Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polscy mężczyźni mają w tyle płaskie głowy

Polecane posty

Gość gość

Zgadzacie się z tym? Taka opinia panuje poza granicami Polski, mianowicie że Polaka można rozpoznać po płaskiej głowie i grabiastych dłoniach (opinia o budowlańcach). Kiedyś czytałam niemieckie Forum i Niemcy wypowiadali się że Polaka można poznać po typowo polskiej twarzy i wyglądzie ogólnym. Polak jest średniego wzrostu, krępy z płaską głową i okrągłymi masywnymi rysami twarzy. Jacy są wasi mężowie? Na zachodzie polski facet faktycznie strasznie się wyróżnia i to bardziej niż obywatel innych krajów europy środkowej czy wschodniej.

Gość gość
:D To prawda, niestety. Płaska, taka jakby "niedokończona" z tyłu głowa to cecha charakterystyczna dla narodów słowiańskich ale zazwyczaj tylko Polacy mają takie głowy i to mężczyźni. Co do wzrostu to różnie, ale zazwyczaj są średniego wzrostu, rośli, tacy właśnie trochę krępawi, jakby pracowali fizycznie i tak im już w postawie zostało :/

Gość gość
są zmutowani przez feminizacje m.in spłaszczenie głów

Gość gość
zmutowanie przez feminizację? A co to za kosmiczne określenie :D.

Gość gość
No zgadza się, takie mają . Nigdy wcześniej nie zastanawiałam się nad tym ale z obserwacji tak na luzie faktycznie mogę stwierdzić że tylko "nasi" to "półgłówki" :D:D Żarcik ;)

Gość gość
Oj tam :-D czepiacie się. Fajnie, że są tacy krępawi mi się, to akurat podoba.

Gość gość
To się nazywa krótkogłowie i to cecha typowa dla słowian. Podobno przed wiekami słowianie mieli gługie głowy , jak Niemcy, Szwedzi, Norwegowie itp ale z czasem w wyniku eowlucji głowa zaczęła się spłaszczać i aż do dziś pozostało krótkogłowie ;). Kiedyś o tym czytałam. Ciekawe że to się w głównej mierze facetów tyczy.

Gość gość
A ja chyba wolę tych strzelistych ale proporcjonalnie zbudowanych i jakby nie patrzeć, okrągły tył głowy jest estetyczniejszy i jakiś taki.... bardziej prawidłowy. Suma sumarum chyba najważniejsze co facet w tej głowie ma, gorzej jak łeb płaski i głupi :D.

Gość gość
Moj ma właśnie taką płaską głowę z boku ;) za to z przodu ma szeroką głowę, małą brodę, duży nos, ale ma ładne duże niebieskie oczy. Wąskie ramiona ale dość wysoki bo 185cm i co najważniejsze duży ptak ;) duże miękkie dłonie, pracuje fizycznie. Nogi ma ładne, jak u piłkarza, długie i umięśnione.

Gość gość
i wyłsienie maja przez femnizacje

Gość gość
kobiety lubia zdefektowanych mezczyzn, szczegolnie rozsmakowują sie w krzywych glowach

Gość gość
ja wole naszych polskich facetow niz tych watlych francuzikow

Gość gość
Ja jestem kobietą i tez mam raczej płaska głowę gdybym ja ogolila. Ale nie wiem czy jest to cecha slowian czy po prostu leżenia cały okres niemowlecy na plecach bo rodzice nie ukladali inaczej. Mój syn(4 lata) ma ładną okrągła głowę.

Gość gość
U mnie w rodzinie starsza generacja panów bardzo odpowiada typowi słowianina. Średni wzrost, krępa budowa, płaskawa głowa z tyłu , okrągłe rysy twarzy. Cóż..nic pięknego w tym nie ma ale jesteśmy przyzwyczajeni do takiego wyglądu :D, przynajmniej idzie poznać naszych za granicą. Osobiście podobają mi się Włosi i Niemcy. Wysoki ale dobrze zbudowany typ faceta z postawną zgrabną głową. Polacy wyglądają trochę jakby zeszli z rusztowania nowo budowanego osiedla , nawet chód mają taki trochę niechlujny, ala luzacki.

Gość gość
W mojej rodzinie jest dwóch chłopców (niemowlęta 8 i 10 miesięcy)i są raczej krótkiej, krępej budowy, mają drobne ale pękate łapki i te duże płaskie głowy. Wiem że to niemowlęta ale już mają w sobie ten wygląd. Ogólnie Polacy są różnej maści że tak powiem, jedni przypominają bardziej Szweda niż Słowianina lub też Jugosławianina. Jesteśmy mieszkanką genów , prawdziwych Polaków jest może 30 procent w całej Polsce. Ale ci tytułowi odpowiadają właśnie wyglądzie prawdziwego Polaka. Cóż :D.

Gość gość
Płaska głowa, drobna broda i pokaźny nos . Dasz puszkę piwa to nie odróżnisz od pijaka, jeszcze ten sposób chodzenia, taki kiwający się. Bleeee.

Gość gość
Ale pi/er/dolicie. Płaska głowa z tyłu to żadna cecha, tylko zaniedbanie główki w niemowlęctwie. Jak niemowlę uparcie kładzie głowę w jednej pozycji (dzieci lubią patrzeć za siebie do tyłu), a matka nic z tym do momentu zarośnięcia ciemiączka nie zrobi, to zostaje takie zdeformowane miejsce. Wystarczy głaskać główkę ręką na około. U mężczyzn to bardziej widać, bo faceci noszą z reguły krótkie fryzury i łysieją.

Gość gość
To przez polskie kobiety faceci maja plaskie łby.kobiety nie umieja sie zajmowac swoimi dziecmi.

Gość gość
Nie zgodzę się, że płaska głowa to tylko efekt zaniedbania. Ja mam bardzo wystającą głowę z tyłu, mój syn tez i mój dziadek tak też miał. Moje rodzeństwo ma głowy normalne.

Gość gość
Oj tak, tłumaczcie sobie płaską głowę matczynym zaniedbaniem. Niestety ale krótkogłowie to sprawa genów a nie leżenia na płasko! Fakt że od ciągłego leżenia dziecka w jednej pozycji głowa może się odkształcić ale to nie tłumaczy tego że rasa słowiańska to rasa krótkogłowa. Moje dzieci leżały na boczku bo nie mieszkam w Pl i tu na miejscu jest zalecenie kładzenia na boku by dziecku w razie zakrztuszenia nie udusiło się . Moi synowie mają płaskie głowy bo taką ma również mój mąż i jego ojciec (nie wiem jaką ma teściowa). Mój tato też miał płaskawą, mama się śmiała że może garnek na głowie nosić. Mówcie co chcecie ale to prawda że polscy mężczyźni mają krótkogłowie choć jak w każdym społeczeństwie jednej narodowości , znajdą się i odmienne typy.

Gość gość
Moja córka ma wydatną , pełną głowę od tyłu, żadnej płaszczyzny a leżała regularnie na wznak bo nienawidziła na boku czy na brzuchu. Mój syn ma już płaskawą głowę mimo że bardzo często zmieniałam mu pozycję bo stale płakał i napewno nie spał na wznak bo ulewał po każdym karmieniu więc kładłam go na boku i podpierałam kocykiem przy pleckach by się nie odwrócił na wznak. Mnie kiedyś lekarka powiedziała że by uchronić główkę przed odkształceniami nie wolno kłaść na wznak na twardym a nie że wogóle nie powinno się kłaść a z tego co wiemy polskie matki starszego pokolenia kładły niemowlaki na podusiach więc nijak się ma zaniedbanie do płaskich głów. Taka uroda polskich panów i tyle. Urodne to nie jest , to prawda.

Gość gość
Polacy mają płaskie łby i niech nie tłumaczą sobie tego zaniedbaniami swoich mamuś tylko poprostu takie mają głowy i tyle.

Gość gość
Mieszkam w Autrii i z obserwacji na codzień powiem tak że nie spotkałam jeszcze Austriaka z płaską głową, taki jest fakt. Polaków znam bardzo wielu i większość ma płaskie głowy a dwóch z nim właśnie w tym miejscu dodatkowo łysieje . Z innych narodowości (Turcy, Jugole, Serbowie itp) tylko jeden Słowak którego znam ma taką mniejszą jakby płaskawą głowę i jego matką jest Polka. Co roku jeżdżę też do Włoch i nie widziałam Włocha z płaską głową . Wychodzi na to że faktycznie płaską głowę częściej można spotkać u Polaka niż u przedstawiciela innej narodowości. Ktoś tu wspomniał o krótkogłowiu .

Gość gość
kładzenie niestety na plecach non stop niemowlaka doprowadza do spłaszczenia główki spróbujcie kłaść noworodka i niemowlaka na jednym boku i, zobaczycie jaką będzie miała głowę jako dorosły płaska głowa nie jest domeną polaków a lenistwem rodziców moje dzieci mają piękne głowy, tak powiedziała pediatra, a zwłaszcza jak zobaczyła młodszego to stwierdziła, ze ma "przepiękną główkę" nie wiedziałam o co chodzi, a ona na to, ze z tyłu jest okrąglutka kładłam moje dzieci ciągle na brzuchu, boku, młodszy spał ciągle na brzuchu i teraz ma główkę okrągłą, nie płaską

Gość gość
To jest krótkogłowie a nie płaska głowa! Płaska głowa to efekt odkształcenia w wieku niemowlęcym a krótkogłowie to poprostu niezaokrąglona tylko jakby ścięta głowa od tyłu , taka jakby po niej przejechał jakiś pojazd i taką mają polscy faceci . Najlepiej coś takiego można zauważyć u łysoli na polskich osiedlach albo u kiboli , oni są łysi albo ogoleni mocno i widać tam te ścięte łby .

Gość gość
Dajcie spokój , ja mam znajomych Niemców i oni się nie przejmują, ich dzieci leżały jak chciały, najczęściej na płasko a główki mają długie, okrągłe i wysunięte w tyl. Takie głowy ma większość ludzi rasy germańskiej . Polacy mają brzydkie głowy , zwłaszcza chłopcy . Pamiętam jak w szkole jako dziecko mogłam podziwiać głowy kolegów na każdej fotografii czy na żywo i zawsze mnie śmieszyło że mają takie nieforemne te łebki i to nie tyle płaskie ale często niegrabne co jest sprawą genetyczną a nie pozycji leżenia bo skoro synek przypomina toczka w toczkę głowę taty to znaczy że geny robią swoje.

Gość gość
No dobrze a jak wytłumaczyć synów mojej koleżanki która swoje dzieci nosiła stale w nosidle? Czy prała czy gotowała, dzieci wisiały jej na nosidle bo ona preferowała bliskość z maluchem. Chłopcy mają płaskawe główki a napewno nie okrągłe.

Gość gość
a spały w nocy też w nosidle? to że ich nosiła w nosidle nie świadczy o tym jak leżały

Gość gość
Zgodzę się z tym autorko. Mój mąż taką ma i mój syn też, moja córka już nie. Nie wiem jak kładzony był mąż ale na zdjęciach w wózku czy łóżeku leży na poduszcze więc twardo nie miał. Mój syn leżał raz na boku raz na wznak ale zawsze na poduszcze profilaktycznej bo miał refluks. Córka spała też różnie ale główkę ma śliczną , zgrabną i ładnie zaokrągloną pomimo że ja takiej nie mam ani mąż. Ja sama też mam płastszą głowę. Wydaje mi się że faktycznie to nasza cecha rasowa. Krótkogłowie nie wynika z deformacji czaszki tylko z budowy uwarunkowanej genetycznie. Na zachodzie krótkogłowie lub płaskogłwie traktowane jest jak wada i korygowane specjalnymi kaskami, w naszym społeczeństwiej jest to poprostu cecha fizyczna, zwłaszcza mężczyzn.

Gość gość
Dajcie spokój z tym leżeniem. Wszędzie na świecie dzieci jakoś leżą, najczęściej na płasko. W Afryce dzieci leżą na płaskim, twardym podłożu , nikt im profilaktycznej podusi pod głowę nie podkłada a wszystkie mają okrąbłe długie głowy bo taka ich cecha ! Tak samo jak cechą Polaka jest płaska głowa !