Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MożeJednakTu

Żebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Tak Olinko, pisalas ale ja to wszystko juz zapomnialam. Trzeba mi przypominać ;) Ale teraz juz bede wiedziec. Czyli uzdrowienie u Ciebie bylo konkretnie dzieki modlitwom. No to teraz wiem na czym stoje. Hehe :) K

Gość gość
Wiesz , nie ogarnialam juz tego bo pisalas o korzawskiej kempiscie i innych i juz zglupialam co konkretnie Cie uleczylo. Wszystko mi sie rozlalo w glowie i zglupialam ;) K

Gość gość
gość dziś "A powiedz mi jak i czym psulas swoje zdrowie wczesniej ? Dobre pytanko. Teraz Oli musi dokladnie napisac jakie grzeszki popełniala ,ze zachorowała . Co jadla co piła i wszystko wszystko. Dosc tajemnic przed Kasia" x Ale to nie jest tajemnica. Przecież o tych moich grrzechach pisałam tyutaj nie raz :) Chodziłam różnymi ścieżkami duchowymi - dzisiaj wiem na 100% - ścieżkami pseudoduchowymi. Wiara w działanie energii leczniczych - również w jedzeniu tzw. gotowanie wg 5 przemian - obecnie b. modne, wiara w energię kształtów, kolorów, kamieni szlachetnych, wiara w magiczne działanie roślin i energetyczne drzew itd. joga, hatajoga, tzw. uzdrawianie praniczne, oczyszczanie aury, czakr itd. energetyzowanie narządów wew. wahadełkami przez bioenergoterapeutkę, stosowanie homeopatyków, medytacji, wizualizacji, afirmacji itd. karty tarota, wiara w horoskopy, numerologię, feng shui, horoskopy chińskie, ćwiczenia 5 rytuałów tybetańskich, mudry, oddychanie tzw. słoneczno-księżycowe itd... wiara, że wszystko jest energią :D itd. programowanie NLP (naurolingwistyczne) Troszkę tego bylo przez te kilkanaście lat kiedy uważałam, że kościół jest be i ja sobie tu sama będę sterem, żeglarzem i okrętem ;) No. I normalnie wszystko wszystko jadłam przed nawrooceniem. Nic z jedzenia wcześniej przez 35 lat życia mnie nie uczulało i mogłam jeść wszystko od dziecka. Więc żadnej genetycznej czy wrodzonej alergii nie miałam. Dlatego się tak uparłam, żeby z tego wyjść :) I Najwyższy Wysłuchał prośb takiego czarnego grrzeszka jak ja... Stąd wnioskuję, że i też Wysłucha innych :) Dlatego zachęcam do odważnych moodlitw :) Oli.n

Gość gość
Tajemnice to mi chodzilo Oli z tym o czym z Hg pisaliscie. Chyba zle to ujelam w tamtym poscie K

Gość gość
gość dziś Wiesz , nie ogarnialam juz tego bo pisalas o korzawskiej kempiscie i innych x Tak. Na początku sama nie znałam przyczyny tej alergii "na wszystko" i stąd moje poszukiwania przez pierwsze 1,5 roku i wizyta u Kempisty i stosowanie jej zaleceń żywieniowych. I też stąd czytanie książeczek Korżawskiej i oglądanie jej porad na youtub. I w tych poszukiwaniach również dr Ewa Dąbrowska ze swoim postem warzywnym :) A w ogóle przed tymi poszukiwaniami to pierwsi byli lekarze alergolodzy, szpital i badania bo szukałam przyczyny sądząc, że to przez ten nikiel, na który skórnie od dziecka reagowałam grudkami swędzącymi. I sądziłam, że tutaj muszę oczyścić organizm z metali ciężkich. A tu życie mi pokazało, że w moim przypadku chodziło o ducha. O oczyszczenie ducha :) Zajęło mi to kolejne 1,5 roku bo mi samej mi było w to trudno uwierzyć, że zły może tak działać imitując chorobę... Teraz rozumiem dobrze Słowa: Jana 10:10 "Złodziej przychodzi tylko po to, aby kraść, zabijać i niszczyć. Ja przyszedłem po to, aby miały życie, i miały je w obfitości." I... "Jestem bowiem świadomy zamiarów, jakie zamyślam co do was - wyrocznia Pana - zamiarów pełnych pokoju, a nie zguby, by zapewnić wam przyszłość, jakiej oczekujecie." Oli.n

Gość gość
gość dziś Tajemnice to mi chodzilo Oli z tym o czym z Hg pisaliscie. x Kiciu, zostaw... To nie jest istotne. Ta rozmowa-łamigłówka nie dotyczy Ciebie. Oli.n

Gość gość
gość dziś Dla zeberek propozycja: http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/ pancakes/pancakes.html 🌻 Super propozycja :) Jak będę miała siostrzeńców to zrobię im te pieczone słodkości :) Nie znałam tego wcześniej. Gdzieś obiło mi się z nazwy o uszy ale nie znałam przepisu i nie jadłam jeszcze. Dzięki Kiciu :) Oli.n

Gość gość
Olinka wczoraj "uważam, że trzymanie w trzech miejscach ziół to nie jest dobry pomysł" Mam u siebie cztery prostokątne plastykowe koszyki i wszystkie zioła w nich posegregowane alfabetycznie :-D Wspominałem kiedyś o samodzielnym robieniu sobie serka ziołowego a'la almette z greckich jogurtów (najzwyklejszych biedronkowych). Fajnie się w ten sposób poznaje właściwości smakowe ziół i ich mieszanek. Zaczynałem od najprostszej - bazylia + oregano + czosnek. Za każdym razem tworzę inną kompozycję. Ostatnio użyłem składników ziół tajskich z kolendrą i chili w zestawie. Na prawdę niezłe! :-) Dzisiaj przygotowuję nową porcję, ale tym razem bez przypraw (poza oczywistym czosnkiem i solą) z dużą ilością szczypiorku. W końcu przecież idzie wiosna :-) x Nazwa tego ziółka, którą mi podałaś brzmi pięknie :-) i ładnie się z greki tłumaczy i bardzo pasuje do olivek a zwłaszcza tych niebieskich :-) :-) :-) x Chodzi mi po głowie jeszcze jedna przyczyna Twoich wcześniejszych dolegliwości, poza tą "infekcją" oczywiście. Muszę sobie przypomnieć, gdzie o niej czytałem, żeby tu za dużo się nie rozpisywać tylko podać link. x A jaką masz grupę krwi? H-g

Gość gość
Dzis zobaczylam w Galaxy bylam te panacakes i ich zapragnelam ;) Nie kupilam bo wole sama zrobic niz przeplacac ;) A moja grupa krwi 0 RH + . :) Hg chyba pytal Oli o grupę ale ja tez sie pochwalilam a i niedlugo mam urodzinki ;) :P Jakies zyczonka dla Kici by sie przydały ;) K

Gość gość
Ale jeszcze troche czasu, jeszcze mi nie składajcie zyczonek . Powiem kiedy ;) K

Gość gość
Kicia :-D Też mam niedługo urodziny, co nawet nie powinno Cię zdziwić :-) A grupę krwi również "0" Rh+ ;-) H-g

Gość gość
Ciekawe czy Hg jest blizej tych lepszych baranow czy tych gorszych ;) Bo zdaje sie jest okres lepszych i gorszych :) z kalendarza wychodzi ze jestem z tych lepszych ale w praktyce wychodzi na to ,ze raczej z gorszego sortu ;) jedna z moich bratanic jest z początkowej ery baranow i to maly diabeł wcielony, gorszy ode mnie, ma teksty ,ze zalamac sie idzie a powinna przynależeć do tych lepszych. Najgorsi to podobno środek i końcówka bo paskudny byk wchodzi do akcji :) znam kilka byków, dogaduje sie ekstra ale ciezkie sa :) sknery i materialisci i zdradzaja stałych partnerow ;) zarowno mezczyzni jak kobiety K

Gość gość
No fajnie hehe Dwa barany i to o takiej samej grupie a zaraz sie okaże ,ze jeszcze tego samego sortu (czyli ten sam dzien) haha zaraz bede zbierać szczękę z podlogi ;) ( tekst z kafeterii zapozyczony) K

Gość gość
Subtelnie zapytam : Olinko jaki jest Twoj znaczek zodiaku ? :) ;) K

Gość gość
Olinko jesli okazesz sie byczkiem to wybacz przedostatni post ;) Widze Cie raczej jako spokojna mila cierpliwa tolerancyjna rybka ;) Rybka jest przed barankiem ;) :P K

Gość gość
Dobra, nie wytrzymam dluzej, musze napisac bo mnie korci jak diabli ;) Urodzinki mam ..... Hehe czwartego kwietnia :P K

Gość gość
Betonowy cukier Kiciu robi się podobnie jak lekki wapienny beton. Jak już wyciągnie się z buraków sok, to na następnym etapie do tego soku wali się wapno całymi workami. Tak jak na budowie :-D H-g

Gość gość
Kicia A, to jesteś pierwsza :-) Ja się spóźniłem o dokładnie dwa tygodnie :-D H-g

Gość gość
Czyli masz dwa tygodnie po mnie ? Ale jak policze to juz byk wchodzi K

Gość gość
Nie nie wchodzi byk jeszcze ;) Czyli 18 kwietnia ? :) ;) K

Gość gość
Czyli wszystko sie zgadza. Ja z tych paskudnych baranow jestem z poczatku, powinnam urodzic sie dobra. Ty jestes dobry a urodziles sie przed paskudnym bykiem. Czyli to jednak nie jest prawda z tym umiejscowieniem hehe ;) K

Gość gość
Kicia Kiedyś znajomy dał mi wykład na temat znaków zodiaku. Ja prowadziłem samochód a on gadał, więc wcale mi to nie przeszkadzało, zwłaszcza, że podróż długa :-D Dowiedziałem się z tego monologu, że człowiek co kilka lat zmienia swój znak w horoskopie. Tak więc barany przeszły nam już do historii i realizujemy się w zupełnie innych znakach ;-) :-) Ale uparci jesteśmy, nie da się tego ukryć :-D Świadomość naszych początków pewnie gdzieś w nas siedzi ;-) H-g Ps Ruszam na zakupy, bo sklepy mi pozamykają :-)

Gość gość
Zaraz napiszecie ze siebie oceniam ;) No ale ja mam świadomość jaka jestem. Przeciez wredna jestem na temacie ;) No moze bylam bo jestem w trakcie zmian wewnętrznych ;) :P Musialam sie zmienic by Olinka wrocila a i nie wiem czy Asienka przeze mnie czasem nie odeszla :) K

Gość gość
To milych zakupow Hg . Napisz pozniej co kupiles ;) ja poprosze o jabluszko :) ;) K

Gość gość
Olinko czyli kosciol tez byl be dla Ciebie i probowalas wszystkiego co tylko mozliwe a to bylo zle dla Ciebie. A jak to sie stalo, ze zrozumialas ze powinnas zwrocic sie do kosciola. Ktos podpowiedzial Tobie czy sama? K

Gość gość
Co to znaczy gotowanie wg 5 przemian ? :) K

Gość gość
Kurcze Olinko i Ty to wszystko przeszlas? Szok. Te czakry o ktorych pisalas to tez ktos mnie zachęcał do tego. Nawet w którejś gazecie widzialam jak to sie robi ale tego nie robilam a ostanio gdzies uslyszalam ,ze od czakr to dopiero mozna sobie narobic krzywdy w organizmie :) ze wtedy cos sie odblokowuje i to źle odblokowuje, na niekorzyść zdrowia. Ludzie to wymyslaja, jak nie boienergoterapeuta to czakry czary różdżki itp. Ja nic z tych rzeczy, tylko raz jak mloda bylam to kolezanka w Poznaniu zaciagnela mnie do wróżki i ta przy okazji cos chlapnela ze wojskowy na mnie czeka hahaha . Nigdy zadnego wojskowego na swej drodze nie spotkalam ani nie poznalam. Bredzila baba. Mam nadzieje , ze taniec nie jest czyms zlym , bo taniec jest moja ukochana pasja i nieraz jak tańczyłam to mialam jakis odlot i prawie zemdlalam hehe chyba od tego diabeł nie wchodzi pod skore ? K

Gość gość
gość dziś "Mam u siebie cztery prostokątne plastykowe koszyki i wszystkie zioła w nich posegregowane alfabetycznie" x Ooo... :) Właśnie też tak muszę zrobić :) Mam ich po prostu za dużo i jak czegoś szukam to znajduję te które już nie pamiętam jak np. kolendrę siewną, którą zakupiłam do siania i o niej zapomniałam i przydała się do przyprawy korzennej ;) No i jak to zżera czas bo jednej torebeczki szukam pół godziny :P No nie... Tu to po prostu muszę wziąć z Ciebie przykład :) A i w temacie przypraw podręcznych spodobał mi się ostatnio taki pomysł: http://www.urzadzamy.pl/galeria/uzytkownik/5669/pomysl-na-sloiki-na-przyprawy-diy/ Tylko na wykonanie męskiej ręki brak :) Mam stare szafki kuchenne to mi ich nie szkoda ;) A słoiczki już mi się nie mieszczą... No i też można takie półeczki sobie zaaranżować: http://archemon.com/diy-sloiki-wiszace-pod-polka/ Jak dla mnie bomba :) Szczególnie, że przy gotowaniu i większej ilości ziółek ukrywające się zakrętki od słoiczków na blacie czy stole mnie wyprowadzają z równowagi ;) 🌻 "Wspominałem kiedyś o samodzielnym robieniu sobie serka ziołowego a'la almette z greckich jogurtów" x O... i właśnie o tym nawet ostatnio myślałam, że sobie taki wg Twojego przepisu domowy zrobię jak przyjdzie mi jogurt L+ który zamówiłam i czekam na niego :) Litr jogurtu wychodzi mi wtedy w cenie litra mleka :) No i w końcu te ziółka wykorzystam ;) I ten wapń dostarczę :) 🌻 "z dużą ilością szczypiorku" x U mnie ostatnio (oprócz kiełek lucerny i od 2 dni kiełek brokułu i kiełek sezamu ) na parapecie kuchennym rośnie zielona cebulka w kieliszku do wina :) Dość fajnie to wygląda bo tylko "dupka" jest zamoczona a cała cebulka sucha i tylko korzonki pobierają wodę :) Mój patent wymyślony w tym roku ;) 🌻 A jaką masz grupę krwi? x Napisałam wczoraj ;) Oli.n

Gość gość
Poczytalam teraz o tych 5 smakach ;) fajne ;) K

Gość gość
Olinka napisala wczoraj jaka ma grupę i ani ja ani Hg tego nie zauważyliśmy . No ladnie ladnie. Wstyd K