Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLily

Mamusie listopad 2017

Polecane posty

Gość gośćfff
gośćkfif to czekam na to co Ci powie lekarz, nie bój sie, kiedy miałaś ostatnią @?

Gość gośćkfif
gośćfff- ja też bardzos zybko się męcze wyjde na po 10 schodkach i już sapie. ostatnią miesiączke miałam 2 lutego . Też tak myślę abyś zmieniła lekarza.. ja nei wytrzymałabym tyle czekac... sądzisz ze u mnie powinno być już coś widac ?

Gość gośćfff
Myślę że może być coś widać ale nie wie czy już będzie słychać serduszko bo dużo zależy od sprzętu jakim dysponuje lekarz:-( Wszystkiego się dowiesz jutro i pytaj o wszystko, ja zawsze miałam wiele pytań a połowę zapomniałam na wizycie:-)

Gość gośćkfif
A powiedz mi , używalas innych kremów , szamponów itd w ciązy niż na codzień ? Odkąd dowiedziałam się , że jestem w ciązy to codziennie rano jem kwas foliowy . Może masz jakieś cenne rady dla mnie :) to moja pierwsza ciąża mam 25 lat

Gość gośćfff
kosmetyki używałam jak zwykle, tylko lakieru do włosów unikałam bo mnie zapach odstraszał, oczywiście kwas foliowy i witaminy dla ciężarnych ja akurat Pregna plus. Brzuszek smarowałam na początku oliwką dla niemowląt, a pod koniec ciąż i po porodach bio oilem, efekt bardzo dobry bo na szczęście prawie nie mam rozstępów:-)

Gość gość
O to ja w Twoim wieku urodziłam starszą córcię, no ale teraz mam 31 i uważam się za młodą :-)

Gość gośćkfif
No pewnie , że jestes młoda :) Miałaś młdłości w jednej i drugiej ciązy ? Jeśli tak to jak często ? Ja nie mam prawie w ogole :( ciągle czytam , ze to zły objaw

Gość gośćkfif
Myślisz , ze jeśli dzieje się coś złego to objawia się to plamieniem itd...? Czy czasami może po prostu być bez żadnych objawów ?

Gość gośćfff
Wpierwszej mdłości miałam straszne mdłości, w drugiej ciąży mdłosci lekkie od 8 do 10 tygodnia a mam pięknego synka. Plamienie nie musi też oznaczać że od razu się poroni ale trzeba iść do lekarza. Napewno niebezpieczne są nagłe bardzo silne skurcze. Nie denerwuj się bo czasami można sobie coś dobrać do głowy niepotrzebnie, jutro się dowiesz co i jak. Lekarz oceni Twoją szyjkę macicy bo to ważne i będziesz spokojniejsza.

Gość gość
Hej gośćkfif jak tam miałaś już tą wizytę? Napisz co i jak.

Gość Grazka87
Cześć dziewczyny, można dołączyć? Ja mam termin na 4 listopada, to moja druga ciąża, mam już 3,5 letniego synka.

Gość gość1003
Witam, przenoszę się z drugiegi tematu, bo tam jakoś cicho i pusto. Wg kalkulatorów 6 listopada :) Karty ciąży nie mam, choć już byłam prywatnie u ginekologa, w 6t0d wg ostatniej miesiączki, lekarz widział pecherzyk i 3 mm zarodek, migał, napisał mi w wyniku ze zarodek z echem, chociaż na słuchanie serduszka za wczesnie :) Umowiłam się na wizytę na nfz na 27.03, nie wie czy bede miec wtedy usg, czy w innym terminie usmiech.gif

Gość Grazka87
Ja mam wizytę 25 marca i wtedy lekarz powiedział ze będziemy słuchać echa serca. Bylam teraz w poniedziałek na wizycie bo zrobiła mi się infekcja i lekarz powiedział mi ze zarodek ma 0,5 cm i bije mu serduszko :)

Gość gośćfff
Witajcie dziewczyny, ja mam dziś wizytę popołudniu i jestem cała w nerwach!

Gość gośćfff
Do gość1003 Jak pisałaś zarodek z echem to znaczy że serduszko już pracuje tylko jeszcze nie można usłyszeć jeśli dobrze rozumiem? To fajnie, ja idę dzisiaj ale jeszcze jest wcześnie bo to 5t i3 dzień ale głównie chodzi mi o sprawdzenie szyjki macicy czy jest zamknięta bo miałam z nią problem i chyba tym się najbardziej denerwuje:-( a wizyta o 13.20 i jak tu wytrzymać:-)

Gość gośćkfif
Witajcie ! :) Miałam wizyte we wtorej tj . 14.03 , ginekolog stwierdził , że jest to 5 tydzień , zarodek 3mm bez echa , kolejna wizyta za dwa tygodnie 28.03 mam nadzieje , ze pojawi się serduszko... Ginekolog zapewniał mnie ze wszytsko narazie jest wporządku. Dostałam liste badań które mam wykonać i na przyszłej wizycie będziemy zakłądać kartę ciązy :) a jak tam u Was ??? Czekam na info goscff jak po wizycie , o któej masz ?:)Trzymam kciuku :*

Gość gośćfif
aaa na 13;20 :) nie przeczytalam sorki :) Szybko zleci !

Gość gośćfff basia
Gośćkfif cieszę się bardzo, super że wszystko ok, ja już się nie mogę doczekać jak na złość się mi czas strasznie dłuży:-(

Gość gośćfif
Będzie wszystko dobrze ! Daj znać jak wrócisz ! Rozumiem Twoj stres , myślałam , że przed gabinetem serce mi wyleci...

Gość gość1003
Do gośćfff: tak, mam napisane zarodek z echem, ale nie dało się zmierzyć, bo kropka była tak maleńka i migała ale to było nie do sprawdzenia na tym etapie :) trochę mnie martwi mały CRL, ale na tym etapie podobno to normalne, różne odchylenia :) Daj znać po wizycie!

Gość gość
Hi dziewczyny!!! I ja do Was dolaczam :) ktos wyzej pisal, ze juz jest inny topic listopadowe mamy 2017, mozecie podlinkowac? Nie moge znalezc

Gość gośćfff basia
Hej dziewczyny, jestem po wizycie, po badaniu dostałam lekkiego krwawienia ale lekarz absolutnie kazał się tym nie przejmować, ale i ta troszkę się martwie, zapisał mi duphaston na wszelki wypadek bo mam nisko szyjkę ale tym też mam się nie martwić. Co ciekawe urodziłam już dwoje dzieci, między ciążami też chodziłam do gin a tu mi lekarz mówi że mam tyłozgięcie macicy:-/ żaden lekarz nic nigdy nie wspominał o tym fakcie! Już przy badaniu lekarz powiedział że ciąża jak nic a USG potwierdziło, to jest 5t i 3 dzień więc dużo widać nie było ale lekarz powiedział że na wiek ciąży to ma być to jest.

Gość gośćfif
Basiu to jesteśmy w tym samym tygodniu :) Czy masz mdłości ? Bo ja bardzo rzadko... jeśli się pojawiają to na chwilę. Było widać u Ciebie zarodek ? Bardzo się ciesze , że wszytsko ok :)Troszeczke dziwi mnie to z tym tyłozgięciem... pierwszy raz byłas u tego gina ?

Gość gośćfif
Kiedy masz następną wizyte ?

Gość gośćfff basia
Gośćkfif tak pierwszy raz u niego byłam. Wiesz te mdłości to takie delikatne i nie często tylko siusiu mi się często chce czasem zgaga i piersi bolą ale to tak średnio. A na kiedy Ci wychodzi termin? Mi na 12.11. ale obydwoje dzieci urodziłam tydzień po terminie i jakby temu też się nie spieszyło to są szanse że urodzę we własne urodziny (19.11):-) tak czy siak prezent urodzinowy będzie piękny.

Gość gośćfff basia
U mojego lekarza mam 10.04. i chyba do niego pójdę bo chcę zapytać czemu mi o tym tyłozgięciu nie powiedział. A u tego co dziś to mam termin za dwa tygodnie ale nie wiem czy pójdę miły niby ale bardzo nie delikatny,

Gość gośćfff basia
Do gość 14:16 i Grażka87 Hej dziewczyny, jak się czujecie macie jakieś objawy?

Gość gośćfif
Własnie nie ustalił mi jeszcze terminu powiedział , ze 28,03 będziemy zakładać karte ciązy i mam przyjsc z wynikami badań... Mam nadzieje ze za dwa tygodnie będzie już serduszko... Podejrzewam , że będziemy miały bardzo podobny termin porodu. No własnie dziewczyny co u Was jak się czujecie ? Byłyście już na wizycie ? W którym tygodniu jestescie czy jest u was zarodek i bijące serduszko ? BuziakI !

Gość gośćfff basia
Gośćfif no tak bo pisałaś na początku że owy prawdopodobnie 18.02 a ja chyba 19.02 więc idziemy łeb w łeb;-) zostawiłaś sobie test ciążowy na pamiątkę?

Gość gośćfff basia
Owlację miało być:-))