Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gośćfff basia
Po mnie widać:-) wyglądam na czwarty miesiąc:-) ale to już trzecia ciąża a ja jestem raczej szczupła no to może chyba tak być:-)

Gość gośćfif
Hej dziewczynki :) karola graulacje !! Na pewno bedzie wszystko dobrze :):):) Basiu jk tam Twoje przeziebienie ? Jak sie czujesz ? U mnie jeszcze nie widac chyba brzuszka .. rano nic ale jak zjem snaidanie napije sie wody to hoho okropnie wydety :)

Gość karola0096
jak tam dziewczyny samopoczucie ? ja coraz gorzej.. mimo iz myslalam ze to juz 9 tydzień a wymioty pojawiały się narazie sporadycznie tylko mdłości mnie meczylo to mustalamy ze te trzy miesiące przejdą jakos lżej , ale nie! wymiotuje juz nawet kilka razy dziennie, na jedzenie patrzeć nie mogę i taka jestem słaba ze nie mogę z łóżka wstac:(( a to dlatego teraz się dopiero wszystko rozkrecilo bo ciaza jest mlodsza. a zazwyczaj kolo 7tyg zaczynaja sie wymioty itd.... nie wiem jak ja do trwam do drugiego trymestru;(

Gość Mononoke_30
Karola ja jestem w 7 tygodniu i odpukać nie mam mdłości - trzymam kciuki że ustaną!!

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, ja ciągle przeziębiona:-( biorę Prenalen w saszetkach i zrobiłam syrop z cebuli po którym wymiotuje:-( chyba nic nie zjem w te święta:-( a jak u was?

Gość gośćfff basia
Kochane, z okazji Świąt Wielkanocnych życzę wam wszystkim dużo zdrówka i dobrego samopoczucia, żeby śniadanko jutro smakowało jak nigdy i żadne nudności tego nie zepsuły. Życzę wam żebyście spędziły z najbliższymi czas w miłości i radości i żeby humor dopisywał i żeby wszystko było po waszej myśli. Wesołych Świąt!!!

Gość Mononoke_30
Nawzajem:) duuużo miłości i spokoju w te święta:)

Gość karola0096
dziękuję i wzajemnie basuuu. Wszystkiego dobrego;*

Gość karola0096
a jeśli chodzi o świąteczne jedzenie to tylko popatrzeć sobie moge. takie mam mdlosci ze nic do ust nie mogę wziac;(

Gość karola0096
Mononoke_30 a tobie na kiedy wychodzi termin porodu? bo mi wedlug usg na 1grudnia a z miesiączki 18 listopada. ale tak jak pisalam wcześniej na pewno z terminu z miesiaczkolwiek będę miała cesarke; ).

Gość gość iwcia90
ja tez w pierwszej ciąży termin na usg miałam inny a wg ostatniej miesiączki inny ale ostatecznie cesarkę była wg ostatniej miesiączki

Gość Mononoke_30
Karola mi z obliczeń z netu (a mam b.regularne miesiączki) wychodzi 14 grudzień. Usg będę miała na pierwszej wizycie u gina w czwartek - zobaczymy co powie:)

Gość gość
mononoke30 daj znać jak było na usg w czwartek

Gość gość
mononoke_30 może już wyliczy ci gin termin porodu wg usg

Gość Mononoke_30
dam znać :)

Gość gość1003
Jak samopoczucie po swietach? U mnie na tyle dobre, ze az martwiłam sie, czy wszystko ok ;) Po prawie tygodniu wzglednego spokoju dzis w nocy znow nawiedzily mnie mdłosci... Ale za to zdarzyłam sie najesc do nieprzyzwoitosci :) Nie moge doczekac sie piatku, wreszcie poznam swoja lekarke prowadzaca, a popoluniu usg. Obawiam sie, ze zostałam zapisana za wczesnie, bo to 11t4d, ostatnio na usg mialam roznice 2 dni, wiec nie wiem czy da sie zbadac te wszystkie parametry z usg genetycznego,czy dzidzia bedzie jeszcze za malutka- jak myslicie?

Gość Mononoke_30
gość1003 czytałam, że "Pierwsze badanie w prawidłowo przebiegającej ciąży należy wykonać między 12 a 14 tygodniem ciąży. Jest to bardzo ważne badanie, ponieważ dzięki niemu można z największą dokładnością ustalić przewidywany termin porodu. Lekarz mierzy wówczas szerokość i obwód głowki płodu, obwód brzuszka i długość kości udowej ." to stąd: http://www.noworodek.pl/index.php?ms=3&art=36

Gość gość
ja miałam genetyczne w 19 tygodniu ciąży i było wszystko widać ,nawet płec

Gość karola0096
gość1003 nie martw się, na pewno da się wszystko dobrze pomierzyć to tylko roznica kilku dni. ja w pierwszej ciąży miałam robione usg w 11tyg a potem w 15 wiec nie było dokładnie w przedziale 12-14tydz i wszystko było dobrze;) Ja też idę w piątek na wizyte ale już bez usg. polozna założy mi kartę i dostane skierowanie na wyniki.

Gość gość
1003 a dlaczego tak wcześnie chcesz isc na genetyczne ? będziesz miała płatne czy masz wskazania ?

Gość gość
10.20 ale każdy gin wg swojej oceny kieruje na usg i myśle że raczej sugestią lekarza należy się kierowac

Gość gośćfif
Cześć :) Ja na usg genetyczne jestem zapisana na 04.05 będę wtedy w 12 tyg i 5 dz. Czy zabieracie ze sobą mężów ??

Gość Mononoke_30
gośćfif ja zabieram, ale nie wiem, czy lekarz go w puści bo w 1 tyg ponoć usg jest jeszcze waginalne.

Gość gośćfff basia
Jeśli prywatne USG to powinien się zgodzić, a na NFZ to różnie, zależy od lekarza. Dziewczyny brała któraś z was syrop prawoślazowy na przeziębienie? Jedni mówią że można inni że:-(

Gość gośćfif
a ja czytalam ze juz powinno byc poprzez powłoki brzuszne ? to jak to wkoncu jest ?:( idę prywatnie na to badanie Basiu ja nie brałam także nie pomogę :( Nadal męczy Cię przeziębienie ?:( Współczuje :( wygrzewaj sie :(

Gość gość
przez powłoki brzuszne zdecydowanie

Gość gośćfff basia
Ja miałam ostatnio jednak USG przez powłoki brzuszne, mimo tyłozgięcia było pięknie widać. To był równo 9tc

Gość gość
basia czy przy tyłozgięciu póżniej na usg widać zarodek jak myślisz?