Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uleczka90

Planujemy ciążę

Polecane posty

Michalina ja nie mam pojęcia. Ja mam dziś straszne klucie w prawym jajniku. Takiego jeszcze nie miałam. Wychodziło by to na owulacje... muszę wieczorkiem zrobić test i sprawdzic...

Michalina ja nie mam pojęcia. Ja mam dziś straszne klucie w prawym jajniku. Takiego jeszcze nie miałam. Wychodziło by to na owulacje... muszę wieczorkiem zrobić test i sprawdzic...

Gość Jagodowa123
Michalina może to jeszcze resztka okresu??

Gość michalina92
chyba tak bo dzis juz tego nie mam a bol podbrzusza na zblizajaca sie owulacje bo juz dzis 8dc wiec tak za 3-4dni moze byc

Gość Jagodowa123
To fajnie. Szykuj sie hehe Fajnie mieć krótkie cykle. Mi test owu wyszedł w 23 dc czyli owulacja pewnie w 24. Masakra. Ale od samej owulacji bolą mnie piersi dokładnie jak w pierwszej ciąży. Nakręcam się :)

Gość michalina92
no to dosc tak.no nawet nam to wszystko sie od paru miesiecy podpasowuje choc maz pracuje za granica

A u mnie dziewczyny boję się że zaczynam się nakręcić. Bo 3 dzień mi niedobrze. I pewnie jakieś zatrucie ale człowiek ciągle o tym myśli. Chyba jeszcze za wcześnie na jakie kolejek objawy? Seks był 4 6 i 8 kwietnia. Nawet jakby się udało 4 to chyba nie możliwe żeby już były objawy? Ja nie wiem jak to jest bo przy Piotrusia nie miałam żadnych.

no raczej za wcześnie, objawy powodują hormony a one zaczynają się produkować najszybciej 7 dni od zapłodnienia gdy zarodek się zagnieździ. choć ja w ciąży miałam dosyć szybko objawy, zaczęło się od 10 dnia po owulacji bolał mnie bardzo lewy jajnik, tak jak by ktoś go ciągnął (nie umiem tego inaczej opisać). Nigdy wcześniej nie bolał mnie jajnik w ten sposób dlatego przeszło mi przez myśl że może jestem w ciąży ale stwierdziłam że taki objaw to za mało i nie ma co się nakręcać. Potem przez dwa dni było ciemno-brązowe plamienie a 3 dni później zaczęłam czuć inaczej zapachy i kawa zaczęła mi śmierdzieć a ja kawę uwielbiam. Dzień po terminie miesiączki test wyszedł pozytywny a tydzień później pojawiły się mdłości, wstręt do mięsa itd. Pierwsze 3 miesiące były trochę męczące ale ja się cieszyłam że mam takie objawy bo czułam na pewno że jestem w ciąży :)

Gość Jagodowa123
Mnie bolą piersi. Ale tak ze aż pod pachami, az ramiona od środka. I mam fioletowe żyły na piersiach. Granatowe!! Może to dziwne ale nie mam wątpliwości że do zapłodnienia doszło. Musi się tylko dobrze zagnieździć :)

Gość Jagodowa123
Hormony to tez progesteron i prolakryna. Na nie nie trzeba czekac. Tak mi się wydaje

Gość Jagodowa123
Uleczka90 moja córka z 12 kwietnia tylko 3 lata później. Jutro urodziny.

Gość uleczka90
No moj syn 13-go w piątek hihu :):)

Gość Jagodowa123
Szczęściarz!

Hej dziewczyny, widzę że tylko ja zostaje w tyle bo Wy prawie wszystkie zaraz będziecie biegać z brzuszkam :) Ja dopiero jestem na etapie szukania gonekologa, co okazało się nie być za łatwe :P ze staraniami też będę musiała trochę poczekać bo dopiero zaczęłam nową pracę, a nie chcę po 3 miesiącach iść do szefostwa i mówić im o ciąży.

Gość michalina92
a co masz za prace?

O ironio :D w sklepie z akcesoriami dziecięcymi :P ciuszki, zabawki, wózki, butelki, laktatory etc.

Gość michalina92
o kurde niewiem czy dalabym tak rade

Michalina czemu? To nie jest ciężka praca, trzeba się sporo poduczyć ale przynajmniej przy kompletowaniu wyprawki będzie mi łatwiej :) godziny pracy znośne, zespół fajny, klienci mili, często można z nimi porozmawiać o wszystkim i o niczym :) Chociaż moim marzeniem jest otworzenie własnego butiku z odzieżą ciążową :) A Wy gdzie pracujecie, czym się zajmujeci?

Gość Anne92
Hej dziewczyny :-) Dawno nic nie pisałam, ale strasznego zabiegana jestem. Trzymam kciuk za Was wszystkie, oby Wam się już w tym miesiąc udało. Agappe, nie jesteś sama. Ja też jeszcze czekam ze staraniami do czerwca, lipca. Jeśli chodzi moją pracę, to nie mogę narzekać. Pracuję ponad 7 lat, mam umowę na czas nieokreslony i naprawdę niezłe zarobki ok. 5000 miesięcznie. Lubię swoją pracę choć czasami jest ciężko :-) Agappe będziesz specjalistką od wyprawki i nam wszystkim doradzisz fachowo co jest rzeczywiście potrzebne a co jest tylko fajnym gadżetem ;-)

Gość michalina92
no tak ale to ze mamy przychodza z dziecmi albo kopbiety z brzuszkami to Cie nie rusza? u nas maz pracuje za granica(wlasnie wyjezdza i po swietach urlop:) ) a ja jestem w domu z corka i tesciowa.moglam juz pracowac ale jak corka byla mlodsza to tesciowa nie byla osoba godna zaufania do opieki nad naszym dzieckiem i jeszcze niekiedy szwagierka dowiozla swoje a to wszystko przez alkohol.teraz sie unormowalo. A ja szukam pracy ale niewiem czy szukac teraz czy dopiero w sierpniu bo na lipiec mamy wczasy.jak myslicie?.a corka do przedszkola

Gość michalina92
ale nadal sie staramy.ja potrzebuje poprostu wyjscia do ludzi,moze jak beda mysli o pracy itp to by sie udalo.i przy tym ze maz pracuje za granica to nie mam wygurowanych wymagan jesli chodzi o kase

Gość Jagodowa123
Możesz szukać teraz, gdyby się znalazło to zaznaczysz że masz wczasy wykupione wcześniej. Nie będzie problemu.

Gość michalina92
a praca na pol etatu oplaca sie to jeszcze teraz?

Michalina mnie nigdy nie ruszały ciężarne a cudzych dzieci wręcz nie lubię. Są męczące, chociaż z takimi całkiem maluchami lubię się pobawić na sklepie chwile. Mnie bardziej ruszają małe ciuszki, wózki etc. ale to też nie jest wściek macicy. Ot fajnie było by mieć swoje maleństwo i tyle. Co do pracy, jeżeli pieniądze nie są twoim piorytetem to pół etatu to fajna opcja. Co do szukania to ja bym się wstrzymała na twoim miejscu, bo jak cie zatrudnia to niekoniecznie będzie ci przysługiwał urlop i możesz na te wczasy poprostu nie dostać wolnego.

Gość michalina92
no wlasnie tez tak mysle.bo ostatnio na sklepach odziezowych i w salonie sukien slubnych sa prace ale na pol etatu.co prawda nie mam doswiadczenia ale dla mlodej kobiety to jest interesujace i szybko sie ucze wiec mysle ze dalabym rade tylko czy by sie oplacalo bo jednak dojezdzac trzeba

Dziewczynki mam dziś 25dc i wyszedł mi test na owulacje... możliwe że tak późno? Cykle około 33 dniowe

Gość gość
Ja planuje w maju zajść w ciąże, do zbliżenia dojdzie w 9 d.c bo liczę na dziewczynkę....

Gość michalina92
Widze ze wszystko masz zaplanowane gosc. Ale co jak plan zawiedzie?

Gość Jagodowa123
Mi też test owu w 24dc

Gość Uleczka90
W ogóle dziwny mam ten cykl....20 marca mam pierwszy dzień cyklu. Seksowny jest 4 6 i 9 kwietnia. Wtedy też wychodziły mi dwie kreski na teście owulacji. Nie pamiętam jaki wtedy byl sluz. Później tak się że mnie lało że 14 kwietnia że zrobiłam test owulacji i znowu dwie kreski więc był seks. Teraz nie wiem które testy były ok... a poza tym tak poz o owulacji? Sama nie wiem. Czytałam trochę na internecie i tam znów pisało że testy owulacji mogą być pozytywne w ciąży. Co o tym myślicie?