Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seks a Komunia Św

Polecane posty

Gość gość

Witam. Czy mogę iść jutro do komuni. Wczoraj zgrzeszylam z moim chłopakiem, kochaliśmy się. Niestety nie mam możliwości spowiedzi . A bardzo chciałabym przyjąć komunie. Proszę o pomoc

Co to w ogole za pytanie. Wiadomo, ze seks przed ślubem jest grzechem! Ale wiesz co? Ty i tak pójdziesz tej komunii, bo boisz się co rodzina powie. :DNie ależy Ci na komunii, tylko boisz się co inni pomyślą lub powiedzą. (Bo gdyby zależało na Baranku Bożym to byś nog nie rozlozyla 😴) Oni na pewno się domyśla, bo nie pójście do komunii w święta to jak napis na czole:"przyjelam k****a w nocy" ! Zapomnij o komunii albo idź i żyj z wyrzutami sumienia. :o

Gość gość
Seks nie jest żadnym grzechem

Gość gość
jak poprosisz księdza to moze ciebie wyspowiadać sex przedslubnym jest grzechem i przynosi fatalne cierpienie facet bedzie cie traktował jak szmatę to nie będzie od razu ale z biegiem czasu chyba ze odasz zycie jezusowi i i przestaniesz grzeszyc o moze ocalisz zwiazek

Gość gość
Ciezki grzech jest wtedy, gdy czyn jest wbrew naturze. A seks jest czynem naturalnym.

Gość gość
Co to za pytanie? Seks pozamałżeński jest grzechem ciężkim, do żadnej Komunii nie wolno Ci przystąpić.

Gość gość
Dziś pójdę do kościoła. Mam nadzieje ze będzie ksiądz. Mieszkam na wsi i przeważnie w wielką sobotę spowiednika nie ma. Nie wiem co wtedy zrobię. To było silniejsze ode mnie. Bardzo tego żałuję

Dobra zartowalam. Moim zdaniem seks z miłości nie jest az takim grzechem, ze trzeba bić się w pierś i błagać o wybaczenie. Kochasz go? No to chyba naturalne, ze jest seks!!! Jakbyś się puściła z jakimś pierwszym lepszym dla zabawy to inna sprawa.

Gość gość
Kocha nie kocha. Z punktu widzenia zasad religii katolickiej liczy się czy mąż poślubiony w kościele czy nie mąż.

Gość gość
Jedź do miasta albo siedź jutro gdy wszyscy pojdą do Komunii. Lepsze to niż świętokradcze przyjmowanie Eucharystii. Ateistów i katolików którzy do kościoła tylko na święcenie jajek wchodzą uprasza się o nieszerzenie swoich herezji.

Gość gość
Pamiętam z szkoły jak ksiądz mówił ze można iść do komuni mając 3 grzechy lekkie albo 1 grzech ciężki. Sama juz nie wiem . Przy lekkich odmówiłam sobie modlitwę i poszłam do komuni. Nie wiem jak w tym przypadku. Wiem ze chłopak mnie kocha przepraszał mnie za to. Ale to moja wina. Długo się nie widzieliśmy bo pracował wiec dlatego tak wyszło.

Gość gość
Trudno stało się. Jestem Tylko człowiekiem i każdy ma prawo do błędu

Gość gość
Do piekła pojdziesz puszczalsko niedziewico wstyd zeby sie nie poprawic i nie za czekac z seksem do slubu!!!!!

Gość gość
Tak szczerze, to każdego uczą że do Komunii przystępuje się jak nie ma się żadnego ciężkiego grzechu na sumieniu. Autorko nie jesteś puszczalska a w spowiedzi najważniejszy oprócz szczerości jest autentyczny żal za grzechy. Przystąp do spowiedzi przed Mszą jutro. Udanych świąt :-)

Gość gość
Pomodl sie do Pana Jezusa zeby Ci odpuszcil grzechy, bo chcesz z czystym sumieniem przyjac Jego Cialo. Przeciez nie wyrzadzilas nikomu krzywdy, a tylko sprawilas przyjemnosc swojemu chlopakowi. To byl uczynek milosierny co do ciala.

Gość gość
13:32 i niszczący duszę :o

Gość gość
A co ma wspolnego seks z dusza, dusza nie bierze udzialu.

Gość gość
gość dziś bzdura jego skrzywdziłaś i siebie macie duchowa ranę

Gość gość
13:53 ciało jest mieszkaniem duszy.

Gość gość
Nie piszcie głupot. Nie wierzycie, nie chodzicie do Kościoła itd. Ok, to wasza sprawa i macie do tego prawo. Ale takie samo prawo mają ludzie wierzący nawet jeśli się z tego smiejecie, bo to obciach być wierzącym i jeszcze praktykujacym.

Gość gość
Powyzej pisalem, ze nikogo nie skrzywdzila, a skad ta krzywde bierzesz, chyba z wlasnej fantazji. To grzech kogos odmawiac od stolu panskiego.

Gość gość
14:08 szerzysz herezje

Gość gość
ale ta religia ryje wam mózgi, powoduje poczucie winy, co za debilizm z sexu robić jakiś grzech. żyjcie własnym życiem, własnymi wyborami

Gość gość
Według mnie możesz iść do komunii, bo uważam (i to nie tylko ja) że seks z osobą która się KOCHA nie jest grzechem, grzechem by było gdybyś go zdradziła, robiła to za pieniądze, lub z byle kim. Patrzac na nasze czasy to jest całkowicie normalne że ludzie którzy się kochają sypiają ze sobą, minęło 2000 lat i to chyba logiczne że się świat zmienił, między innymi to że dziewczyna już nie wychodzi za mąż w wieku 15 lat, a ksiądz zamiast żyć w biedzie to jeździ drogim autem.

Gość gość
to co z tego ze 2 tys a nawet i więcej bo około 3 tys lat ale nauki jezusa sa niezmienne i jeszcze zaostrzył bo przedtem były rozwody a jezus zakazał rozwody i nawet porzadliwie patrzec na kobiety

Gość gość
Jest różnica bo jest POSTĘP Gdyby nic się nie zmieniło to wtedy to wtedy rozumiem że wszystko jest przestrzegane w 100% ale czasy się zmieniły kobiety nie wychodzą za mąż w wieku 15 lat a w wieku 20-40 czy według ciebie połowa ludzi ma czekać do 30 żeby się kochać ze swoim wybrankiem? Księdza powinni w takim razie dalej żyć w biedzie a tym czasem widzę jak ksiądz kupił sobie nowe auto, w sklepie kupuje drogie owoce a w sklepie elektronicznym kupuje wypasiony telewizor. Czasy się zmieniły. Nie można wymagać by ludzie żyli tak jak 2000 lat temu skoro czasy są całkowicie inne. Ludzie żyją całkowicie inaczej. Tak samo czemu antykoncepcja jest grzechem? (No według mnie nie jest.) Przecież Jezus nic o tym nie wspominał.

Gość gość
Juz sama nie wiem co robić. Cxy to będzie źle jeśli pójdę do komuni