Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muusia

sierpniowe mamy 2016 cz. III

Polecane posty

Gość gość
qazqazqa

Gość gość
qazqwertyujhgfdsdfghjkoiuytrdfgvhj

Gość Kłębuszek31
Gościu, dlatego napisałam, że w każdej przychodni jest inaczej. Gdyby to było mało ważne to lekarz nie kazał by mi się w tym okresie z dzieckiem pokazywać na jak to nazwalas 'macanie ciemiaczka' :-) Widać w mojej przychodni jest to praktykowane, gdzie indziej nie musi. Chcesz- idziesz, nie chcesz- nie idziesz. Proste. Moniu, ja jestem z centralnej Polski.

Heeej dawno mnie nie było. Mam nadzieję, że zdrówko Wam i Maluchom dopisuje :) My od tygodnia zakatarzone na maxa :( ale to już chyba ostatnia faza. Mam nadzieję, bo już mi żal Milusi jak tak ją męczę fridą :( Ja kilka dni temu wylądowałam w szpitalu z powodu alergii po wizycie u dentysty :/ Mileczka już sama siedzi. A nawet stoi na nóżkach prostych. Pełza ale nadal nie raczkuje :) Jak przygotowania do Świąt? :)

Gość monika900
my dzis polowe dnia spedzilismy na dworze :) przepiekna pogoda moj maluch nareszcie bierze butle do reki, kladzie się i je sam bo do tej pory to nie chcial, wygodny byl i my karmilismy go na rekach

Gość gość
Monika je leżąc na płasko w łóżeczku???

Gość Muusia
My tez duzo na dworze a moj syn to juz do przesady!. W domu od 9:30 byl moze godzine w domu!!! Mojej na girze zab sie przebil:)

Gość gość
dziewczyny zapraszam na nową zamkniętą grupe na fb rodzę w wakacje 2017 śląsk, dołączajcie im nas więcej tym lepiej :)

Ja mojej juz dlugo na rekach nie karmie. Moja tez troche butle sama potrzyma

Gość monika900
gosciu no nie w lozeczku ale np lezy kolo nas na sofie, zawsze przy nim siedze jedynie w nocy go biore na rece taki duzy mi się przez to wydaje jak juz sam je :) wiem, ze pewnie wiekszosc dzieci juz od dawna samo je, ale u nas dopiero od kilku dni :)

Monia no nie wszystkie dzieci tak szybko samo trzyma butelke. Moze to czasami tez wina rodzicow.

Gość monika900
muusia czemu wina rodzicow? moj mimo ze umial to nie chcial, plakal jak mial jesc mleko a nikt z nas nie chcial mu przetrzymac az w koncu postanowil sam trzymac :)

Gość Ancia1000
Mój tez umie trzymać sobie butelkę i będzie jadł sam ale to musi chcieć jeść bo ostatnio przy wyrzynaniu się ząbków wogole nie chciał doić więc nie było mowy żeby sam sobie trzymał. Teraz jak się trochę polepszyło to sobie przytrzyma butelkę ale katar mu się pojawił i znowu jest problem z dojeniem flachy

Gość gość Agnieszka
Mamy problem z piciem mleka. Dwa razy pociągnie i wypluwa. Mimo że jest ewidentnie głodny to ssać nie chce. Nie wiem o co chodzi. Zębów nie widać.

Monia bo rodzice wyrezaa dzieci. Aga na 99% chodzi pewnoe o zeby. A moze jakues plesniawki etc? Z obiadami mojej robi sie masakra bo ona chce raczkami a dzis jadla ryz to tyle bylo kiepiszu! zamowilam dxis fotelik. Ja juz sie klade. Prwnie pobudka o 5 .

Gość monika900
u nas jedzenie dopiero o 6 wiec chyba moge uznac noc za przespana aczkolwiek kilka razy wstawalam bo maly wedruje po calym lozeczku, dzisiaj lezal nawet glowa w druga strone, nie wiem jak on to robi mamy to wieksze lozeczko 70na 140 wiec pewnie ma miejsce zeby sie tak krecic

Gość RZSowa
A ja u fryzjera siedzę:)) Nocka ciezka, tym bardziej ze mąż w pracy był.

Gość anka87
Dziweczyny czy waszym maluchom po dolnych jedynkach wyszly gorne? Bo malej dzisiaj przebila sie prawa dolna dwojka,a gornych jak nie bylo tak nie ma

Gość RZSowa
A co do butelki to mój nie chce trzymac jej. Zawsze ma raczki w górze kolo uszu. Tylko jak mu soczek daje to sobie chwilami trzyma ale jeszcze nie kojarzy ze trzeba przechylać. Nie wiem skąd zdanie ze to wina rodziców ze dziecko nie trzyma butli. Mój nie chcial wcale trzymać. A jak mu bralam rączkę by choć dotknal podczas karmienia to na siłę musiałam a on i tak nie chcial. W końcu zaczelam mu dawac pustą butle do zabawy i jakos się przełamał ale tylko przy soczku. Ja rzadko trzymam na rękach gdy karmie. Leży w leżaku a wieczorne mleko dostaje w łóżeczku.

Gość RZSowa
Anka najczęściej idą najpierw dolne zabki. Ale nie jest to regułą . U nas minęło ponad półtora mca od momentu gdy zobaczyłam ze idą dolne do czasu jak zobaczyłam ze idą gorne.

Gość gość
anka dziecko dopiero dziś ma jedynkę i to jedną, a Ty już chcesz górne?! nawet jeszcze obu dolnych nie ma, a Ty już gonisz za kolejnymi zębami?:O

U mnie tez o 6 jedzenue ale o 4 robilam mleko a jak wrocilam to spala wiec jej nie dawalam.

Gość Ancia1000
Anka, u nas gdzieś dwa tygodnie temu wyszły dolne jedynki i narazie tyle ale myślę że to nie ma reguły kiedy następne wyjdą, mogą od razu ale wcale nie muszą;-) RZSowa, zaszalalas z tym fryzjerem, ale pewnie zawsze to jakaś poprawa nastroju w końcu wiosna nadeszła:-D

Gość gość
jak wasze dzieci zachowują się za spacerze, gdy świeci na nie słońce? też tak zamykają oczy i bronią się przed promieniami słonecznymi aż w końcu zasypiają? nieraz słońce jest tak wysoko, że buda nic nie daje bo i tak nie osłania przed słońcem, ale moje dziecko wręcz panikuje jak tylko wjedziemy w osłoneczniony teren, nieraz tak te oczy zamyka i mimo słońca próbuje otworzyć, że tylko widać mu białka gałek:D w efekcie w słonecznie dni nic nie ma z tego spaceru, nic nie obejrzy bo tylko oczy zamyka:(

Gość gość
Up Up Up Io

Gość monika900
RZSowa ja tez dzis u fryzjera :)