Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zostałam posądzona o pomowienia w sieci

Polecane posty

Gość gość
Nie zgadzam się i nie wyobrażam sobie aby ktoś używając mojego imienia i nazwiska czy pseudonimu zawodowego nazwał mnie w sieci dzi...ą albo jakkolwiek inaczej ohydnie albo żeby np napisał ,że jestem oszustką..Ja też mam swoją działalność i napewno nie roześmiałabym się pod nosem,tylko poleciałabym właśnie do sądu ,głupota ludzka dawać hejterom przyzwolenie przez te szczyny ludzie odbierają sobie życie,zwłąszcza młodzież sobie z tym nie radzi,był taki przypadek w moim mieście,szeroko opisywany 3 lata temu w mediach..DLATEGO HEJTEROM MOWIE NIE!!

Gość gość
A ja się z tego śmieje :-) Z czasem hejterom się znudziło a i ja się nie denerwowalam. Ale już nazwanie oszustka przy prowadzeniu interesu to zupełnie inna historia i poważna sprawa.

Gość gość
Właśnie o to chodzi w temacie,że dziewczyna wyzwała osobę ,która prowadzi działalność i w ten sposób zaszkodziła interesowi tej osoby,to wcale nie jest drobnostka..

Gość gość
A kto pisze o drobnostce? Wróżka mogła na tym stracić kasę. Osobiście jednak uważam że wróżka to nie zawód tylko zabawa w przewidywanie i żerowanie na ludzkiej naiwności, ale co kto woli.

Gość gość
zawód czy nie zawód ,wróżki prowadzą legalne działalności i odprowadzają podatki i mają takie same prawa jak pozostali przedsiębiorcy .

Gość gość
Prawda. Żałosna, ale prawda.

Gość gość
hejterstwo bardziej zalosne jest

Gość gość
Ludzie często przesadzaja z tym" hejtem " od siedmiu boleści , pamiętam jak jedna mi naublizala od najgorszych a jak jej odgryzlam tym samym to mi sądem zaczęła grozić , wielu ludzi uwazajacych się za poszkodowanych to zwykli PROWOKATORZY , którzy sami zaczynają burzę a jak ktoś im odda tym samym to wielce zdziwieni bo myśleli ze mają przywilej na ublizanie

Gość gość
Właśnie często tak jest ze ktoś atakuje pierwszy a jak obrywa mu się tym samym , leci na skargę , ale takie oskarżenie nic nie jest warte ponieważ wedlog polskiego prawa nie można ukarać osoby która umyślnie była prowokowana do agresji słownej

Gość gość
oj co ty mówisz ,nie ma niczego takiego w polskim prawie,że ktoś kogoś umyślnie prowokuje do ubliżania, bez sensu, słuchaj jak mnie ktoś na ulicy zwyzywa od k..i dzi..., to myślisz ,że się zatrzymam i zrobie to samo? otóż nie, nie każdy da się sprowokować,kwestia kultury osobistej, są różne rodzaje hejtu..ale taki publiczny i nieprawdziwy to przegięcie,nie wyobrażam sobie,żebym ja miała hejtować w necie ludzi ,a wracam do tematu,jak ktoś trafia przed sąd to znaczy,że był powód słuszny,tu autor się ogranicza do użalania nad sobą i pewnie kłamie jeszcze , musiało być ostro skoro tak się skończyło... trzeba odróżnić hejt niegrożny od innego, jakby ktoś napisał o mnie,że jestem gruba to bym olała to,ale nie zostawiłabym już wpisów nt np mojej pracy ,jestem fryzjerką i jakby ktoś napisał ej ta i ta nie potrafi,jest taka czy taka to bym nie podarowała tym bardziej ,że znam swoją wartość..

Gość gość
Oczywiście ze jest coś takiego , jeśli w jakiś sposób zawinilas może się jeszcze okazać ze Ty dostaniesz karę i grzywnę , mało tego jeśli pomówienie okaże okaze się prawda , sąd ma obowiązek zaniechac jakiej kolwiek kary , według polskiego prawa osoba , która składa taki wniosek musi być nieskazitelnie czysta ponieważ jeśli zawinisz chociaż w 1 % sąd na 100 % umozy sprawę , ponieważ osoba chroniona przez prawo musi być niskazitelnie czysta

Gość gość
Według polskiego prawa za pomowinie uważa się tylko coś co jest w 100 % ZMYSLONE , natomiast jeśli pomówienie okaże się prawdziwe , to nie dość ze sąd nic tej osobie nie zrobi to jeszcze ta osoba ma prawo Ciebie posadzić o pomówienie , więc lepiej się trzeba zastanowić czy warto się w coś takiego wkopac

Gość gość
No wiadomo,ze jesli juz ktos sie decyduje zalozyc sprawe o pomowienie,to musi byc pewien ze jest ona zasadna,ze to pomowienie jest faktyczne i chyba o tym mowimy wlasnie,jesli nie byloby pomowienia nie byloby sprawy,bo nawed sad odrzuci ,a le nie ma takiej opcji aby w trakcie rozprawy sad ukaral tego kto sprawe zalozyl,co najwyzej jesli wyszlo by na jaw ,ze ta osoba klamala ,to ta druga moze nowa sprawe zalozyc, na danej sprawie nie ma opcji rozpatrywania innych wnioskow anizeli ten z pozwu koniec kropka,jak zalozysz sprawe o ojcostwo to sad nie bedzie na tej sprawie alimentow przyznawal itd itp

Gość gość
wszystko wszystkim czy to wrozka czy stroz dobrze ze zareagowala na hejt i dobrze ze o sad sie oparlo a ty gowniaro popamietasz na zawsze

Gość gość
Wrozka to nie zawod , to j****ie naiwnych ludzi na kase :D ok, jak sa tacy naiwni to ich sprawa , ale powinien byc na to jakis paragraf na falszywa usluge , to dawanie ludziom nadziei itp.

Gość gość
Kiedys patrzylam na strone z wrozkami, i niektore uslugi kosztowaly 1000 zl :O Odczarowywanie urokow :D Chyba nikt nie jest az taki tepy, zeby tyle dac jakiejs krowie za nic :O

Gość gość
gość 2017.06.20 Ludzie często przesadzaja z tym" hejtem " od siedmiu boleści , pamiętam jak jedna mi naublizala od najgorszych a jak jej odgryzlam tym samym to mi sądem zaczęła grozić , wielu ludzi uwazajacych się za poszkodowanych to zwykli PROWOKATORZY , którzy sami zaczynają burzę a jak ktoś im odda tym samym to wielce zdziwieni bo myśleli ze mają przywilej na ublizanie xxxxxx Otóż to, mysla, ze ktos bedzie robil za ich worek treningowy.

Gość gość
po co zmieniacie temat ,w temacie chodzi o konkretna pania i konkretna klientke i sytaucje ,takie rzeczy tez sie zdarzaja i zasluguja na pogarde i tyle.jednak byla kara,jak kara byla to i wina po stronie panienki.

Gość gość
A ja się zastanawiam dlaczego nikt nie zakłada spraw o fałszywe wróżby

Gość gość
Trzeba mieć na uwadze ze takie sprawy są zawsze rozpatrzane na korzyść oskarżonego , więc wystarczy byle co do uniewnnienia ,za to truga strona także ma prawo złożyć wniosek o pomowienie w odwecie ze np , Ty ja pomawiasz o pomówienie

Gość gość
Nie ma czegos takiego w swietle prawa jak falszywa wrozba dlatego ze wrozka kazda mowi ze moze sie sprawdzic ale nie musi ze to tamto wrozba nie musi sie sprawdzic i tyle a tu mowimy o falszywym oskarzeniu tu akurat jest podstawa prawna i sie smiejcie ale takie sprawy tego typu sa norma spoleczna ludzie pomawiaja siebie nawzajem o rozne rzeczy ta sprawa z wrozka wcale nie jest jakas dziwna skorow rozka ma firme i ktos te firme nieslusznie obsmarowal to ma takie samo prawo jak wlasciciel firmy pogrzebowej pozwac do sadu kogo trzeba..

Gość gość
hej zalozycielko zagladasz tu jeszcze idezwij sie podaj meila prosze jestem teraz w podobnej sytuacji :(

Gość gość
I bardzo dobrze. Na drugi raz zastanów się 100 razy zanim poślesz imiennie publiczny hejt na kogoś kto ci nie zawinił . Niech Ci zasadza surową karę żebyś miała naukę na resztę życia. Internautki od siedmiu bolesci. Nikt tu nie jest anonimowy.

Gość gość
O każdy mówi "dobrze jej tak " a jakby moralizatorki pozbierać wszystkie wasze obraźliwe wpisy to byście się nie wyplacily

Gość gość
Mądrze ktoś napisał ..nikt tu nie jest anonimowy!!!!! nikt

Gość gość
11:22 A dostałaś już wezwanie do sądu?

Gość gość
Taaaaa jakby mieli każdego zamykać za pomówienia to 99 % kafeterii by się nadawało do zamkniecia

Gość gość
13:13 dokładnie! Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień.