Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja sąsiadka zaszłą w drugą ciąże...jej motywacją było 500 plus masakra

Polecane posty

Gość gość

ona raczej jest z nizin intelektualnych, matka nigdy nie pracowała, ojciec całe życie prace dorywcze, brat po ZK, jedynie drugi brat odseparował się od rodziny, w ogóle nie ma z nimi kontaktu i wyszedł z na ludzi... nie lubie jaj a ona sama mnie zaczepia i czuję, że chcę bym została jej ''koleżanką'', zaprasza mnie ciagle do siebie albo wręcz wprasza się do nas do domu, moją mame zaczepia okropna... dowiedziałam się, że znów jest w ciązy (ma dopiero 27 lat) i się śmieje że może bedzie trzecie potem, że teraz jest 500 plus to dadzą rade :O w*****a mnie to, ten cyrk z 500 robi więcej szkód niż pożytku

Gość gość
Mając trójkę dzieci, to można już z tego skromnie żyć.

Gość gość
bardzo dobrze czyni , powinna otrzymać odznakę Matki Polki patriotki .

500+ nie będzie wieczne, kasa się skończy, to i "pińcet" zabiorą ;) a dziecko zostanie :P także kiepska motywacja.

Gość gość
Pieniędzy na 500+ nigdy nie było, to program za pożyczone pieniądze, a czy można pożyczać do nieskończoności ?

Gość gość
a niby kto bedzie robił na twoją emeryture ? Ukraińcy ?

Gość gość
Każdy pracując legalnie odkłada do ZUS na swoją emeryturę i państwo żadnej łaski nie zrobi płacąc emerytury. Ja wiem że pieniądze z naszych emerytur już dawno wydane, ale to nie mój problem, tylko przyszłych rządów. Ilość dzieci nie ma tu żadnego znaczenia.

Gość gość
dlatego uwazam ze 500+ powinno być tylko dla tych z dobrą pracą i wykształceniem i ogólną oceną człowieka, czyli dla tych lepszych po prostu a nie patologii. U mnie w miasteczku niestety tez jest plaga wsrod tych ulomnych. Jedna juz 2 zdazyla urodzic.

Gość gość
To 500 powinno zostać zlikwidowane, nie masz pieniędzy ? nie powinnaś sobie robić dziecka ! trzeba myśleć mózgiem a nie pipą :( W zamian za tą żałosną łapówkę którą przekupił PIS plebejuszy by na nich zagłosowali powinno tworzyć nowe publiczne przedszkola, wprowadzić ulgi podatkowe np na określone potrzebne rzeczy np wózek dla dziecka, leki, rehabilitacje etc A tak to ludzie za te 500 zł latają po mcdonaladach media marktach i kupują playstation bo bachorowi się zachcialo :( Aha i pieniądze z 500 plus pochodzą z aukcji częstotliwości LTE w ktorej firmy Orange i Tmobile zapłaciły ogromne pieniadze , to chyba byly 3 MILIARDY zł

Gość gość
a niby kto bedzie robił na twoją emeryture ? x nie masz zielonego pojęcia o ekonomii i systemie emerytalnym, idź się lepiej dalej pieprzyć z facetem :D

Gość gość
a niby jak to przeczy ekonomii? :D był sobie kiedyś taki jegomość, co się Balcerowicz nazywa, i on w imię ekonomicznych reguł wymyślił sobie podreperowanie gospodarki krajowej planem zaczerpniętym z teoretycznych rozważań amerykańskiego ekonoma i co gorsza bez większych oporów wprowadził w życie. Polegało to na cichej zmowie z ówczesnymi elitami politycznymi nękanymi pytaniami jak wzmocnić ograbioną kasę państwa aferami takimi jak fozz. Proste rozwiązania w ekonomii są najefektywniejsze - ograbić głupiego polaka. II filar obowiązkowych ubezpieczeń emerytalnych okroił do dziś dnia każdego o 75% ze 100% pozostawiając mu 25% jego wypracowanych środków, reszta z a przyzwoleniem owczesych i obecnych przepadła w pis du :D

Gość gość
Gdzie poszły pieniądze, z naszych składek, to problem rządu. Emerytury są i będą wypłacane. Gorzej z programem 500+. Nie chciałbym być na miejscu rządu, który będzie zmuszony do zawieszenia tego programu.

Gość gość
Nie bądź taka pewna, że dostaniesz emeryturę :-)

Gość gość
A co Ciebie obchodzą cudze dzieci ! Zajmij się plotkaro swoim życiem.