Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy da sie poronic, biorac kąpiele w bardzo goracej wodzie ?

Polecane posty

Gość gość
Decyzja należy do ciebie, gorąca woda, wit c, wódka nie rozwiążą problemu. Zobacz ile dzieci rodzi się z FAS. Albo lekarz i zabieg, tabletki z ww (raczej nie zdążą dojść) albo dziecko. Nie radzę "domowych" sposobów, bo możesz zrobić z siebie kalekę, albo urodzic kalekę.

Gość gość
Jak usunąć to teraz bo 11 tyg płud ma już ręce nogi palce uszy oczy nos to już mały człowiek czyli to by było morderstwo

Gość gość
Boze, juz sama nie wiem... ciągle o tym mysle, nawet u lekarza nie bylam jesxcze w ogole :/ Studia maja duzo do tego, bo ja i chlopak oboje studiujemy dziennie, a co za tym idzie nie pracujemy normalnie, zeby utrzymać siebie i malutkie dziecko. Zabezpieczalismy sie, tez nie wierzylam we wpadki, a jednak tak sie stalo..

Gość gość
Autorko odpowiedź na twoje pytanie brzmi "wbrew pozorom -nie,nie da się"

Gość gość
Ja Ci dobrze radzę, nie usuwaj. Czy Twoi rodzice o tym wiedzą? Co mówi Twój chłopak? Teraz właśnie wyjdzie jego dojrzałość

Gość gość
Źle zrobiłaś że wcześniej nie poszłaś do lekarza bo jesteś już w 11 tygodniu więc nie będzie ci przysługiwało becikowe :-O Bo becikowe przysługuje kobietom które do 10 tygodnia ciąży będą miały pierwszą wizytę u ginekologa :(jaką antykoncepcję stosowaliście że wpadłaś ,jeśli to nie tajemnica?

Gość gość
Gość 13:07 umiesz czytać ? Autorka jest mniej więcej w 7 tygodniu A nie 11

Gość gość
A może ma ktoś na sprzedaż takie tabletki?

Gość gość
Wiesz co autorko.Rob co chcesz.Zreszta,nie wiem po co pytasz na forum o rade jak i tak juz postanowilas co chcesz zrobic.Szkoda tylko,ze w tym wypadku biora sie za seks osoby nieodpowiedzialne.Nogi to potrafi rozlozyc,ale o konsekwencjach nie pomysli,a pozniej "co mi tam" usune.Przeraza mnie to,ze niektore kobiety traktuja tak lekko temat aborcji.Dla nich przerwanie ciazy to jak usuniecie chorego zeba.Wpadlo sie,najwyzej usune i bedzie po problemie.Nie wazne,ze taka istota zyje,caly czas rozwija sie.

Gość gość
14:02 chrzanisz jak potluczona. Kobieta ma prawo usunac ciążę, i tyle. Zarodek to nie to samo co niemowlę.

Gość gość
To samo. Kwestia czasu.

Gość gość
14:04 A gdzie ja porownuje zarodek do niemowlecia???Teraz to sama chrzanisz jak potluczona.Ja tylko zwracam uwage,ze taki zarodek tez zyje bo w koncu rozwija sie caly czas.Jakby byl czyms niezywym to przeciez nie rozwijalby sie.Zastanow sie troche zanim sama cos napiszesz.

Gość gość
Zdecydowana większość kobiet, które usunęły ciążę nie podejmowała decyzji na forum. Decyzja o aborcji nie jest łatwa i te które ją podjęły na pewno nie zgodziłyby się ze stwierdzeniem, że to jest jak usunięcie zęba!!!! Nie róbcie z tych kobiet potworów bez serca! Ja nie usunęłam ciąży, mam dwoje dzieci więcej nie planuję i mam nadzieję, że los nie spłata mi figla. jeśli tak to raczej urodze, ale dziś nie potrafię kategorycznie stwierdzić tak czy nie. Autorko, pogadaj z chłopakiem, przyjaciółką kimś komu ufasz. Tutaj jest gniazdo żmij i co byś nie napisała zawsze znajdą się takie, które Cię wyzwą, oplują. strona girlnneed.com. Moja koleżanka tam zamawiała, zadzwonią, popytają, dwa trzy dni i masz. Płaciła ok 400 zł. Życzę przemyślanej decyzji.

Gość gość
Autorko! Jeśli masz sumienie - to nie zabijaj swojego dziecka... nie słuchaj tych, które tu tak chętnie doradzają aborcje... Jestes widać wrażliwą osobą i Twoja psychika to odczuje...

Gość gość
Dziewczyno, zobaczysz po latach, że to studia czy dzienne czy zaoczne czy licencjackie czy magisterskie nie znaczą nic w porównaniu do tego, że masz dziecko. Bądź odważna i nie bój się zyć, bo życie dało Ci największy dar

Gość gość
Zwierzeta tez zyja, a jakos nie masz nic przeciwko ich zabijaniu, mam racje ?

Gość gość
Co za żenujący argument powyżej, Pomijam fakt, że jestem przeciwko

Gość gość
A podobny temat o ciąży z sąsiadem.... też autorka jest w 7-tygodniu i ma 20 lat... trochę dziwne ?

Gość gość
14:14 Niestety,ale niektore kobiety wlasnie tak traktuja aborcje,jak najzwyklejszy zabieg.Chociazby wspomne o takiej pani jak Maria Czubaszek,ktora opowiadala w mediach jak to dokonala w swoim zyciu kilku aborcji bo po prostu nie chciala miec dzieci i tyle.Takze sa i takie przypadki kobiet.

Gość gość
Dlaczego zenujacy ? Zycie to życie, czemu jedno ma byc mniej wazne od drugiego?

Gość gość
gość dziś no i co z tego ? Chciała to sobie usuwala. Nikogo to nie powinno interesowac. Interesujcie sie tymi co juz urodzone dzieci molestuja, bija, zabijaja, bo to jest prawdziwy dratam. A nie to, ze jakas kobieta usunie zarodek.

Gość gość
Nie porównuj życia świni do życia dziecka, proszę cię. I żebyś nie moralizowała mnie - jestem wege i szanuję zwierzęta ale bez przesady z tym porównaniem

Gość gość
Nie porownuje do dziecka, tylko do zarodka.

Gość gość
Zarodek wam wygodnie brzmi. Ten zarodek ma serce i się rozwija i potrzebuje kochającej matki

Gość gość
I nadal nie rozumiem dlaczego zycie zarodka jest ważniejsze niz zycie zwierzecia, ktorego brutalne zabijanie jest juz jak najbardziej akceptowalne ?

Gość gość
Ty za to nigdy zarodkiem nie byłaś, od razu niemowlakiem.

Gość gość
Weź podręcznik od medycyny i się doksztalc. W 7 tyg to zarodek, a nie dziecko, czy tego chcesz czy nie.

Gość gość
Autorko może najpierw idź potwierdzić ciążę u ginekologa, jeśli nic nie poczujesz słysząc bicie serca swojego dziecka to wtedy coś wymyslisz.

Gość gość
Byłam, no i czego to dowodzi ? Gdyby matka mnie usunęła, to by mnie to nie obeszło, gdyz zarodek nie ma wyksztalconego mózgu.

Gość gość
W takim razie dlaczego jestescie za zabijaniem dzieci chorych ? One tez zyja i sie rozwijaja, a to wasz argument.