Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból ucha i zęba

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. W sobotę bolała mnie szyja, podejrzewam że źle spałem, ból minął w niedziele wieczorem a od poniedziałku zaczął się nowy problem, nie mam pojęcia czy powiązany z szyją, a mianowicie zaczęło boleć mnie ucho (na zewnątrz i w środku) oraz dolne 2 ostatnie zęby po tej samej stronie co ucho. W zasadzie to tak jakby mnie bolało pomiędzy tymi dwoma zębami podczas jedzenia czegoś twardszego. Do tego bolą mnie wokół tego zęba dziąsła. Gdy nic nie jem to ból ustaje ale po jedzeniu lub w trakcie odczuwam ból. Sprawdzałem to ząb nie ma widocznej dziury ani nie jest zepsuty. Jakieś rady?

Gość gość
Rozległy stan zapalny tkanek miękkich i twardych (w tym kości). Popodnoś w rękach ciężarki (tyle ile dasz radę). To przyśpieszy wymianę tkanek i pomoże.

Gość gość
Skąd ta pewność? Czym to może być spowodowane i czy to groźne? Koniecznie muszę iść do lekarza? Jak tak to do jakiego najlepiej?

Gość gość
Pewnie cię gdzieś zawiało tak jak mnie. Smaruj się Amolem, masciami rozgrzewającymi. Ja miałam antybiotyk.

Gość gość
Moim zdaniem powinieneś iść do dentysty. Nie wiem, jak sam mogłeś sprawdzić, ze nie masz ubytku w zębach, czasami nie jest to tak oczywiste, jakby się wydawało. Warto wybrać się do stomatologa, np przychodni http://www.medidens.pl/ i to po prostu sprawdzić.