Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spiralan antykoncepcyjna

Polecane posty

Gość gość

witam mam pytanie do kobiet które noszą spiralne , czy macie obfite miesiączki bo ja już nie mogę wytrzymać a na dodatek mam ok 5 dni. Jakie wy macie miesiączki mając spirale

Gość gość
Ja mam ok tygodnia i bardzo obfite,wrecz krwotoczne .Nie jest to przyjemne,zwlaszcza ,ze nie moge uzywac tamponow...ale bez przesady. Nie jest to az tak wielki problem.

Gość gość
kurcze a ja nie wiedziałam że nie wolno tamponów i używałam ale jak byłam na wizycie u ginekologa to wszystko jest ok. teraz tylko podpaski ;(

Gość gość
Organizm przywyknie do spirali.Będziesz miała wygodę z bzykaniem.

Gość gość
już jest wygoda ;) a jakie macie bo mi juz mija termin 5 lat i musze zmienic

Gość gość
Ja mam zwykla miedziana,prawie 1,5 roku i jestem zadowolona.

Gość gość
Ja też miedzianą, a słyszałyście o takiej za 1000 zł co podobno kobieta nie mam w ogóle miesiączki

Gość gość
Nie wstyd wam wydawać kase na takie głupoty ?

Gość gość
Jakie głupoty? To normalna rzecz w tych czasach. Mam już dzieci i nie chcę więcej . Domyślam się że napisała to jakaś straszna katoliczka

Gość gość
Sa takie,mirena..ale jest z hormonami...co prawda ilosc niewielka,jednak bywa,ze organizm odrxuca. Poza tym niektore kobiety maja miesiaczke nawet przy jej stosowaniu.

Gość gość
A co cie obchodzi na co wydajemy swoje pieniadze? Zajmij sie swoim zyciem i nie ukladaj go innym.

Gość gość
Jak nie chcesz mieć dzieci to nie uprawiaj seksu

Gość gość
przecież to wszystko jest trucizna gorsze niz chemioterapia jeszcze powoduje raka

Gość gość
przecież to wszystko jest trucizna gorsze niz chemioterapia jeszcze powoduje raka

Gość gość
czemu mam zabierać sobie tyle przyjemności ? widać że nie wiesz jak może być przyjemny ;)

Gość gość
Zobaczymy czy bedzie przyjemne jak cie fagas zostawi w chorobie.

Gość gość
teraz wszystko powoduje raka więc Ty też uważaj ;)

Gość gość
Raka powoduje w szczególności wszelka antykoncepcja Bóg was pokarze za tą antykoncepcje

Gość gość
a Bóg pomoże wychować i wykarmić dziecko. Każda kobieta powinna mieć dostęp do antykoncepcji szczególnie na wioskach gdzie z nudów robią dzieci a później problem wykarmić

Gość gość
Ciebie juz pokaral ...brakiem mozgu gosciu 10:11...

Gość Ulutka
Ja mam spirale levosert od jakiegoś roku i jestem bardzo zadowolona z tej metody antykoncepcji. Dziecko już mam i więcej nie planuję a taka wkładka była dla mnie wygodniejszym rozwiązaniem niż tabletki.

Gość gość
Ta wkładka jest miedziana?

Gość Ulutka
Do gość wczoraj Jest to wkładka hormonalna. Miedzianą miałam kiedyś i szybko ją wyciągałam bo miałam straszne bóle głowy i wręcz krwotoczne okresy trwające po 10 dni...Na szczęście teraz wszystko wróciło do normy przy tym levosercie.

Gość gość
Częsciej się teraz słyszy że właśnie te hormonalne są najczęsciej wybierane i polecane przez lekarzy. Miedziane powoli odchodzą do lamusa.

Gość cyna
Odświeżam. Ja mam miedzianą już 8 miesięcy i chcę to dziadostwo wyjąć :( Fakt, że najgorsze były 3 miesiące, ale nadal jest masakra. Mam dwa tygodnie spokoju, potem masakryczny tydzień PMS'u: bolące piersi, brzuch jak balon, zatrzymanie wody czyli całościowa opuchlizna, bóle podbrzusza, czasem takie jakby mnie ktoś nożem w jajnik dziabnął, plamienia, humory, masakra :/ No i potem bity tydzień miesiączki, z czego pierwsze 4 dni leci ze mnie za przeproszeniem jak z zarzynanej świni. Prawie nie ruszam się z domu bo po 1,5 do 2 godzin max muszę wymienić tampon (rozmiar największy), a noszę jeszcze do tego jakieś wkładki, które mnie często ratują. Nie ma wtedy mowy o basenie, gimnastyce, zakupach itd. Fajnie że libido jest (z pigułkami miałam masakrę), ale i tak wychodzi na to że mam tylko dwa tygodnie "normalnego" czasu. W najbliższym czasie czeka mnie wyprawa w góry i modlę się żeby to była chociaż końcówka miesiączki, bo jak do ciężkiej anielki zmieniać tampony/podpaski na szlaku, gdzie nie ma toitoia ani porządnych krzaków nawet. Mam dosyć, ale nie wiem co dalej, Piguły słabo znosiłam. Rozważam wkładkę z hormonami, ale boję się że mi hormony zaszkodzą :(

Gość kafilka
Jeju, współczuję :( Ale niejednokrotnie słyszałam, że miedziane wkładki powodują takie mocne krwawienia :/ Koniecznie ją wyjmij i wymień na wkładkę hormonalną levosert. Nie obawiaj się hormonów, one działają tylko tam w macicy, wpływają na endometrium i zagęszczają śluz w szyjce macicy by utrudnić plemnikom drogę. Nie wędrują po całym organizmie i to jest jej wielki plus :)

Gość gość
Może poczytaj coś o tym sposobie antykoncepcji na stronach medycznych lub dla kobiet? Np. na http://www.womenshealth.pl/ powinno coś o tym być