Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gośćfff
O z tym siusianiem to też. My też nie mówimy naradzie nikomu, aż się boję bo to już trzecie dziecko, wezmą nas na języki napewno. Ale tam, oboje pracujemy, ja co prawda w domu zdalnie, kokosów nie ma ale damy sobie radę, ale już słyszę te plotki, u nas w rodzinie to raczej model 2+1 rzadziej 2+2. Jak Twoja córeczka ma na imię? Chodzi do przedszkola?

Gość gośćhana
Nie przejmuj się. Duże rodziny są fajne. W końcu z miłości :-) Ja jestem jedynączka i to nic fajnego. Nie chciałam żeby moja córka byla. U mojego faceta w domu rodzice ostatnio mówili, że powinno się mieć minimum 3 dzieci :-) Jeszcze nic nie wiedzą o naszym :-) Ciekawa jestem ich reakcji :-) Tak chodzi, ja do pracy a ona do przedszkola.

Gość gośćfff
To napewno się ucieszą!!! Mała będzie mieć rodzeństwo to będzie weselej:-)

Gość gośćhana
Ona tak. Juz dłuższy czas pyta kiedy będzie miała brata :-) A ja teraz jak to słyszę to nie mogę powstrzymać śmiechu :-)

Gość gośćfff
Fajnie że chce braciszka, ale z siostrzyczki pewnie też się ucieszy:-)

Gość gośćhana
Chyba bardziej z brata. To typowa chlopczyca. W przedszkolu się trzyma z chłopakami. Zabawki i zainteresowania tez jak chłopak ma. Żadnej lalki w domu :-) Chyba mialaa być chłopakiem :-)

Gość gość
cześć! Zanim napiszę więcej o sobie, czy znajdę tutaj jakąś kobietkę z trombofilią wrodzoną?

Gość gośćfff
Ja nie, ale znam przypadek, Ty chorujesz?

Gość gośćhana
Hej. Dziś obudziłam się z bólem brzucha. Takie skurcze. Nie wiem co myśleć. Pojawiła się krew , ale śladowe ilości. Ból teraz się zmniejszył i mam nadzieje że ustąpi. Czy co jest normalne? Ma prawo się tak dziać?

Gość gośćfff
Kochana, na wszelki wypadek podejdź do lekarza albo na izbę, Przy pierwszym dziecku tak mialam, dostałam wtedy duphaston profilaktycznie, i wszystko było ok! Wiesz we wczesnej ciąży mogą występować plamienia ale lepiej dmuchać na zimne! To napewno dla Ciebie stresujące.

Gość gośćhana
Bardzo. Przyjechałam na 8 do pracy i "leci ze mnie" jak okres. Powiedz mi proszę jak to u Ciebie było. Jak wyglądało. Czy obfite, czy ból brzucha. Cokolwiek.

Gość gość
goschana, koniecznie jedź do szpitala! Może coś poradzą, wygląda to na poronienie...

Gość gość
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. U mnie niestety było to poronienie :( w szpitalu dowiedziałam się o swoich prawach i ze powinnam okreslic plec, bo do poronienia doszlo bardzo wczesnie. Teraz z perpsektywy czasu wiem, ze warto prosic o zabezpieczenie materialu do badan i nie podpisywanie od razu dokumentow w szpitalu

Gość gośćfff
Jedź do szpitala, u mnie było plamienia czerwono-brązowe, nie zwlekaj tylko jedź.

Gość gośćfff
Kochana, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, martwię się razem z Tobą, daj znać jak będziesz coś wiedziała, trzymam mocno kciuki by wszystko było w porządku.

Gość gość
Gośćhanna, oby było wszystko dobrze, bardzo się przejełam.

Gość gośćhana
Wróciłam. Przede wszystkim dziękuję wam za zainteresowanie i troskę. Miło mi. Niestety samoistne poronienie. Ze względu na młodą ciążę, nie potrzebna była ingerencja lekarska. Dziwnie mi z tą informacją.

Gość gośćfff
Przykro mi strasznie, mam nadzieję że jakoś się trzymasz. Bardzo, bardzo Ci współczuję.

Gość gośćhana
Podobno 3 tydzień, chociaż według mnie jakiś piąty licząc od ostatniej @. Powiedziała mi ze to często się zdarza i kobiety często nawet o tym nie wiedzą. Także gdybym nie wsluchiwala się w swój organizm to jest szansa, że wzięła bym to za okres.

Gość gośćfff
Przykro mi, wiem jak bardzo się cieszyłaś, może faktycznie lepiej wstrzymywać się z tymi testami. Tyle radości, nadzieji a tu taka przykrość, jak się trzymasz?

Gość gośćhana
Tez sobie to obiecałam. Chociaż ja juz teraz byłam po terminie prawie dwa tygodnie. Wiec kiedy je robić? Dobrze się trzymam. Wszystko mi wytłumaczył ginekolog i nic nie mogłam zrobić. Tak się dzieje, może źle się zagniezdzilo, może nie mogło. Wola Boża. Gdybym się tak nie spieszyla , teraz bym była nieświadoma.

Gość gośćkfif
Hej Wszystkim usmiech.gif ! Jestem tu nowa, Postanowiliśmy z mężem spróbować - udało się za pierwszym razem ! zrobiłam 4 testy ciążowe - wynik pozytywny. Zrobiłam bete hcg w poniedziałek wynik 1258 , dzisiaj powtórzylam i 4732,00 mIU/ml . Do ginekologa jestem umówiona we wtorek ciekawe czy będzie widać serduszko ? najprawdopodbniej do zapłodnienia doszło 18.02 ...co myślicie o mojej becie ? Bardzo się boje .. cały czas myśle o poronieniach.. moja mama poroniła w 2 i 3 miesiącu więc pewnie dlatego... eh a co tam u Was ? Widze , ze któraś z Was ma wizyte w poniedziałek :) w którym tygodniu jestes ??

Gość gośćkfif
gośćhana - bardzo mi przykro :(

Gość gośćfff
No tak, mówią że natura wie co robić, a co ma być to będzie. Mam nadzieję że niedługo wszystko Ci się ułoży tak jak będziesz chciała i życzę Ci tego z całego serca. Trzymaj się cieplutko.

Gość gośćhana
Dziękuję. Będę tu zaglądać bo chciałabym wiedzieć co u was. Ty też czasem napisz co u Ciebie i jak się ma maleństwo. Gośćmi gratuluję. Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku i daj znać koniecznie po wizycie

Gość gośćfff
Do gośćkfif Wygląda na to że zostałyśmy zapłodnione prawie w tym samym okresie u mnie przypuszczalnie 19go.

Gość gośćfff
Gośćhanna, napisze, i kibicuje Tobie bardzo mocno. gośćkfif ja też się bardzo boję, widzisz co się przytrafiło gośćhannie. Najgorsze te pierwsze tygodnie. W 1 ciąży serduszko słyszałam w połowie 6tyg W drugiej dopiero w 8 tyg. W 5tygodniu niewiele było widać, teraz idę do lekarza 16go ale USG pewnie za miesiąc bo mój lekarz to taki cudak:-)

Gość gośćkfif
Ciekawa jestem jak to u mnie będzie .. czy lekarz wykona mi USG, Dam Ci znać jak było. Jak się czujesz w tych pierwszych tygodniach ?:) robiłas może bete hcg ?

Gość gośćhana
Dziękuję za wsparcie. Teraz odpuszczam. Zajmę się pracą i innymi rzeczami. Ale w kontakcie z wami chce być. Będę tu was wypytywac o wszystko i trzymać za was kciuki

Gość gośćfff
Nie robiłam bety, tylko testy, jestem uziemiona bo moje dzieci przechodzą ospę:-) testów zrobiłam osiem a @ nie ma więc raczej ciąża ale boję się bardzo, cały czas sprawdzam czy @ nie przyszła:-) który masz tydzień? Mi z kalkulatora ciąży wychodzi na dziś 4t i 4 dni ciąży więc bardzo wczesna.