Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinomaniaczka z cafe

Mamy, polecicie genialny film?

Polecane posty

Mocny / wzruszający / wstrząsający / zagmatwany / kontrowersyjny ? Jedna z tych cech wystarczy :))

Gość gość
Poważnie? Nikt tu nie ogląda nic poza Modą na sukces? To może ja zacznę : dziś oglądałam "Nie jesteś sobą" wczoraj "Już za Tobą tęsknię" przedwczoraj "Still Alice" Wszystkie b.wzruszające

Gość gość
Zielona Mila, Powtórnie narodzony, Billy Elliot, Życie jest piękne (ten stary, włoski), Requiem dla snu... tyle mi na szybko przychodzi do głowy.

Gość gość
Wczoraj lecial w tv adwokat r.scota .swietny film.nie wiem czy akurat mamom bedzie sie podobal ale mnie wciagnal na maksa.

Gość gość
Pokoj (Room) oskarowy

Gość gość
Próba ogniowa

Gość gość
"Odruch serca" "Dzikie historie" "I nie było już nikogo" "Ocean's Eleven" "Pulp fiction"

Ooo jaki odzew :)) Dzięki! Piszcie piszcie. Na pewno jest coś, co mi umknęło!

Ps. Gościu z 17, bardzo bardzo dziękuję Ci za próbę ogniową. Szukałam tego filmu dosyć długo, bo nie mogłam sobie przypomnieć tytułu :))

Gość gość
Myszy i ludzie - wzruszajacy z mocna koncowka Zielona mila - nie lubie klimatow wieziennych, ale ten film jest niesamowity Skazani na Showshank - j.w. Zycie Pi - piekne efekty, fajna historia Siedem - dobry thriller z mlodym Bradem P. Milczenie owiec - klasyka thrilleru

Gość gość
Swiatlo miedzy oceanami- bardzo poruszajacy, Zaginiona dziewczyna- fajny dramat i Iluzjonista- nie nowosc, ale to moj ukochany film, razem z Sekretnym zyciem Waltera Mitty.

Gość gość
kto nie ogladal top 100 z filmwebu, ten zgnile jajo! :D

Gość gość
"Siedem" "Milczenie owiec" "Zielona mila" "Skazani na Shawshank" "Phiadelfia" "Szósty zmysł" "Adwokat diabła" "Lęk pierwotny"!!!!!!! genialny!!!!!

No popatrz, a ja nie widziałam Lęku oprócz tych wszystkich ostatnio wymienionych :) Dziś nadrabiam. W ogóle ktoś z tym zgniłym jajem ma rację :p Nawet nie top 100, a za top 500 trzeba się zabrać (tzn za to, co się pominęło :p ) .

Gość gość
Kevin sam w domu.genialny,koniecznie zobacz!!

Gość gość
A "dzikie historie" widziałaś? Rewelacyjny!!!

Gość gość
I jeszcze "Spotlight" :)

Gość gość
Czlowiek slon.z a.hopkinsem chyba 1980rok. Genialny film,obowiazkowy.d.lynch.

Widziałam Dzikie historie - rewelacja :)) Spotlight też widziałam. Z takich nowszych produkcji jestem na bieżąco. Na pewno ominęłam kilka (dziesiąt) starszych filmów.

Gość gość
STALKER Tarkowskiego oraz STRAJK Eisensteina

Gość gość
No to "Lęk pierwotny", a polskich "Wodzirej"!

No Lyncha, to na pewno nadrobię :)) Wstyd przyznać, ale nie widziałam żadnego :D

Gość gość
Jeszcze "Stoker" z 2013 r., "Melancholia" obie części "Nimfomanki" ja jeszcze lubię "Dom Gassów" chociaż to nie jest wysokich lotów kino, ale jakoś to lubię :P

Gość gość
Lynch to mistrz klimatu zacznij od czlowiek slon i serialu miasteczko twin peaks -wersja filmowa gorsza.ale serial super-musze wrocic do niego.

Gość gość
uwielbiam takie filmy jak: Snajper Lone survivor/ Ocalony Łzy Słońca Transfer Wróg nr jeden (o Osamie Ibn Ladenie) Terytorium Wroga Helikopter w ogniu (mój naj!!! ) Kapitan Phillips Zielona Strefa Królestwo W sieci kłamstw serial - Homeland

Miasteczko kiedyś oglądałam. Podobało mi się, choć pamiętam jak przez mgłę, bo było to x lat temu. Na pewno obejrzę : przede wszystkim Człowieka Słonia, Inland Empire, Zaginiona autostradę i Mullholland drive :)) Co do Melancholii i Nimfomanek widziałam i inne Von Triera też : Przełamując Fale, Tańcząc w ciemnościach, Dogville i Idiotów :))

Gościu z 20:12 wszystkie te filmy oprócz ostatniego serialu widziałam :)) Też uwielbiam takie klimaty (mąż mnie zaraził :p ) ja od siebie dodam (pewnie większość widziałaś/eś ) : Bękarty wojny, Furia (2014), The hurt locker, 9 kompania, Jarhead (2 i 3 cienko, ale idzie obejrzeć ), nasza polska Karbala, nowy Przełęcz ocalonych, Idź i patrz, Bitwa o Irak, Wojna Restrepo, Niewidzialny wróg no i nieco inne, ale też zrył mi głowę : Pogorzelisko .

Gość gość gosciowi nierowny
Kocham takie tematy wplątane pomiędzy kupy i wymiociny :D A jak już jesteśmy na rodzicielskim forum, to zaproponuję : Kieł, Musimy porozmawiać o Kevinie i może Kwiaty na poddaszu ??

Gość gość
'Po drugiej stronie słońca' polecam, daj znać czy ogladalas

Gość gość
Żyła sobie baba (2011)