Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uleczka90

Planujemy ciążę

Polecane posty

Gość Anne92
Z przytulania czy serduszkowania dziecka nie będzie ;-) Każda z nas uprawia seks, aby zajść w ciążę. Ja zgadzam się z Agappe i uważam, że kobiety nie powinny wstydzić się używania niektórych słów. Moje drogie, jesteśmy dorosłe, dojrzałe i świadome :-) używanie tempka, owulka czy przytulanko kojarzy mi się trochę z dziecinną dziewczynką, która bez względu na wszystko tu i teraz chce mieć dziecko. Nie zrozumcie mnie źle - chęć posiadania dziecka nie jest zła sama. Tylko myślmy jak dojrzałe kobiety ;-)

Gość olimpiaaaaaaaaaa
cześć dziewczyny, chyba się dołącze do Was, mam prawie 37 lat i 6 letnią corkę i myślimy o drugim, tzn mąż i córka bardzo bardzo chcą, a ja tylko 'bardzo'.Biorę już już kwas foliowy ale są momenty że się waham czy to słuszna decyzja. Gdybysmy mieli 4 pokojowe mieszkanie może nie miałabym takich obiekcji, a tak nie chcę fundować corce pokoju z dużo młodszym bratem lub siostrą. ale z drugiej strony za 10 lat mogę żalować że teraz się nie zdecydowałam:)

Gość gość
Ha,ha Olimpia ty masz wahania o drugie dziecko,a co powiesz na mnie,wczoraj skończyłam 40 lat i planuję piąte dziecko :))

Gość gość
Dobrze,że planujecie a nie wpadki :,)

Gość gość
olimpiaaaa kiedy robisz test ciążowy?

Gość gość
olimpiaaa napisz jak długie masz cykle?

Anne i o to mi właśnie chodziło. Zachowujmy się dojrzale i tak też się wypowiadajmy. To nie śrwdniowiecze, żeby bać się wymówić słowa seks, stosunek etc. Wszystkie nowe dziewczyny witam :) Do mamy, która stara się o piąte dziecko - podziwiam :) mam troje rodzeństwa i wiem jak to jest w rodzinie wielodzietnej :)

Gość gość
planującaxxxx napisz jak u ciebie czy wszystko dobrze z ciążą?

Gość gość
też z mężem planujemy :) Zaczęłam brać kwas foliowy i kupiłam sobie mikroskop owulacyjny - Afrodytę. Mam nadzieję, że szybo nam się uda :)

Gość michalina92
i jak mikroskop sie sprawdza? Poopowiadaj cos o sobie ile masz lat,dlugo sie staracie i czy to o pierwsze dziecko starania czy kolejne?

Gość zimowitka
Ostatnio u mnie w rodzinie posypały się ciąże i każda przyszła mamusia ma lat 35+ :) Nie masz się czego obawiać, będziesz pod normalną kontrolą lekarzy, tylko przejdziesz badania prenatalne. Dobrze , że bierzesz folik, jak zajdziesz w ciążę zacznij brać wersję MAMA na 1 trymestr, ma dodatkowe witaminy.

Gość antilla
na każdy trymestr ciąży powinnaś mieć inny folik z dodatkowymi witaminami, bo na każdym etapie ciąży nasz organizm potrzebuje innych witamin.

Gość gość
na razie planujemy ciąze a jak już w niej będziemy to lekarz na pewno dobierze odpowiednie witaminy a teraz skupmy się na temacie PLANUJEMY CIĄŻE do gościa wyzęj

Gość gość
planująca xxxx napisz co u ciebie?

Gość michalina92
moze Cie juz z nami nie ma planujaca?

Gość gośćplanujaca
Dziewczyny, próbuje napisać do was pare razy dziennie dodając komentarz kilkakrotnie.. nie chce mi dodawać :/ u mnie jest wszystko Oki, ale dziś się fatalnie czuje. Z niecierpliwością czekam na kolejna wizytę u ginekologa, idę 23 marca. Aaa i powiem wam ze w ogóle nie mam ochoty na słodycze :P

Gość michalina92
to jakis objaw masz:P

Gość gość
planująca xxx robiłaś bete hcg ile ci wyniosła?

Gość breginka
warto też pomyśleć w tym czasie o dodatkowych witaminach, ja brałam przez cały czas kwas foliowy folik, żeby uzupełniać brakujące witaminy.

Gość michalina92
Hej dziewczyny. Ja tez dzisiaj mialam kiepski dzien. Bylam na monitorowaniu cyklu i zinterpretowaniu wynikow i moje nawet ok(musze ponowic cytomegalie igm),na usg tez ok mamy sie starac w wekend ale... od meza badania wyszly kiepsko, najpierw nie dali bo nie mam upowaznienia ale lekarz wzial i bylo ok.malo jest plemnikow i malo *****iwe i dziwil sie ze z tym samym partnerem mam juz dziecko i raczej musialy mu sie pogorszyc wyniki.Wypytywal jaka ma prace.Ma brac suplementy 2-3miesiace i potem powtorzyc badanie nasienia i zrobic hba(badanie ktore powie nam czy jak przystapimy do inseminacji,in vitro czy plemnik wgl znajdzie komorke jajowa)... Jak ja to wszystko mam powiedziec mezowi

Gość Anne92
Michalina, przede wszystkim bądź dobrej myśli. Porozmawiaj na spokojnie z mężem i powiedz mu to co lekarz przekazał Tobie. Wierzę, że jest dojrzały i zrozumie. Przecież jeszcze nic straconego. Będzie się stosował do zaleceń lekarza i ponowi badania :) Macie już jedno dziecko, więc to dobrze wróży :)

Gość michalina92
Dzieki za slowa otuchy:)

Gość gość
Michalina powiedz męzowi prawdę i prosto z mostu. Gorzej jak mimo dobrych checi bedziesz tak krecic, ze on pomysli, ze to naprawde duzy problem. Mozliwe, ze po tych 2-3 miesiacach poprawi sie jakosc i wszystko pojdzie z gorki :) Czy staraczki bierzecie zwykły czy zmetylowany kwas foliowy? Ja mam mthfr i jestem po jednym poronieniu

Gość gość
Michalina powiedz męzowi prawdę i prosto z mostu. Gorzej jak mimo dobrych checi bedziesz tak krecic, ze on pomysli, ze to naprawde duzy problem. Mozliwe, ze po tych 2-3 miesiacach poprawi sie jakosc i wszystko pojdzie z gorki :) Czy staraczki bierzecie zwykły czy zmetylowany kwas foliowy? Ja mam mthfr i jestem po jednym poronieniu

Gość michalina92
Dzieki za slowa otuchy:)

Gość gość
up

Gość gość
Również z mężem planujemy dziecko. Biorę kwas foliowy i wyznaczam sobie dni płodne afrodytą na ślinę. Mam 41 lat. Czy jest kobieta w podobnym wieku?

Gość michalina92
a masz juz dzieci?

Gość gość
ktoś robi test ciążowy w tym tygodniu?

Gość regretka
ja właśnie zaczęłam łkać folik bo zaczynam starania o maluszka więc muszę odpowiednio przygotować swój organizm.