Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Suche ,puszące sie włosy !Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny ! Potrzebuje waszej pomocy.Znaczne od tego ze moje włosy są w stanie krytycznym i szukam sprawdzonych sposobów na ich "odbudowę".Prostuje włosy juz około 3 lat -bardzo żałuje ze w ogóle zaczelam robić cos takiego.Moje włosy przed prostowaniem były lekko krecone \falowone ogólnie bardzo poddatne na układanie się.Praktycznie w ogóle ich nie suszylam i nic z nim i nie robilam same się układały .jak zaczelam prostowac wszystko się zmieniło mam teraz z nimi ogromne problemy .Nie obejdzie się bez ich wysuszenia bo inaczej na głowie mam cos gorszego niż tzw siano.Włosy mega się puszą i pod wpływem wilgoci kręcą się na wszystkie strony. Są zniszczone owszem, widać to głównie po suszeniu.Siegalam po wiele kosmetyków na puszace się włosy zniszczone suche itd ale niestety nie znalazłam nic idealnego. Bardzo was prosze o jakieś rady bo na prawdę nie wiem co mam robic. Znacie jakieś sprawdzone kosmetyki ? A może jakies domowe sposoby na puszace się włosy, suche i zniszczone ? Błagam was o pomoc !!

Gość gośćnorma
miałam to samo ale najpierw rozjaśnione pasemka balejażu zrobione raz u fryzjera i raz prostowane prostownicą za jakiś czas zmiana wody na angielską dużo chloru zrobiło się siano na głowie .zaczęłam stosować żółtko i olej rzepakowy trochę jakby poskromniło a potem przefarbowałam włosy farbą na blond i znowu udręka próbowałam chyba dosłownie wszystkiego olej argonowy ,jedwab do włosów ,i jakiś olejki z drogerii żeby ujarzmić włosy pomagało na chwilę a potem przeczytałam o olejku Kokosowym do włosów i pomogło włosy zostały poskromnione zmieniłam dietę na bezglutenową i bez laktozy ,brałam żelazo przez jakiś czas i też zrobiłam kuracje suplementem diety włosy, skóra i paznokcie.Na włosy składa sie wiele czynników do których musiałam dojść sama zajeło mi to kilka lat żeby wypróbować co mi pomoże .

Gość gość
Dzięki wielkie, olej kokosowy na pewno wypróbuje

Gość Natturel
Mi bardzo pomogły szampony Elastabion Floslek, zobacz koniecznie.

Gość gość
Hmm, mi w takiej sytuacji pomogły kosmetyki HELP z Inoaru. One własnie sa przeznaczone do bardzo zniszczonych włosow. I pamiętam, że one mega szybko odbudowały kondycję moich włosów :) albo sprobuj tez olejku z inoaru- Kalice- mają go od niedawna w ofercie i super działa.

Gość gość
Też mam puszące włosy. Polecam zamiast odzywek używać masek. Dobrze jest dodawać jakiś olej do tej maski i trzymać na głowie z 2 godziny. Metoda omo też jest ok. Dla mnie dobra jest pianka do włosów kręconych z Joanny ale ta seria pro. Nie wysusza włosów i sprawia, że nie mam siana. Dobrze, żeby włosy schły naturalnie. Mam zamiar jeszcze wypróbować naftę kosmetyczną.

Gość Whhistles
Świetne rezultaty miałam z szamponem Elastabion z Floslek.

Gość gość
ja zdecydowałam się na zabieg keratynowy i jestem bardzo zadowolona :)