Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wyrabiam na macierzynskim. Teraz juz wiem ze do dzieci sie nie nadaje!Dramat

Polecane posty

Gość gość
to ja z 13:09 z jakiego jesteś miasta? Może jesteśmy z tego samego. Bym Ci wtedy pomogła, czasem przyszła na kawę, żebyś sama nie musiała siedzieć. Dzieci mnie lubię, więc może by twój brzdąc się wyluzował :D Jestem z kuj-pom

Gość gość
nie,rodzina daleko,maz ciagle w pracy

Gość gość
Ja się nie źalę na forach, bo mam raczej zadaniowe podejście do problemów. Jak mam ochotę ponarzekać dla samego narzekania, to mam od tego przyjaciół i rodzinę i zresztą robię, to z nutką autoironii i humoru, bo takie malkontenctwo w czystej formie, to jest nieznośne. Autorka zakłada już drugi temat, jak sama przyznała, żeby upuszczać frustrację,może tańsze niż terapeuta, ale niekoniecznie konstruktywne. Nie jest to forum zamknięte, więc logiczne że nikt jej nie będzie głaskać po głowie. Można założyć forum prywatne albo bloga bez możliwości komentowania postów

Gość gość
"psychotropy" nie zamulają. Pewne byś dostałą zwrotny inhibitor serotoniny i byś miala lepszy humor. Seksu się chce po tym tak samo, tylko jesteś weselsza i trudniej cię wkurzyć. Może twoja znajoma miała jakąś gorszą chorobę. Po escilatopramie można diabłu łeb urwać.

Gość gość
Autorko ale co my mamy Ci poradzic ?? Moje dziecko tez jest takie od zawsze, mega absorbujace. I powiem Ci ze dzis ma 4,5'roku i poza tym ze karmic nie trzdba i pieluch zmieniac to nadal jest absorbujacy. Ciagle chcialby sie bawic ze mna lub z mezem. Sam pobawi sie z 5 - 10 minut, ciagle cos chce. Mialby rodzenstwo moze byloby inaczej, ale ja juz nie mam zamiaru przez to przechodzic. I na to zlotej rady nie ma. Tez juz myslalam o psychiatrze ale jakos dalam rade te najtrudniejsze momenty przetrwac. I kobiety nie wierzcie nikomu w pomoc, dziecko zawsze jest na waszej glowie.

Gość gość
Jak ty masz jeszcze czas na miłość to nie tak źle.

Gość gość
13:43 niestety z mazowieckiego :( ale dzieki

Gość gość
co za roznica komu się miauczy,ty trujesz przyjaciółkom,moze ona nie ma komu,chodzi o to by o tym mowic i uswiadamiac,to kobiety tego forum powinny się zmienić i po to były te uwagi,do przyjaciol ok a forum to można gnoić,nie nie można,bedzie reakcja

Gość gość
Zgadzam sie, kobiety nie mowia prawdy jak jest. A to ze uśmiech wynagradza wszystko to mozna miedzy bajki włożyć. Ponarzekajmy na zlosc idealnym mamuskom !!!

Gość gość
Kiedy robi się łatwiej. Moje dziecko kończy roczek. W jakim wieku dziecko już jest fajne?

Gość gość
Jak ma 18 lat

Gość gość
Ja pierdziele jak można trzasc dzieckiem? Najlepiej zgłosić to do opieki społecznej bo jeszcze krzywdę mu zrobisz

Gość gość
Narzekać można. Ale jak ktoś prezentuje brak kultury, niczym nieuzasadnione poczucie wyższości, a przy tym brak umiejętności przewidywania rzeczy oczywistych, to dostaje takie odp jakie dostaje.

Gość gość
ciekawe co ty prezentujesz w stanie wycieńczenia :-) robisz sobie małostkową skalę zachowań,patrz na to co ważne

Gość gość
14.21 ja nie raz zalilam się na tym forum i nigdy się nie wywyzszalam ani nikogo nie obrazalam i też byłam wykończona bo nawet zjeść nie miałam jak. Słuchałam rad mam które mają doświadczenie nie które były bardzo przydatne drugie mniej ale nigdy nie przyszło mi na myśl ublizac komuś

Gość gość
Przyznam szczerze że ja tak jak autorka nie wiedziałam do końca czym jest macierzyństwo takie z praktyki. Nie miałam za bardzo styczności z małymi z malymi dziećmi tylko raczej z takimi od 6 lat w górę i miałam z nimi super kontakt jeśli już w rodzinie bylo niemowle to spokojnie spało albo gaworzylo. Nie miałam styku z kolkami, z karmieniem co godzine, z tym że się wyglada jak zombie itp. Z tym wszystkim realnie zetknelam się teraz mój synek ma 5 miesięcy już jest trochę lepiej. Skończyły się kolki i nieprzespane noce. Pocieszam się tym że z czasem będzie już coraz lepiej jak będzie bardziej kontaktowy i samodzielny. Rozumiem autorke aczkolwiek też nierazjux padalam ze zmęczenia i niewyspania.

Gość gość
Rozplodowki? Ciesz sie, raszo, ze masz zdrowe dziecko. Jak Ci nie pasi, to oddaj do adopcji, bo nie zasluzylas na miano matki.

Gość Mama dwójki rok po roku
Jak któraś narzeka, że ma absorbujące dziecko to najlepiej niech... Jak najszybciej zrobi sobie drugie dziecko.. I wcale nie żartuję :) potem taki 3,4,5,6 letni jedynak też nie da spokoju.. Cały czas będzie się domagał uwagi. A rodzeństwo z różnicą wieku rok max 2 lata zajmie się ładnie sobą. I nie piszę tego absolutnie złośliwie ;)

Gość gość
15:17 niekoniecznie...jestes pewna?

Gość gość
A jak trafi się drugie takie absorbujace dziecko? :-)

Gość gość
Idiotki. Najpierw trzeba było myśleć ze ten raz na miesiąc jak jest miło z dzieckiem nie wynagrodzi codziennego piekiełka. Biedni wasi mężowie.

Gość gość
Taka jest kara za brak myślenia - czy zadałas sobie pytanie po co mi dziecko? Czy zrobiłas je bo każdy ma. Dziecko to dodatkowy człowiek a żaden facet ich nie chce tak naprawde- chcą pod warunkiem że kobieta odwali najcięższa robotę. OJ IDIOTKI

Gość gość
widzieliscie idiotke? mowie o 14:05. najgorzej to z takimi. obronczynie moralnosci w d...pe yebane. jak jestes taka moralna to wez dziecko z domu dziecka ktore komus odebrano. kapusiu. potrzasnela dzieciem ale mecyja...wiele matek choc raz to zrobilo. strazniczka moralnosc***atrzcie ja! bedzie mopsem straszyc autorke, s****wo pierolone . tys chyba nie widziaa wyrodnych matek peesdo

Gość gość
Facet się tylko spusci a kobieta przechodzi ciaxe, porod potem cała opieka przechodzi na nia. A facet zaczyna się angażować jak już dzieciak odchowany albo wcale nie musi, może płacić groszowe alimenty, zresztą nawet z alimentów może się wywinąc I jeszcze ma na to przyzwolenie społeczne. Niesprawiedliwość jest na tym świecie.

Gość gość
gość dziś , prawda, jakby mieli i oni rodzic to ludzkosc by wyginela.dla faceta dziecko to zabawka do podrzucania pod sufit(i jest fajnym tatusiem a matka ponura, drze sie ze glowe mu rozwali a ono to lubi i sie smieje, z tym ze jak rzeczywiscie glowe rozwali to mama jedzie na pogotowie) a potem-kumpel na ryby, mecz, piwo, do obrazania kobiet.corka to porazka, kazdy F chce dziecka myslac ze syna

Gość gość
15:27 mezowie biedni? idiotko oni czesto sami na dziecko namawiaja albo chca go tak samo jak kobieta. co ich tak zalujesz im i tak jest dobrze. dlaczego idiotko zawsze zalujesz chlopow? im sie krzywda nie dzieje, sama zaluje ze jestem kobieta bo mam w zyciu gorzej w duzej mierze przz takie pustaki jak ty szczujace na wlasna plec, jak ci ich zal to idz pocieszaj, kurefko

Gość gość
Dlatego cieszę się że mam syna a nie corke. Im jest w życiu latwiej.

Gość gość
To już do administracji jest zgłoszone a dalej do mopsu mają zgłosić niech zobaczą czy w ogóle zajmujesz się tym dzieckiem bo może bite jest.

Gość gość
15:42 ty sie idz zglos. do czubow.

Gość gość
Zmyślony temat. Nie wierzę, że istnieją idiotki jak autorka. Najgorsza patologia nie trzęsie dzieckiem chyba że konkubent po alkoholu.