Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Dorota

kobitki ktorej sie udalo po CLOSTILBEGYT??? Cz 2

Polecane posty

Gość kkk2891
Just_us napisz jak tylko dostaniesz wyniki

Gość gośćqaz
Just trzymam kciuki Dziewczyny powiedzcie mi czy nasienie do badania moze byc w pojemniczku jak na mocz czy musi być jakies specjalne ? niestety nie ma możliwości oddania na miejscu bo jest to małe laboratorium i musimy dowieźć. W ogóle nie mogę dodawać komentarzy

Gość gość qaz
Strasznie mi dzisiaj dokucza podbrzusze a to dobry znak , o 18 mialam zastrzyk a niedawno mialam uczucie jakby pękł pęcherzyk moze nie potrzebował wspomagaczy, ehh tylko narzeczony w pracy dobrze ze działaliśmy dzisiaj rano musimy jutro nadrobić , mam nadzieje ze wstrzelimy sie.

Gość Just_us
Mam wynik poziom 3,3 ....7 dni po owulacji, czyli w poniedzialek ide powtorzyc aby sprawdzic czy przyrasta

Gość Just_us
sorry 8 dni po owulacji

Gość gość
Just_us a jakie masz normy w laboratorium bo to wszystko od tego zależy? Dodatkowo beta hcg może wychodzić pozytywna po zastrzyku z pregnylu. U mnie norma dla ciąży to beta hcg > 5. Radzę powtórzyć badanie za 2-3dni bo jeżeli przyrasta to serdecznie gratuluję :)

Gość gość
Just_us a jakie masz normy w laboratorium bo to wszystko od tego zależy? Dodatkowo beta hcg może wychodzić pozytywna po zastrzyku z pregnylu. U mnie norma dla ciąży to beta hcg > 5. Radzę powtórzyć badanie za 2-3dni bo jeżeli przyrasta to serdecznie gratuluję :)

Gość Just_us
zapomnialam dodac ze wczoraj byl moj 19dc

Gość gość1985
Just_us ja też dołączam do trzymania kciuków. Jeden za Ciebie, drugi za siebie. A dziewczynom którym się udało gratuluje. Te dwa tygodnie od owulacji do testowania to straszny czas, a u tych z nas co już długo się starają każdego miesiąca przez 2 tygodnie to samo. Minęły 2 dni od inseminacji, a już się doszukuje, teraz w śluzie, objawów. No i za każdym razem jak zakuje mnie jajnik zaczynam się denerwować. Do tej pory ból pomiędzy owulką a okresem zawsze znaczył coś złego...

Gość Just_us
Kasiur88 dzieki :) Gość normy w moim laboratorium podobne >5 ciąża...ale zauważ ze ja pierwszy test zrobiłam bardzo wcześnie po 8 dni po owulacji, w poniedziałek powtarzam wiec zobaczymy :) a zastrzyk z Pregnylu miałam 5000 tez 8 dni przed badaniem

Kasiur aaaa przybralyscie cos na wadze? Ja narazie stoje w miejscu :) w ktorym tygodniu brzuszek zaczal Wam sie powiekszac? :)

Gość gość aaaa
Violina ja jestem 1,5 kg na plusie. Ja od poczatku brzuszek miałam jakby wzdęty. Teraz w 13 ,prawie 14 tygodniu(13 t4dz). Brzusio widać, ale trzeba się przypatrzeć. Bo można uznać brzusio za dobre wzdęcie:).

Ja mam wizyte za kilka dni, bede w 13 tygodniu. Myslicie ze juz bedzie mozna cos podejrzec jesli chodzi o plec dzidziusia? :)

Violina u mnie bylo prawie 4kg na minusie :) ale 6na wizycie waga o 2 poszla do gory :) brzuch widac zreszta prawie polowa za mna dzisiaj zaczynam 18tc wg usg

Gość kkk2891
jak tam dziewczyny, jakies nowe objawy. mnie od dzis troche podbrzusze boli tak delikatnie , takie jakby skurcze jak przed miesiaczka. dzis 22 dc cyklu.

Gość gość qaz
Just kciuki za jutrzejsza betę . Kkk juz niedługo i testujesz,trzymam kciuki :) a u mnie dzisiaj owu pierwszy raz czułam tak mocno jajnik chwilami nie mogłam się wyprostować ,niestety musiałam wziac tabletkę bo bym nie wytrzymała 8godzin w pracy

Gość Just_us
Po badaniu..niestety na wyniki musze cekac do 22 :/

Gość gośćAla
Just, Kkk trzymam kciuki! Qaz, dobrze że bolą! :) A ja dziewczyny tak się fatalnie czuję cały czas że cały weekend leżałam. Boli mnie głowa, chce mi sie cały czas wymiotować.. to jest jak tortura. Dzis przestałam plamić.. Wszystko się wyjaśni o 19 bo wtedy jadę na usg. Boję się, ale chcę juz wiedzieć..

Ala kochana trzymam kciuki za Was ;) dobrze ze juz nie plamisz. Ja sie czulam w sobote fatalnie zreszta dzisiaj tez...zapowiada sie u nas na niezla burze i chyba odczuwam wszystko ze zdwojona sila :( Just oby beta pieknie wzrosla ;)

Gość kkk2891
tak, dzis jest takie ciezkie powietrze. Ala czekamy na super wiadomosci po usg Just i na twoje wyniki, oby poszła beta do gory

Gość gość lena
Hej dziewczyny. Nie wiem czy pamiętacie moja historie ale w grudniu udało mi się zajść w ciaze dzięki clo. Niestety w 10 tyg przestało bić serduszko później zabieg. Wyszło ze miałam i mam dalej paciorkowca i on mógł być przyczyną obumarcia. Kolejna przygodę z clo miałam zacząć brać we wrześniu i przed tym wziąć antybiotyk na tego wstretnego paciorkowca i sprawdzić czy udało się go pozbyć. Jednak jak się dziś okazało prawdopodobnie jestem w ciąży !!!! Od kilku dni źle się czuje boli brzuch, biegunki, wymioty. Myślałam że się czymś zatrułam bo w ogóle ciąży nie brałam pod uwagę !! Dopiero mój M wczoraj podsunal mi ten pomysł. Dziś rano zrobiłam test i bam dwie kreski. Nawet nie wiem kiedy mogłam zajść. Obecnie biorę jedynie kwas foliowy i ovarin. Bez clo nigdy wcześniej nie miałam owulacji a tu takie zaskoczenie. I teraz ogromne obawy... żeby nie powtórzyło się to co poprzednio. Będę musiała zrobić betę jak najszybciej. Naprawdę dziewczyny nawet przez myśl by mi to nie przeszło...

Gość Just_us
Dzieki dziewczyny - mam 50/50 szans i wiem ze dzisiejszy wynik nawet jesli wzrosnie o niczym nie przesadza...same dobrze wiecie dopoki nie ma bicia serca nie ma ciazy :/ Chociaz powiem szczerze ze wynik 3,3 dal mi cien nadziei...bo nie jest to ponizej 1 a to oznacza ze cos tam sie dzieje

Gość Just_us
lena - super wiadomosc po tym wszystkim co przeszlac. Tylko mysl POZYTYWNIE nie zyj w strachu i obawie ze stuacja sie powtorzy....raczej powtarzaj sobie teraz bedzie wszystko DOBRZE!

Gość gość lena
Just_Us dziękuję za miłe słowa. Ja trzymam kciuki za Ciebie. Czytam Was nieustannie ale nie pisałam no bo właściwie nie starałam się o dzidzie ani clo obecnie nie bralam wiec nie było o czym pisać. Ale kibicuje każdej z Was i jak tylko czytałam, że kolejna i kolejna zobaczyła dwie kreseczki to lepiej na serduszku się robiło :)

Gość Roxi25
lena - myśl pozytywnie :) cieeszymy sie razem z Toba:* a ja dzis jade do mojej gin.. robilam testy owulacyjne i wczoraj i przed wczoraj pozytywne..;) a wczoraj natomiast podbrzusze mnie bolalo badzo i jajniki.. mam nadzieje ze to byla owulacja.. dzis sie dowiem o 17: 45!! dziewczyny trzymajcie kciuki:)

Just_us zycze czy zebys miala szeroki usmiech na twarzy przy odczytywaniu dzisiejszego wyniku :)

Gość Just_us
Violina....nie wiem czy tak bedzie nawet jezeli bedzie >5 to i tak bede sie ddenerwowac...ja testuj***ardzo wczesnie bo dzis jest 10 dni po owulacji a 23 dzien cyklu....chociaz u mnie ciezko okreslic kiedy powinna sie pojawic miesiaczka bo mialam bardzo nie regularne okolo 60 dni :/

Just_us u mnie bylo jeszcze gorzej. Ja w ogole nie miesiaczkowalam, jak dostalam raz na pol roku to bylo swieto a clo sprawilo ze zaszlam w ciaze wiec wszystko jest mozliwe. Jak bedzie powyzej 5 to uwazam ze mozesz sie cieszyc! Ja dzien po spodziewanej miesiaczce bete mialam 314, no ale to bylo znacznie pozniej niz Ty robisz. Trzymam mocno kciuki :)

Gość magdam69
Witam dziewczyny jestem tutaj nowa :) ale chciałabym opowiedziec swoja historie i może z wami bedzie mi łatwiej ogarnąć to wszystko... O ile z pierwsza córka nie miałam problemu zajść w ciąże tak z drugim dzieciem już mamy problem:( po porodzie z córka i połogu zaczeliśmy sie zabezpieczać nuvaringiem. Po dwóch latach brania non stop krążka hormonalnego postanowilismy znowu zmajstrować małolacie rodzeństwo tym bardziej że młoda jest fajnym ogarnietym dzieciem ale tutaj juz nie było tak łatwo na poczatku dałam sobie czas zeby oczyscic sie po hormonach potem zaczelismy sie dosyc regularnie kochac ale jak po kilku miesiacach bezskutecznego starania nic nie wyszło poszłam do lekarza no i tutaj wiadomka pierw badania wyszła prolaktyna za wysoka. Miałam do zrobienia pole widzenia (wyszło prawidłowe) i zgłosic sie do lekarza w 1-3dc ale od lutego nie miesiaczkowałam. Poszłam do lekarza dzisiaj no i dostałam na wywołanie miesiaczki duphaston oraz cos ziołowego nie pamietam nazwy na obniżenie prolaktyny no i luz dzis wziełam piersza dawke tabletek i czekam na okres a potem mam sie zgłosic do lekarza po klomifen mam nadzieje ze zaczne owulacje mam stwierdzone PCO mam wiele tego objawów:( mam nadzieje ze mi sie uda... jest tu któras z was z podobnym przypadkiem i sie udało.... bardzo bym chciała jeszcze jedno dzieciatko chociaz nie powiem ze patrze na młoda i jest mi łatwo :) pozdrawiam