Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KetOOO

Dieta Ketogeniczna bardzo nisko węglowodanowa ok. 30 g

Polecane posty

Gość KetOOO

Cześć Panowie i Panie Oto temat o... Ketozie. :) :) Może się kojarzyć z cukrzycą ale ona zapobiega cukrzycy i otyłości :) Niektórym staną włosy dęba i pomyślą że to szaleństwo odmawiać sobie owoców, soków, owsianek, jaglanek a co najgorsze -chlebka. Ale ochota na slodkie calkowicie znika razem z denerwującymi wahaniami cukru i da się odczuć prawdziwy głód. To bardziej taka hardkorowa pochodna diety paleo Żadnych chlebków owocków tylko warzywa mięsko jajeczka maselko śmietana (broń boże mleko lub jogurt to skarbnica węgli) orzechy nasiona lnu (o jesu kocham boczuś) Dla mnie jest to idealna opcja no po prostu perfekto mam hipoglikemię od dzieciaka a jak stosuję się do tej zasady to full energia serio :)] Chudnę a brzuszek płaściutki jak decha Do tego nie a opcji by okres zanikł przy takiej podaży tłuszczu. ;) Warzywa są witaminy są rozpuszczalne w tłuszczu Tylko pamiętajcie żeby sporo wody chlać WADY: Nie polecane dla osób z wrażliwymi nerkami lub wątrobą Zapach z ust nieprzyjemny Jeden pączuś i już ketoza baj baj :( Może i nie wada ale większy spokój i koncentacja

Gość gość
Witam. Ja sie nie zdecydowałam na ta diete z kilku względów. Miedzy innymi wada tej diety jest przyspieszanie procesów starzenia. A surowe warzywa i owoce te procesy opóźniają.

Gość gość
Jednak mimo to uważam ze ta dieta jest dość sensowna, choc dla mnie nie najlepsza z paru względów.