Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muusia

sierpniowe mamy 2016 cz. III

Polecane posty

Gość monika900
gosciu moj jezdzi w okularach przeciwslonecznych RZSowa to u nas byla z ta butla tak samo i w koncu zachcialo mu sie trzymac wiec pewnie na Tymka tez przyjdzie pora :)

Gość Ancia1000
U nas to wyglądało tak że jak mu dawałam jeść czy pic to sama brałam jego rączki i dawałam mu na butelkę żeby próbował trzymać i tak kilka razy i zakumal o co chodzi. Tylko wiadomo jak chce żeby zjadł całą flache to muszę mu potrzymać bo w połowie zaczyna się zabawa jak sam trzyma;-)

Gość Ancia1000
Monika a chciał od początku jeździć w tych okularach czy był jakiś problem?

Moja sie denerwuje jak ja slonce razi i zaczyna to okaxywac wiec wykrecam wozek

Gość gość
Monika a jak mały na okulary reaguje? Nie ściąga ich? Strasznie mnie denerwują te spacery bo nastawiam się, że dziecko pozna świat, a ono oczy mocno zaciska w słońcu:( może też musze kupić okularki

Gość monika900
bylam przekonana ze bedzie je sciagal ale nie sciaga, sama jestem w szoku :)

Gosciu chyba nie zrozumiales tego co napisalam.albo ja nie napisalam dokladnie. Mala ma juz 2 dolne jedynki ,a dzisiaj wyszla jej dolna dwojka.A myslalam,ze po dolnych jedynkach wychodza te na gorze

Gość monika900
dziewczyny ktore gotuja, jakich warzyw uzywacie? macie jakies ciekawe przepisy? bo ja w kolko marchewka, ziemniak, pietruszka, seler no i czasem buraczki nie mam pomyslow na zupe. raz zrobialm z kalarepki, ale teraz ciezko dostac w warzywniaku brokula maly nie lubi

Gość gośćXXXV
Monika u mnie są z9emniaki marchewka pietruszła buraczki brokuły kalafior fasolka szparagowa bataty groszek szpinak papryka pomidor ogórek cebula cz9snek (jako d9datek do pulpetow)cukinia. To chyba tyle ż warzyw narazie.

Gość gość
Ja korzystam z przepisów z bloga alaantkoweblw.pl bardzo jestem zadowolona i Małej smakuje :)

Gość gośćXXXV
Ja też i mam nawet ich książkę:)

Gość monika900
tylko, ze ja nie stosuje blw, a tam chyba wiekszosc jest takich przepisow moj maly je papki narazie martwi mnie, ze nie chce pic. zalatwia się co prawda bez problemu, raz albo dwa razy dziennie ale niektore kupy sa jak plastelina. tyle tylko, ze odmawia picia wszystkiego. probowalam juz wode, herbatki, rozne soki i w ciagu ostatnich dni nic nie chce. troche udaje mi się napoic go lyzeczka ale to maks 10ml mleka pije mniej, bo wiecej je stalych pokarmow wiec tych plynow dostaje malo a Wasze dzieci ile ml dziennie mija?poza mlekiem

Gość gośćXXXV
Monika mysle ze już możesz spokojnie małemu do rączki dac jakieś jedzenie np. Banana czy ziemniaka już ma 8 miesięcy. Co do picia to ja daje tylko wodę i mój mały nawet lubi za każdym razem jak mu podam to wypije kilka lykow ale ile to jest ml w ciągu dnia to nie mam pojęcia...

Gość monika900
pomidory są teraz niesmaczne o tej porze roku no i mega sztuczne moim zdaniem

Gość monika900
gosciu narazie je tylko chlebek tak do reki, dalam dwa razy banana ale on ma dwa zeby i odgryza kawalek po czym się krztusi, dlatego wiecej nie podawalam ale faktycznie duzy chlopak z niego, za tydzien skonczy 8 miechow, tyle, ze nie siedzi jeszcze sam :(

Gość RZSowa
Monia mój po słoiczkowym obiadku wypija ok80ml. Teraz tez po wziewach musi pic wiec dodatkowo rano jest ok 50 i wieczorem ale to nie zawsze bo czasem zrobię inhalacje przed mlekiem. Anka ja tez zle zrozumiałam twojego posta o tych zębach. Myślałam ze chodzi o jedynki dopiero.

Gość monika900
RZSowa byłabym zadowolona gdyby Moj tyle pił, juz nie mam pomysłu jak go zachęcić i co robić Ilość mleka sie zmniejszyła i mały ma mało płynów RZSowa a co pije Tymek? Sok rozcieńczony z woda? Jak jego zdrówko?

Gość gość
IP IP Up Up IP J N J J I I M N L K L P O

Gość gość
Ale tam tez jest sporo przepisów na różnego rodzaju płatki albo zupki kremy. Co do picia to może spróbuj Monika kubek doidy, może inna forma podania wody spodoba się Twojemu synkowi?

Monika mysle ze z 5aka miekka maecheweczkap dalby rade nawet bez zebow. Moja tez na dwa bo ten co sie przebil to nie licze . Moja strasxnie rwie sie do jedzenia raczkami. Stronka0 fajna z tym blw. Fajne orzepisy. Duzo na makarony a ja je uwielbiam i syn tez to moze mala tez polubi.

Gość RZSowa
Ja dopiero wczoraj dawalam banana całego i to tak ze to ja trzymałam a on gryzl po kawałku. I tez musiałam pilnować by nie ugryzł za duzo. I zauwazylam ze on nie za każdym razem miele tylko od razu polyka. A kilka razy to mu się do podniebienia przykleiło i nic z tym nie robił. A znowu jak widzi jak ktos je to właśnie rusza tak buzia jakby mielił/gryzł. A chlebek to sobie tak ciumka ze nawet za specjalnie go nie pilnuje tylko co chwile sprawdzam czy mu sie jakiś większy kawałek nie rozmiękł co by mogl trafić do gardła . Ktora stosuje juz niekapek? Bo mam zamiar tylko ciągle zapominam kupić .

Moja malo poje ale czasami pare lykow wypije Moja usnela po 19 to pewnie o 5 wstanie Monika ja daje pomidory z puszki

Gość gośćXXXV
Mój dzisiaj przeszedł samego siebie. Wypił 210ml mm ż kleikiem i płakał jeszcze, dałam mu 30ml wody, wypił i dalej płakał, dopiero po 10min intensywnego ssania piersi zaśnal... gdzie on to mieści? Kupujecie prezenty na zajączka??