Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nagla wysypka, pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę antybiotyku na angine (rzekoma angine)... Wcześniej nie zauważyłam wysypki. Dopiero wczoraj wieczorem - klatka piersiowa, plecy, ręce, brzuch.... Myślałam, że przejdzie. Dzisiaj doszła twarz i ogólnie jest jeszcze gorzej :( Czy to mozliwe, że dopiero pod koniec antybiotyku mnie wysypalo? A może to rozyczka, jeszcze jej nie miałam?

Gość gość
A czy ta wysypka swędzi ? i jakie to są krostki ? i co to był za antybiotyk ?

Gość gość
Wysypke mogę porównać do takiego podrażnienia od pokrzywy, takie małe punkty a dzisiaj już dość wypukłe. Swedzi troszkę. Antybiotyk Taromentin. Postaram się umówić dzisiaj do lekarza, ale lepiej znać więcej opinii :/

Gość gość
To wygląda jak uczulenie , ja też cos takiego miałam ale nie obsypało mnie całej tylko brzuch i ręce . Może zjadłaś coś dodatkowo co spotęgowało uczulenie .

Gość gość
Pozazdrościć, ja zniose wszystko prócz twarzy bo długo walczę z trądzikiem :( Właśnie jedyne co wczoraj zjadłam to cholerna krowke i makaron z pesto, a nie pierwszy raz to jadłam. Jak długo utrzymywała się u ciebie ta wysypka? Czy zostawiła ślady?

Gość gość
Śladów nie zostawiła ale miałam ją ponad tydzień . A miałaś wcześniej na coś jakieś uczulenia ? A czy przypadkiem nie jadłaś cytrusów ?

Gość gość
Dobrze, że przyszły tydzień mam wolny na uczelni... Jedyne co to witamine C. I herbate z cytryna ale to chyba przedwczoraj, bo wczoraj już nie było. Zobaczymy co powie lekarz, raczej i tak za dużo się tu nie zdziała i trzeba czekać :/

Gość gość
A uczulen nigdy żadnych, dlatego tak ostatnio mnie wszystko dziwi skada sie to bierze. Chyba poproszę o skierowanie do alergologa.

Gość gość
Lekarz stwierdził, że wysypka naprawdę mocna, ale nie mając gorączki czy powiekszonych wezlow rozyczka i szkarlatyna odpadają. Przepisał Calcium i Claritine

Gość gość
Dzisiaj jestem już cała w wysypce :( twarz opuchnieta, usta jakby pszczoła mnie ugryzla...

Gość gość
Kurcze to idż na SOR bo widać leki Ci nie pomagają a uczulenie nadal się rozwija . Jeśłi puchną ci usta to może dojść do uduszenia Dadzą ci dożylnie leki odczulające i szybciej pomogą .

Gość gość
Mogłabym to opisać tak - jak wczoraj uszy miałam jak bęben, tak teraz usta, a buzia cała opuchnięta - krosteczki z szy i dekoltu łączą się w jedną dużą plamę.. Więc może powoli zanika. Poczekam do jutra, jak będzie gorzej - wybiore się do SOR :( Przeklęte antybiotyki.

Gość gość
Myślicie, że powinnam zastosować jakiś okład na twarz? Zimny ręcznik, a może okład z rumianku?