Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerrt

pytanie do mam starających sie o income support w uk

Polecane posty

Gość qwerrt

Witam. Mam 19 lat, od prawie 4lat mieszkam w Anglii i jestem w ciąży (36tydzien) Nigdy tutaj nie pracowałam, poniewaz uczeszczalam do szkoly. Mieszkam z mama która jest na zwolnieniu macierzyńskim kończącym się w marcu. Dnia 12grudnia złożyłam aplikacje o Income Support. Job Centre prosiło mnie o dostarczenie dokumentów takich jak mój akt urodzenia, wszystkie p60 mojej mamy itp. Wszystkie te papiery dostarczalam ponieważ nie zdałam testu habitual resident. Ostatnio Dostalam od nich list w którym prrosza mnie o dokument potwierdzający ze moja mama jest na macierzyńskim oraz kiedy zamierza wrócić do pracy. Dokument dostarczylam oraz oznajmilam ze nie mam pojęcia kiedy mama wróci do pracy, ponieważ karmi piersią i nie zostawi 5miesiecznego dziecka. Z dniem dzisiejszym otrzymalam list ze potrzebują potwierdzenia KIEDY MAMA WROCI DO PRACY ORAZ DOKUMENT OD PRACODAWCY CZY MAMA DSLEJ JEST NA KONTRAAKCIE Z NIMI. I teraz moje pytanie. Czy są tu osoby które potrafią powiedzieć ile to jeszcze potrwa i czy w ogóle ktoś starał sie o income support. Wiem ze ciezko jest to dostać, ale jednak czytalam ze są ludzie którym jednak przyznali. Problem leży w tym ze nie pracowałam tutaj nigdy i obawiam się ze nie uzyskam od nich pomocy. Z góry dziękuje