Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Jak bardzo spoważniałyście po osiągnięciu dorosłości?

Polecane posty

Ja zauważyłam, że większośc znanych mi kobiet, gdy dorośleje, kończy 20 lat, to nawet jak wcześniej były takimi "wariatkami" to wtedy "poważnieją" i stają się w zachowaniu takie ustatkowane i normalne. Za to faceci częściej zostają na zawsze takimi dużymi dziećmi :P Mnie na szczeście to "poważnienie" omineło i nadal w wieku prawie 23 lat jestem nieco infantylną i wiecznie zamyśloną fanką muzyki metalowej, gier komputerowych i długowłosych facetów i dobrze mi z tym :classic_cool:

Gość gość
zależy co przez to rozumiesz, spoważniałam na tyle żeby chodzić do pracy i płacić własne rachunki

prace generuje pieniądze które są potrzebne do tego, żeby było fajnie, osoby nastoletnie często już pracują w wieku 16 lat aby dorobić do kieszonkowych, raczej cięzko byłoby nie pracować i normalnie zyć w dorosłym wieku, tak więc nie widze związku jednego z drugim :P

Gość gość
no to powiedz o co ci chodzi, określ się jakoś :)

Powiem podając przykład z środowiska osób lubiących muzyke metalową, bo to srodowisko najbardziej znam. Ale chodzi mi o to zjawisko poważnienia w szerszym kontekście społecznym. Otóż znam wiele kobiet, które były kiedyś takie jak ja - łaaa metal, koncerty, patrz ale długowłosy przystojniak, ale na woodstocku było fajnie! A teraz jak je spotykam to słuchają jakiejś zupelnie innej muzyki, bardziej akceptowanej społecznie, są poważne, nie mają żadnych odpałów, i w życiu nie można było by przypuszczać, że kiedyś były takie jakie były. I czuje się wtedy dziwna i specyficzna na ich tle :classic_cool:

Gość gość
niektórzy z wiekiem poważniejszą, zmieniają się, a inni nie. I nie ma w tym nic złego. też słucham i zawsze słuchałam metalu i też widzę jak ludzie się zmieniali. Na tym polega dojrzewanie. P.S. niektórzy nigdy nie mieli odpałów.

Gość gość
up :)

Gość gość
Potrafię chodzić z córką po drzewach, bawić się w gry planszowe, oglądać bajki,jechać np. na Muszla Fest a mam...33 lata...do czego te lata mnie zobowiązują ? Do beki z takich pytań jak to na które właśnie odpowiadam :D Żyj jak chcesz, bylebyś dała żyć innym :P

Gość gość
niektórzy nigdy nie spoważnieją i w tym żałosnym przypadku muzyka nie ma znaczenia tylko zachowanie. Buntownik bez powodu, któremu nigdy nic nie pasuje, całe życie ma odpały i utrudnia wszystko innym

Gość gość
a co to są te odpały?

Gość gość
Obejrzyj Warsaw Shore to się dowiesz ☺

Gość gość
może być ewentualnie ex na plaży, ta Jolka demolka miała klasyczne odpały. Coś sobie ubzdurała, a potem rozwaliła lampę na łbie faceta

Gość gość
nie mam pojęcia o kim mówisz

Gość gość
W sumie to nieważne

Gość gość
Urodziłam się dorosła i odpowiedzialna.