzeba mieć mniej niż 11 ha pola. I tak, tylko mąż pracuje, bo to on się zajmuje polem, ja z córką siedzę w domku... Mamy dwa samochody, stać nas na male przyjemności, ale to bez 500+, bo te sobie leżą. Czy to te pieniądze nas tak wspomogły? NIE. Bo ich jeszcze nawet nie tknęliśmy. Pozdrawiam Was, zazdrośnice. Hahaha, oszustka, hahahaa

Gość gość
Wiecie jak będzie? Niedługo to całe 500 + nie będzie miało żadnego znaczenia. Patrzcie co się obecnie dzieje. Inflacja już się zaczęła, złotówka słabnie. Ponieważ ten ich cały program służący przekupywaniu ludzi jest na kredyt i jakoś brak jest perspektyw na znalezienie kasy na spłacenie tego kredytu długo to się nie utrzyma w takiej formie w jakiej jest. Dowalą podatek marketom? Wzrosną ceny jedzenia. Dowalą podatek przedsiębiorcom? Wzrosną ceny różnych produktów i usług. Dowalą podatek bankom? Banki podniosą opłaty i obniżą oprocentowanie lokat. Będzie szybko postępująca inflacja i to całe 500 zł będzie niebawem warte tyle ile dzisiaj jest warte 50 albo i zł.

Gość gość
przecież matka 5 dzieci została zrobiona przez swoich rodziców po to aby pracować na emerytów a nie leżeć i się tylko rozmnażać. Ona winna się najpierw pracował a jak ma taką silę rodzić, bo jest nie do zatłucznneia przez chłopa to niech też rodzi

Gość gość
do gość dziś - no to co mają powiedzieć na podwyżki ci con nie dostają tych 500+. Wobec tych podwyżek to pracujący winni dostawać 500+, bo oni kuźwa pracują po to aby godnie żyć, a nie płacić za to kto ile napieprzył dzieci.

Gość gość
gość dziś Wiecie jak będzie? Niedługo to całe 500 + nie będzie miało żadnego znaczenia. Patrzcie co się obecnie dzieje. Inflacja już się zaczęła, złotówka słabnie. Ponieważ ten ich cały program służący przekupywaniu ludzi jest na kredyt i jakoś brak jest perspektyw na znalezienie kasy na spłacenie tego kredytu długo to się nie utrzyma w takiej formie w jakiej jest. Dowalą podatek marketom? Wzrosną ceny jedzenia. Dowalą podatek przedsiębiorcom? Wzrosną ceny różnych produktów i usług. Dowalą podatek bankom? Banki podniosą opłaty i obniżą oprocentowanie lokat. Będzie szybko postępująca inflacja i to całe 500 zł będzie niebawem warte tyle ile dzisiaj jest warte 50 albo i zł. xxx Tylko wtedy całe społeczeństwo będzie miało problem. Beneficjenci 500+ również. Szczególnie Ci, którym przez 500+ nie opłaca się pracować i wypadną z rynku pracy. Albo Ci, którzy narobili sobie dzieci specjalnie po to, żeby dostawać tą kasę (a niestety tacy też są).

Gość gość
gość dziś Nie wiem. Ustatkować się? Wyjść za mąż i urodzić drugie dziecko? /// ironia Iść na następne wybory i nie głosować na populistów.

Gość gość
nie zapominajcie kochane że są jeszcze matki 2 lub 3 lub 4 lub 5 dzieci PRACUJĄCYCH rodziców i gufno dostają za darmo :-p gdyż inne bonusy są dla marginesu nie zaradnego życiowo i proszę mi nie pisać że nie posiadam dzieci i nie mam obiadów , butów itd. itp. z resztą wstydziła bym się iść i prosić :-o Ale za to mam ubezpieczenie które to opłacam i stać mnie na lekarza itd. itp. dzieci mam już większe a 500 plus pobieram od kwietnia tak że dzieci powinni mieć ludzie zaradni życiowo i tu czy pis czy po nie ma znaczenia :-)

Gość gość
Gosc 20:13 ja jestem na krusie, mam 4,5 h, przeliczeniowy jeszcze mniej, nie uzyskuje przychodu z tytulu tego (ugory), powiesz mi czy skladalas wniosek o 500 przez krus jakos? Bo ja rodze teraz pierwsze dziecko i zastanawiam sie czy mi sie nalezy. Moze jeszcze czytasz, odpowiesz?

Gość gość
do gość dziś [20:20 - to po cholerę tyle dzieci rodziły, jak mają po 2-3-5 dzieci to są baby nie do z***bania przez chlopa

Gość gość
Nie przez krus. Skladalam w mopsie, normalnie. Oni to przeliczają, ile zł wychodzi z jednego ha miesięcznie. I wychodzi jakoś około 400 zł. My mamy 4 ha, wiec wyszlo, ze mamy 1600 zl dochodu na miesiąc. Jest nas 3-ka więc dochód nie przekroczył nam 800 zł na osobę. Z krus to mam taką ulgę, że płacę 1/3 składki, dopoki dziecko 5 lat nie skończy. Więc jeśli wy macie 4,4 ha, to i wam się należy.

Gość gość
a niedawno zabrali mi pielęgnacyjne na niepełnosprawne dziecko (autyzm i padaczka, dziecko 7 letnie nie mówiące x ale chodzi ci o swiadczenie pielegnacyjne, a nie zasiłek?? Jak w tym wieku nic nie mówi to dziwne ze co zabrali, powinnas sie odwoływac

Gość gość
też nie mam 500 + a jeszcze co miesiac od wynagrodzenia brutto zabierają mi 1000 zł na złodziejskie podatki i zusy, a ja sama sie musze utrzymać wynająć pokój. Utrzymywanie się w pojedynke drożej wychodzi, często mi nie wystarcza do wypłaty xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Gdzie miałaś rozum robiąc sobie dziecko na wynajmowanym pokoju? I do kogo masz teraz pretensje? XXXXXXXXXXXXX a gdzie ja napisałam ze mam dziecko, nie mam żadnego dziecka, ale jak sama byłam dzieckiem to moi rodzice nic nie dostawali a i tak mnie teraz państwo okrada co miesiąc. Jak widać ci co dostają 500+ nie potrzebuja tych pieniędzy aż tak bo jak tu jedna napisała ze jeszcze nie ruszyła tych pieniedzy tylko sobie je odkłada. Odkłada sobie nasza kasę, kasę podatników!

Gość gość
zgroza żeby płacić za pieprzenie się a nie za pracę. Wynagrodzenie za pracę winno pozwolić na godne życie a nie jałmużna 1300-1800 zł. Litości, co za pieprzony rząd. Jak można tak płacić. W unii dają na dzieci ale tam najniższe wynagrodzenie ok. 6-8 tysięcy, np. u niemców np. 8,5 euro za godzinę x średnio miesięcznie 165 godzin = 1402 euro x 4,30 zł = 6028 zł

Gość gość
Ciekawe co te królice zrobią z bachorami jak zabiora 500+. Chyba wzrośnie wtedy popyt na dębowe beczki

Gość gość
ona odkłada 500+ na kupkę a ja zapieprzam w pracy i nie stać mnie na przeżycie,

Gość gość
Gosc 20:29 dziekuje za odpowiedz, poki co to ja mam, wiec jesli mi tak wylicza i podziela na mnie i dziecko to przekrocze:/ chyba, ze bede miala mniej, z tego co piszesz to sprzedajcie plody rolne, a ja nie mam fizycznie nic z tego,skladki sobie oplacam, ale coz, zobacze co w mopsie na to powiedza, dzieki za odp jeszcze raz.

Gość gość
Oddajcie nam nasze pieniądze złodzieje!!

Gość gość
Głupia pindo, myślisz, że ja z mężem podatków nie płacimy?? Mamy jedno dziecko, wszystkiego się dorobiliśmy, a pieniądze odkładamy na dziecko! Zazdrościsz? Patrzcie to, jaka biedna. JEJ kasę na konto odkładamy hahaha. Ile Ci tych pieniędzy z Twego portfela ukradłam, co? Żyjemy uczciwie, więc mi nie pieprz o tym, że jakieś pieniądze Ci wzięłam, idiotko. Oczywiście, gdyby dawali za darmo takim tępakom jak Ty, to rozumiem, że byś nie wzięła. Już to widzę. Nie dawali- nie braliśmy. Teraz nam się należą, to bierzemy. I wuj Ci do tego. A te Twoje podatki, głupia, nie idą tylko i wyłącznie na 500+.