Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duże prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Kochałam się z chłopakiem 21 dc.(późno wieczorem). Skończył analnie, jednak boje się, że coś mogło się dostać do pochwy. Mam cykle 28-30 dni. Dziś jestem 2 dni przed okresem a mam podwyższoną temp, test negatywny. Mam duże szanse na ciążę?

Gość gość
Masz termometr, masz rece, naucz sie swojego cyklu chocby sama metoda sluzowa. Po co ci taki stres. Temperatura moze byc podwyzszona od owulacji do konca cyklu.

Gość suzi525
Żadne metody śluzowe ,termometrowe,poznawanie cyklu i inne pierdoły nie zapobiegną ciąży. Kazde włożenie penisa do pochwy może zaowocować ciążą choć nie doszło tam do wytrysku a metody? Teoria sobie a życie sobie , dlatego tak dużo jest nieplanowanych ciąż pomimo tych durnych metod. Czemu nie pójdziesz do ginekologa po środki antykoncepcyjne,polecam wkładkę domaciczną.

Gość gość
jesli masz regularne cykle a chlopak skonczyl poza pochwa to szanse na ciaze sa niewielkie. temperature ma byc podwyzszona az do 1 dnia miesiaczki

Gość suzi525
gość powyżej , ty nic nie wiesz jak funkcjonuje męski penis.Ty tylko znasz te kościelne teorie. Penis męski zanim osiągnie wytrysk,zanim jeszcze znajdzie się w pochwie to już zaczyna wydzielać spermę w której są tysiące plemników , wystarczy odrobinka tej wydzieliny aby kobieta zaszła w ciążę,nie jest potrzebny do tego wytrysk.Nawet palcem można te plemniki przenieść. Produkcja jajeczek u kobiety tylko u znikomego procenta kobiet przebiega książkowo a normalnie jest ona nieregularna i do tego może dojść do wyprodukowania dodatkowego jajeczka. Wszelkie metody z termometrem ,śluzem i t.p. są bardzo zawodne i nieuchronnie prowadzą do ciąży.

Gość gość
Gimbaza. Stosunki przerywane od 7 lat, nigdy nie wpadlismy. Takie teksty to do Bravo.

Gość suzi525
To znaczy ,że jeszcze wszystko przed wami.Prawdopodobnie ty (zakładam ,że jesteś kobietą) masz problem z zajściem w ciążę i tylko to jest powodem ,że jeszcze w niej nie jesteś.Nie polecaj nikomu ,bo kompletnie się na tych sprawach nie znasz a sama masz problemy i tylko ci się wydaje,że to metoda działa.

Gość gość
suzi ja jestem niewierzaca. i dlatego nie wierze w zadne "koscielne" metody. niemniej jest faktem potwierdzonym naukowo ze w tej wydzielinie o ktorej piszesz nie ma wlasciwie zywej spermy. na zajscie od tej wydzieliny masz taka szanse jak na to ze trafi cie piorun a juz tym bardziej jesli stosunek mial miejsce w 21 dniu 28 dniowego cyklu /przy regularnych cyklach/. Dlatego napisalam autorce ze szanse na ciaze sa niewielkie. Nie niemozliwe ale bardzo niewielkie.

Gość suzi525
Skąd masz takie wiadomości,gdziekolwiek wpiszesz odpowiednie hasło to wszędzie pisze to samo: „W preejakulacie wydzielanym do pochwy przed głównym wytryskiem znajduje się wystarczająca ilość plemników, aby doszło do zapłodnienia. W takiej sytuacji, nawet jeśli mężczyzna zdąży w porę wycofać członek z pochwy, istnieje możliwość zajścia w ciążę. " Następne: "Stosunek przerywany wbrew poglądom wielu osób, niesie ze sobą duże ryzyko zajścia w ciążę. Przede wszystkim powodem jest preejakulat, czyli wydzielina, która zawiera plemniki. Po drugie, refleks czasem zawodzi, po trzecie kobietom zdarzają się cykle nieregularne, a poza tym plemniki żyją dłużej niż pięć minut. http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/antykoncepcja/stosunek-przerywany-jakie-jest-ryzyko-ciazy_40689.html" Mogę tu cytować bez przerwy wypowiedzi lekarzy na ten temat. Jeśli mężczyzna lub kobieta dotykają w tym czasie członka a potem kobiecej vaginy to nawet wówczas może dojść do ciąży. Miałaś niezwykłe szczęście ,że do tej pory nie zaszłaś w niechcianą ciążę.Jak w ogóle w dzisiejszych czasach można stosować taką metodę jako antykoncepcję i jeszcze upierać się ,że to świetna metoda.