Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dodo19i5

Grudnióweczki 2017

Polecane posty

Gość grudniowa mamuska
Agnieszuna - jak nie jesteś zadowolona ze swojej pediatry to zmień ją koniecznie. Ważne, żeby lekarz Ci odpowiadał i żebyś miałą do niego zaufanie. Ja u starszej córki zmieniałam pediatrę 3 razy aż w końcu trafiłam na super lekarkę. Raz też zmieniłam przychodnię. 'To nie jest tak, że jak się już zapisałaś do jednej to koniec, masz u niej być. Możesz zmienić dekalaracje i przepisać córkę do tej pediatry, u której byłaś na wizycie, skoro Ci odpowiada ona.

W innych przychodniach nie przyjmuja nowych. A w tej samej nie chcą żeby konkurencji nie robić. Ot i taki dylemat. A ta nasza serio doprowadza mnie do szału.

Gość Jumaan
Masz prawo zmienić deklarację na lekarza 3 razy w roku

Gość gość
Dziewczyny czy wasze maluchy lubia lezec na brzuchu? Moj maly odrazu placze i nie chce podnosic glowki do gory ;( staram sie go klasc kilka razy przynajmniej na chwile ale mecze sie razem z nim...

Gość Kama92
Gość, u nas to samo.. chwilę leży i rozgląda się na wszystkie strony, ale zaraz są nerwy.

Gość Jumaan
Moja Hania uwielbia lezec na brzuszku. Po kazdej zmianie pieluchy sobie lezy i patrzy na misie. Glowe trzyma bardzo wysoko moim zdaniem. W moczu Hani znowu cos wyszlo nie tak przez co pediatra powiedziala ze nie bedziemy sie na razie szczepic nim nie dowiemy sie co jest grane. Mamy zrobic usg brzuszka i do tego dzisiaj mamy wizyte u neurologa bo Hania jak lezy na brzuchu to od malego nie robi tzw żabki tylko nogi ma proste i pediatra podejrzewa spastycznosc spowodowana proba porodu proznociagiem. Mysle ze te bioderkatez moga byc tyk spowodowane chociaz pewnpsci nie mam. Czy Wasze dzieciaczki tez juz tak bardzo głużą?

Gość Kacha mama Zuzi
Moja zuzia dlugo na brzuszku nie wytrzyma, ale glowke ladnie podnosi. Tez na brzuszku zabki nie robi, i sie tym martwie, ale na usg bioderek wyszlo dobrze. Moja gluzy na calego, najpier ,,a gru!,, i ,,le!,, ,,a gle!,, a teraz uwielbia piszczec na caly glos i cos tam sobie gada. Czy u dziecka ktorejs z Was wyszla skaza bialkowa?

Gość Agnieszuna
U nas skóra na policzkach masakra. Krostki, skóra sucha i skorupa się robi. Nie wiem co to.

Gość Kacha mama Zuzi
Agnieszun A uszka? Za uszkami? I zuzi wygladalo na skaze, co by wyjasnialo problemy z brzuszkiem, ale lekarz powiedzial ze raczej nie skaza. Po robionej masci juz po pierwszym posmarowaniu poprawa.

Gość gość
A ja polecam krem emolium u mojego malego po pierwszym uzyciu byla widoczna poprawa a po 3 dniach wszystko calkowicie zniknęło a wygladal fatalnie...

Gość Kacha mama Zuzi
Niby poprawa ale obok robia sie kolejne plamy..

Gość 89
Witam dziewczyny dawno mnie tu nie było ale normalnie nie miałam czasu jak wyszłam ze szpitala na zapalenie płuc przygotowywaliśmy się do chrzcin i tak przeleciało dzieciaczki przyniosły wirusa jelitowy i oczywiście mój mały jak zawsze musiał chwycić to paskudztwo wylosowaliśmy na IP chcieli nas zostawić ale się obeszło nie wiem czy dała bym radę znów przechodzić przez szpital z takim maleństwem poprostu mnie to przeraża i oczywiście znów przesuwa nam się szczepienie chcieliśmy małego szczepić na rota ale okazuje się że już za późno skoro przechodził już jelitowe ręce opadają poza tym Kacperek rośnie sobie waży już ponad 6 kg jest dalej tylko na cysiu ostatnio coś go zsypało po policzkach ale zakupiłam sobie emoilum balsam i pomógł poza tym używam oilatum emulsje do kąpieli i balsam do ciała i tak to załagadza wysypkę a podejrzewam że pomidor go uczulił bo dopiero go wprowadziłam do diety moja kochana niuni śpi sobie ładnie nie narzekam a najbardziej lubi spać na brzuszku z tego co czytam wasze malunie też sobie pięknie rosną pozdrawiam

Gość Mama6grudzien
89 a ile twoj maluszek skonczyl tygodni? Bo moj maly ma skonczone 11 tygodni i wazy 5 kg. Jest tylko na piersi, chcialam go dokarmic mm ale mu nie smakuje :( Tez uzywamy emilium i oliatum - bardzo dobre kosmatyki. Tez mamy za soba zapalenie pluc i pobyt w szpitalum, ale zaszczepic nam sie udalo tydzien temu 6w1, pneumokoki i rotawirusy - pierwsza seria.

Gość grudniowa mamuska
Coś nasze grudniowe pociechy chorowite strasznie. My co prawda nie jesteśmy w szpitalu, ale przechodzimy właśnie zapalenie oskrzeli. Córkę mam z kwietnia to jak była taka malutka w ogóle nie chorowała, dopiero jak poszła do przedszkola to się zaczęło. Straszne jest patrzenie jak takie maluszki cierpią i walczą z chorobą:-(

Gość Jumaan
A ja kupiłam już szczepionke na rota i nie wiadomo czy bede mogla ja zaszczepic bo mi rozwolnienia dostala. Niby nie biegunka bo tylko 2 luzne na dzien ale jednak. Pediatra przepisala nifuroksazyd i tez stwierdzila u malej skaze. Ma plamki na policzkach i szyjce i sucho za uszkami az czasem sie luszczy za uszkami no i musze ja przestawic na bebilon pepti na razie jej robie pol na pol ze starym zeby nie bylo drastycznej zmiany a i tak czuje i nie zjada calej porcji ze 30 zostawia. A na spacerze to nie pamietam kiedy bylysmy. Czekam az przejdzie ta grypa i zrobi sie troche cieplej chociaz z 5 na plusie

Gość Kacha mama Zuzi
Jumaan moglabys napisac o tych plamach? Na platkach uszu tez cos jest czy tylko za uszami? A na policzkach to sa plamki zlewajace sie w jedna wieksza? A sa problemy ze strony ukladu pokarmowego, baki, ulewania? Do tej pory nie wiem co dopadlo moja zuzie, lekarz twierdzi ze nie skaza, a to by wyjasnilo problemy z brzuszkiem. Po masci przechodzi ale jakas przyczyna musi byc

Gość 89
Synio ma teraz 9 tyg mój też nie za bardzo chce butle daje mu teściowa jak mam wyjazd ale nie chce pić wypija może góra za 30 ml NAN i też ma taką szorstką łuszcząca się skórkę za uszkami podejrzewam że właśnie przez to mleko

Gość Kacha mama Zuzi
Jakas plaga tych alergii..

Gość sztefka
Moja mala tylko i wyłącznie na piersi, jutro kończy 2 miesiące i waży 6100 czyli podwoila już wagę urodzeniowa. Taki mały pulpecik. U nas też były suche uszka, buzia okropna itd ale to był trądzik niemowlęcy i już wszystko przechodzi ( sucha skóra za uszami to często z powodu złego osuszania po kąpieli, zwroccie na to uwage). Skaza to już chyba najczestsza diagnoza u polskich pediatrow... często stwierdzana mylnie. Poza tym syf w szczepionkach tez sie tutaj klania, praktycznie kazde dziecko z jakas alergia.. Dużo zdrówka dla wszystkich maluchow.

Gość 89
Jeśli chodzi o to ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie zawsze po kąpieli osuszam mu wacikiem miejsca ciężko dostępne jak za uszkami w pachwinach pod paszkami też słyszałam że problematyczna skora za uszami robi się jak dziecko ulewa i tam gromadzi się ta serwatka ale tak jak pisze na pewno nie u nas mój synio starszy jest alergikiem i miał to samo jedynie co pomagało to sterydy zaś Kacperkowi wystarczają emolienty po każdym myciu smaruje mu na zmianę balsamem oilatum i trójaktywną emulsja do ciała emolium

Gość grudniowa mamuska
sztefka - czy mogę skontaktować się z Tobą w sprawie szczepień? Mój mail: kozlowskak@o2.pl...Czy możesz do mnie napisać? Mam kilka pytań...

Gość sztefka
grudniowa mamuska-napisalam Ci maila

Gość Jumaan
Za uszkami ma taka luszczaca sie biala skorke. Na platku uszka czasem tez. Smaruje kek to kilka razy dziennie jak widze ze znowu sie pojawia. Po myciu zawsze osuszam bardzo dokładnie. Policzki ma takie szkliste troche jakby grudkowe i czasem wyskoczy pare czerwonych krostek. Na szyjce robia jej sie czerwone placki i czasem na nich skora tez sie luszczy jak za uszkami. Pediatra nie miala watpliwosci ze to skaza po tym jak jej powiedzialam jeszcze ze mialysmy epizod z zielona kupka. Do tego ogrom bąków przy ktorych sie pręży i wygina. Kacha jak masz watpliwosci to podaj @ to przesle Ci zdj tych zmian i sobie porownasz

Gość Jumaan
A ulewania tez ma tylko to bardziej z powodu tego ze ma noworodkowa wiotkosc krtani i strasznie tez chrumkoli. Na ulewanie polecam bebilon nutrition zageszczacz mozesz mieszac nawet ze swoim odciagnietym. Nam bardzo pomogl. I teraz max lyzke uleje a większość karmien calkiem bez ulewania

Gość Kacha mama Zuzi
Jumaan jesli mozesz przeslij foty, bede wdzieczna k.ch.123@op.pl

Gość gość
Jumaan dziekuje. U nas te plamki rano wygladaja gorzej, potem smaruje i jest duzo lepiej. Nie wiem czy u zuzi to skaza, nadal na reszcie ciala nie ma nic. Zuzi tez cos bulgocze w gardle ostatnio, ale to chyba od produkcji ogromnej ilosci sliny

Gość gość
Dziewczyny, ja zaczne anonimowo malo przyjemny temat. Jakie ,,efekty uboczne,, pozostaly Wam po ciazy? Ja- wstyd przyznac- po zrobieniu siku, gdy juz wstane z kibelka... polec***are kropelek, mimo ze jestem pewna ze to juz wszystko:( Lewa piers wieksza od prawej, nie wiem czemu, karmie na zmiane! Zero ochoty na seks:( pierwsze zblizenie bolalo. Ciezko sie cieszyc gdy spi dziecko i nie wiem czy obudzi sie za 10 minut czy 2 godziny. Na razie tyle

Gość gość
Wstydliwe tematy... mam wiszący brzuch, straciłam 18kg wyglądam strasznie, mielo 10 tyg od porodu i jeszcze nie spałam z mezem i się nie zapowiada....

Gość Kama92
Hej dziewczyny. Ja mam teraz problem bo udało mi się jakiś czas temu karmić małego na samym cycu, ale jako że jest już coraz większy i więcej potrzebuje to znowu mam za mało pokarmu w cycach i się nie najada, a butelki nie chce i jest płacz i paluchy do buzi, a smoczka mało nie połknie. My się jeszcze nie szczepilismy, a jest już dobre 2 tyg po chorobie. Jak byłam dzisiaj w ośrodku żeby zapytać o to kiedy na szczepienie to mnie pani pielęgniarka odesłała z "będziemy dzwonić". Nie wiem jak u Was, ale ja dostałam pierwszy okres mimo, że karmie piersią. No i oczywiście mam wielki flak z przodu i dopuki karmie nie ma mowy o godzinnym bieganiu..

Gość Mama6grudzien
U mnie tez kryzys maly byl od początku na cycu, ale juz od dwoch dni musze go dokarmiac bo placze przy cycku i jest nie spokojny. Po dokarmieniu dziecko aniol. Ale mimo to staram sie go przystawiac co 2 godz. licze na to ze wszystko wroci do normy i dociagniemy do 6 miesiecy z karmieniem. Zaszczepic nam sie udalo 12 dni po ostatniej dawce antubiotyku. Maly w nocy spi roznie raz dociagnie do 4 rano a dzis np. Obudzil sie 3 razy w nocy ale chyba byl glodny wiec nie chcac go dokarmiac mm cierpliwie przystawialam go do cycka.