Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poronilam co teraz

Polecane posty

Gość gość
Ja bynajmniej jestem mocno uczulona na skrajna glupote.

Gość gość
14 tc i pęcherzyk płodowy? Na tym etapie ciąży widać rączki, główkę z zarysem oczek, ma ponad 10 cm długości- jaki pęcherzyk? Nie mówiąc o tym że już wykształcone jest łożysko.. Autorka boi się że "jakąś skrobankę" jej zrobią? Owszem, zrobią łyżeczkowanie, ale to jest błyskawiczny zabieg, pod narkozą, bezbolesny, do domu można wyjść tego samego dnia- choćby na własne żądanie. Nie wierzę też że u niej w mieście nie ma nigdzie szpitala z oddziałem ginekologiczno- położniczym i izbą przyjęć na którą się można zgłosić... NIe wierzę też że matka dwójki dzieci jest tak niedorobiona że nie zdaje sobie sprawy ani z potrzeby wizyt u giniekologa w ciąży, ani z tego jak na takim etapie powinno wyglądać dziecko (jeśli faktycznie wyleciał pęcherzyk, to znaczy że ciąża już jakiś czas była obumarła), ani z tego jakie jest ryzyko nie oczyszczenia się macicy... I nie pójdzie bo ktoś będzie niemiły, ręce opadają. Albo coś jest mocno nie tak z tą ciążą i poronieniem.

Gość gość
17:48 Mnie sie wydaje,ze ten caly temat to kiepska prowokacja.A im wiecej autorka pisze glupot to tym bardziej utwierdzam sie w tym przekonaniu.

Gość gość
O ile orientuje sie to 14 tydzien ciazy odpowiada 4 miesiacu ciazy,wiec o jakim pecherzyku plodowym tu mowa???W dodatku pisze to kobieta,ktora ma juz dwoje dzieci.No rzeczywiscie rece opadaja.

Gość gość
Autorka gdzies zniknela nagle?Pewnie zdala sobie sprawe jaki to obciach po napisaniu tylu bzdur,a ludzie i tak zorientowali sie.

Gość gość
Tak jak napisalam tak bylo . Widocznie ciaza zatrzymala sie na pewnym etapie . Szczerze powiem ze trochę mi wstyd , ale dziękuję za uświadomienie. Myslal ze jest tu ktoś kto tak mial i bylo wszystko w porzadku.

Gość gość
Autorko, powinnaś zanieść do badania genetycznego to co z Ciebie wylecialo. Powinnaś poznać przyczynę obumarcia dziecka.

Gość gość
19:55 Mnie tez tak wydaje sie.Sama mam dwoje dzieci,ale w swoim zyciu doswiadczylam juz jednego poronienia.I w zyciu nie pisalabym takich glupot jak autorka.

Gość gość
A czy tak poprostu podadza mi przyczyne po badaniu czy juz nie bedzie to mozliwe ?

Gość gość
14 tydzień to nie żaden zarys - zewniętrznie takie dziecko wszystko ma wykształcome, ma wszystko łącznie z zewnętrznymi narządami płciowymi.

Gość gość
A czy powinnam mowic lekarzowi ze moja matka ze mna w ciazy miala raka szyjki macicy czy nie ma to zadnego zwiazku ?

Gość gość
Ale byl to pecherzyk tak jak mowie wiec pewnie ciaza obumarla wcześniej a ja przez swoja glupote zaniedbalam to.

Gość gość
Skoro nie było płodu a wiek ciąży to 14 tydz.to może oznaczać, że to poronienie zatrzymane, czy że zarodek/płod przestał się rozwijać dawno, tylko martwy pozostawał w macicy. Tym bardziej ryzyko zakażenia. Bez antybiotyków ryzykujesz życiem. Myślisz, że dlaczego położnice kiedyś tak często umierały?

Gość gość
Ja naprawde nie wierze,ze w tym wieku mamy tak glupie kobiety,jeszcze to matka dwojki dzieci.Gdyby to byla jej pierwsza ciaza to zrozumialabym niedoinformowanie,ale przy dwojce dzieci zachowywac sie jakby pierwszy raz w ciaze zaszla i nie wie co ze soba zrobic?

Gość gość
Ja poroniłam 2 razy w 9 tygodniu i za każdym razem dostawałam w szpitalu i miałam łyżeczkowanie robione pod narkoza. Maz zostawał w domu ze starszym synem. Autorka pisze prowokacje bo nikt w takim stanie ze szpitala jej nie wypuści i nie narazi na krwotok. Zreszta w macicy może dojść do zakażenie w takiej sytuacji a to powoduje nawet smierć.

Gość gość
20:26 Dokladnie,ja po poronieniu tez zostalam zatrzymana w szpitalu na oczyszczeniu macicy (lyzeczkowanie).Nie wiem tylko,po jaka cholere ktos zaklada takie glupie prowo.Sa kobiety,ktore naprawde przezyly to a tu komus nudzi sie i urzadza sobie durne prowokacje z takiego tematu.Co prawda mam obecnie dwoje dzieci,ale swoja pierwsza ciaze wlasnie poronilam.

Gość gość
To nie prowokacja a prawda. Jutro rano pojade do szpitala a kto wie moze te niemile komentarze uratowaly mi zycie. Szczerze dziekuje.

Gość gość
Przestan juz autorko pograzac sie bo takich bzdur to w zyciu zadna matka czy tez kobieta,ktora poronila,nie slyszala.A tamta dwojke dzieci to zapewne w kapuscie znalazlas?Masz takie podstawowe braki odnosnie ciazy,ze rece opadaja.