Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki rozmiar pilekuch

Polecane posty

Gość gość

moj synek wazy 7 kg. narazie chodzi w pieluchach od 5 do 9 kg. ale lada dzien skoncza nam sie zapasy i zastanawiam sie czy nie kupi juz kolejnego rozmiaru bo te sa takie akurat ale jakby byly ciut wieksze to by nie zaszkodzilo. kolejny rozmiar to od 7 do 18 kg ale czy nie beda znow za wielkie? nie mam za bardzo teraz kasy zeby kupowac i zostawiac na pozniej jakby byly za duze. a wasze dzieci jak mialy ile kg to zaczely chodzic w pieluszkach o rozmiarze 4 ? czy one sa bardzo wieksze niz 3?

Gość gość
skoro ma 7 kg a pieluchy sa od 7 to chyba beda dobre

Gość gość
Zmienialam na kolejny rozmiar jak synkowi brakowalo 1,5-2kg do nastepnego przedzialu wagowego. wieksza chlonnosc i komfort. ale pamietaj ze akurat rozmiar 4 dziecko nosi bardzo dlugo.

Gość gość
no wlasnie przedzial tej 4 jest bardzo duzy wiec musi byc spora ta pieluszka skoro ma starczyc do 18 kg ale z drugiej strony jest niby od 7. hmm moze kupimy jeszcze jedna opakowanie trojek a pozniej juz przejdziemy na 4. na tych trojkach pisze ze od 5 do 9 kg a on ma 7 i napewno do 9 te pieluchy nie wystarcza

Gość gość
tak, ale wieksze dziecko wolniej rosnie. wiec te 4 to wystarcza dlugo, bo dziecko powoli przybiera na wadze. mnie 3 wlasciwie denerwowaly najbardziej, bo ograniczaly ruchy dziecku a do gornej granicy wagowej bylo jeszcze ze 2kg. dlatego nie czekalam dlugo ze zmiana na 4. moze zalezy tez od tego czy twoje dziecko to chudzinka czy raczej klops. bo to tez robi swoje.

Gość gość
No wlasnie synek moze nie ma tak duzo cm dlugosci ale jest taka puca z niego brzuszek i nozki ma grubiutkie i tez te 3 mnie denerwuja bo niby jeszcze mu wlasnir te dwa kg brakuje ale odgniataja mu sie one na nozkach. Chyba jednak czas na czworki. Skoro mowisz ze przeszlas jak synkowi brakowalo 2 kg i bylo ok to ja tez chyba tak zrobie.