Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to naprawde jest normalne ze 25letnia pierworodka uznawana jest za mlodke?

Polecane posty

Gość gość
No sorry, autorko HAHAHAHAHA

Gość gość
Niech każdy rodzi wtedy kiedy mu pasuje.

Gość gość
Nie spotkałam się nigdzie z takim traktowaniem kobiet w ciąży w różnym wieku jak na kafe, może dziwiły bardzo młode mamy ok. 16 ale 21 czy 30 latki? Przecież to normalka. Rzeczywiście średnia wieku na porodówkach to teraz raczej 25-30 - zrozumiałe, dzieci zwykle miewa się już po studiach, po odpracowaniu kilku lat, zdobyciu kredytu na mieszkanie. Generalny zakres to 20-35 lat - bo dochodzą matki studentki, niestudiujące które wcześniej zaczęły poważną pracę, mniejsze miejscowości czy kobiety które wcześniej skupiały się na karierze, które dłużej szukały partnera czy miały problemy z zajściem. Do tego kilka procent matek 40stek i 15stek, tu już wiadomo różne sytuacje - problemy z zajściem, wpadki itp. Wszystkie te mamy mogą być w pełni szczęśliwe, spełnione, ze zdrowymi dzieciaczkami więc nie rozumiem w czym problem. Jeden ma stabilną sytuację w wieku 21 lat, inny dopiero po 30stce, ważne żeby w tej sprawie kierować się rozsądkiem a nie presją że "koleżanki już mają".

Gość gość
W latach 80tych i 90tych to by już była tzw. stara pierwiastka. No ale wtedy większość rodziła mając 20 parę lat. I to nie było dobre, bo co taka dziewczyna ma za pojęcie o tak trudnych i odpowiedzialnych sprawach jak macierzyństwo. A potem pas, krzyki, wciskanie dzieciaka pod opiekę komu się dało, karmienie byle gównem i mamy teraz całe pokolenia ludzi z nerwicami, agresywnych, nienawidzących innych albo znowu wycofanych, niezaradnych itd. itp.

Gość gość
2 lata temu rodziłam w wieku 34 lat i przed porodem leżałam na patologii ciąży , a wraz ze mną 2 panie pierworódki starsze niz ja, jedna to była w ciężkim szoku, że ja trzecie rodzę, myslałam że padnę!