Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Postanowiłam do Was dołączyć. Mam 32 lata, staramy się o pierwsze dziecko tak na poważnie dopiero od 1 cyklu. Na poważenie mam na myśli stosowanie testów owu i świadome współżycie w dni płodne :) Od zawsze mam regularne cykle (28-30 dni), nigdy nie miałam problemów z hormonami. Przeszłam podstawowe badania i lekarz powiedział "śmiało" :) Mam nadzieję, że niedługo się uda. Czekam z niecierpliwością na wynik pierwszych starań, mam 24dc. Pozdrawiam wszystkie dzielne staraczki i każdej życzę dwóch kresek !

Gość gośćOliwka
Hej dziewczyny, u mnie niestety znowu nic. Zaczynam trzeci cykl starań. Coś nam umiera to forum, prawie nikt nie pisze :(

Gość gośćpaulasiestara
Hej

Ja jestem! u mnie pierwszy msc bezskuteczny, ale działamy dalej :) Wiem kiedy mam owulację - zastanawiam się w które dni współżyć w szczególności, przed, po, w trakcie? jakieś porady bardziej doświadczonych koleżanek? :)

Gość Dariaanka
Jejku dziewczyny jak dawno mnie tutaj nie było.. u mnie dalej nic, teraz czeka mnie badanie poziomu prolaktyny, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość miskullala
Jak to jest z tymi suplementami wspmagającymi zajście w ciąże? Np wspominany wyżej gdzieś Fertilovit - warto kupić? dodam że badania mam ogólnie dobre

MIskullala, ja jem tylko kwas foliowy i witaminę D (w naszym klimacie zawsze są jej braki:)). To najważniejsze. Lekarz powiedział mi, że to wystarczy.

Gość gośćOliwka
Hej dziewczyny, wiecie kiedy najwcześniej mogę zrobić betę żeby była wiarygodna? Owulacja była prawdopodobnie 06.09 a w przyszłą sobotę czyli 16.09 mam rodzinną imprezę i chciałabym już wiedzieć żeby w razie co móc już powiedzieć wszystkim :)

Gość gość
A co kogokolwiek obchodzi ze jakaś pani xkścińska o której świat nie słyszał stara się o dziecko? To osobista sprawa owej pani. Pani któa założyła ten topik niestety zbyt ogarnięta nie jest.

Oliwka, skoro 06.09 miałaś owulację i podejrzewasz że zaszłaś w ciążę to mimo wszystko za wcześnie jeszcze i na test i na betę. Zagnieżdżenie zarodka trwa kilka dni, 5-7, po którym dopiero wydzielane są hormony, które wykrywa test i badanie krwi. Jak obliczysz to się okazuje, że najwcześniej 15-16go możesz cokolwiek próbować robić. Ale ja bym poczekała. A tym bardziej z oznajmianiem dobrej nowiny rodzinie do czasu potwierdzenia ciąży (i że wszystko z nią ok) u lekarza.

Gość gośćOliwka
Hej dziewczyny, jak tam u was? U mnie niestety jednak nie będzie tak prosto... Namówiona przez koleżankę zrobiłam sobie badanie poziomu TSH i mój wynik to 4,770 więc o wiele za wysoki jeśli chodzi o starania o dziecko. Aktualnie jestem załamana tym faktem ale muszę wybrać się do endokrynologa i zobaczymy co mi powie, może wreszcie się uda

Gość Tyssia33
Witajcie, My staramy się już 6 lat, obecnie jestem 7 dni po drugiej inseminacji. W piątek mam robić test, czekanie mnie wykancza.

Gość Inka 88
Hej mam 29 lat z mężem staramy się 3 lata o dzidzie byłam u ginekologow na badaniu drożności jajników hsg które wyszło ok. Z mężem byłam na badaniach nasienia tu trochę gorzej wyszło no ale nie tragicznie.Miałam robiona cytologie przeswietlenie macicy i jajników wszystko ok.Staramy się i nic .Jeszcze na domiar złego jestem dziś chora na grypę .Ostatnio z testami owul.próbowaliśmy i wychodzi na to z tych testów ze tylko w jeden dzień w miesiącu mam dwie wyraźne kreski wy też tak mialyscie?Za tydzień mam mieć okres i pewnie to dostanę przez tą grype i moje niepowodzenia

Gość gość mania
Staram sie o drugie dziecko na razie nie robię badań bo krótkie starania, po prostu się nie spinamy że juz musi byc TSH mabyc poniżej 2 najlepiej 1 łatwo obniżyć zażywając letrox ja biorę letrox i co jakis czas badam TSH aby nie było za wysokie, w ciąży oczywiście też muszę ten letrox obowiązkowo na czczo brać rano i co miesiąc badać TSH tak miałam w piewrszej ciąży oprócz tego wiele badan robiłam ale to z paniki bo jestem panikarą pozdrawiam staraczki i życzę samych pozytywnych testów ciążowych:)

Gość Inka 88
Z tym badaniem tarczycy Tsh to też ważne kwestia życzę powodzenia wam i wszystkim innym s tarajacym się o dzidzie .Ja mam Tsh w porządku wyniki najlepsze jakie miałam wszystkie inne z krwi progesteron itp Już nie wiem co mam robić a czas ucieka wszyscy wokoło mają już dzieci a my z mężem ciągle sami...

Gość gość
Dzień dobry, Spóźnia mi sie okres 4-5 dni, pojawił sie ból piersi intensywniejszy niż przy okresie, okresowe bóle pleców, dwa testy negatywne. Jestem strasznie senna i w jednej chwili mogę zasnąć czego wcześniej nie miałam. Kilka innych objawów które mogłabym podciągnąć pod okres ale i pod ciążę. Czy pomimo negatywnego wyniku mogę być w ciąży?

Gość andzela6
Z tą luteina to sa niezle hity z tego co widze... Ja od miesiaca biore pregne plus, wprowadzilam w diete wiecej warzyw, przestalam popalac, zero alko i fast foodow. Mam nadzieje, ze juz niedlugo dwie kreski na tescie sie pojawia :)

Gość goscxy
Dziewczyny, nie chce się wymadrzac itd.. myślę że to fajnie że debacie o zdrowie, chcecie przygotować wasz organizm jak najlepiej żeby dzidzia miała jak najzdrowiej itd.. Natomiast z doświadczenia swojego i wielu swoich znajomych zauważyłam że zazwyczaj zachodzimy w ciążę w momencie największych imprez, wakacji, gdy wogóle o siebie nie dbamy i nie patrzymy co jemy, ile pijemy i co palimy. Owszem, później wszystkie plujemy Sobie w twarz i martwym sie czy to dziecku nie zaszkodziło, ale mam wrażenie że jakby nie te imprezy to w wielu przypadkach do zapłodnienia by nie doszło, a wg mojego lekarza jak zaczniesz o siebie dbać dopiero w 5 tygodniu ciąży to będzie ok, wcześniejsze tygodnie mu nie zaszkodza.

Gość gość
u mnie 2 cykl staran. I 2 miesiac bez tabletek anty. Stosowałam testy owu, ale wynik ni był jednoznaczny. Dzis 26 dzień cyklu, poprzedni trwał 26 dni, wczesniejsze 28-29, wiec szczerze mówiac nie wiem kiedy powinien byc okres. Owulacja prawdopodobnie jaki 2 tyg temu. Nie robiłam testu i nie robie póki co. Mam bole jakby na okres, tydzień po prawdopodobne owu bol lewego jajnika. Piersi bolesne, ale nie ciągle, najgorzej sutki. czasem noszenie stanika to cierpienie. Przez 2 dni tego tyg. sutki piekły, ze nie mogłam spać. Brodawki chyba sa zasinione, temp. wyzsza niz 36.6, ale ponizej 37. Nie miezrylam cały cykl, wiec teraz bez sensu. Oprócz tego mam wylewy bialego sluzu, prawie codziennie, pojawia się tez sluz przezroczysty. zobaczymy co bedzie, to 2-gi cykl wiec nie ma co. Nie biore witamin i suplmntów, mial byc kwas foliowy, ale zapominam brac. dzisiaj jstm senna, ale to chyba kwestia pogody. Od paru dni mam zgage po zjedzeniu czegokolwiek. Objawy takie są w sumie też na @. Aga90

Gość gość
I jak tam Aga? @ przyszła?

Gość gość
Nie, @ nie przyszla. Nie wiem ile ma trwac ten cykl i skąd spóźnienie. Jest tylko bialy sluz. Do owukacji bralam wiesiolek, 2 kapsulki dziennie, bo poprzedni miesiac byla susza. Dzisiaj 27 dziwn cyklu. Agaa90

Gość gość
No to trzymam kciuki :-) daj koniecznie znać, tak dawno nie było tu dobrych wieści że najwyższy czas to zmienić :-)

Gość gość
Dzięki, dam znac. Jestem bardziej wyluzowana niż tydzien temu. Jak sie nie uda, bede troche rozczarowana, ale staran, a niektóre dziewczyny tu na forum ponad rok czekają na dziecko, maja poronienia. Jak nic sie nie uda po Nowym Roku pójdę zrobic jakies badania, poradzic sie gina. Widze, ze dziewczyny pisza tu o wspolzyciu co drugi dzien, czy co 2 dni. Ja zaczelam robic testy owu, bo moj M dal mi znac, ze przesadzam naklaniajac go co drugi dzien, ona ma stresujaca prace, nie wychodzi o 16 i fajrant. To byl dla mnie prztyczek, bo teraz widzę, ze malo sie z nim liczyłam. Nie patrzylam na to czy zmeczony czy nie, a on zawsze stara mi sie oszczedzic stresow i dba o mnie. Jak bym tak dalej robiła, a staranie moze potrwać dlugo, zaraz nie mialabym z kim sie starac. W końcu dziecko będzie nasze, oboje go pragniemy. Nie ukrywam, ze majac 27 lat chce w koncu miec pierwsze dziecko. A maz jest starszy, wiec w ogóle. A jak Wasi mężowie znosza staranie? Aga90

Gość gość
Aga i co? Masz @?

Dzisiaj zrobiłam test po poludniu, od razu dwie grube kreski, jutro rezerwuje wizyte u gina.

Gość goscxy
Super! :-) gratulacje :-) bardzo się cieszę :-)

Gość Mika60
staramy sie od 3 miesiecy, biore pregne od ponad miesiaca, okres spoznia mi sie 4 dni... myslicie, ze warto juz zrobic test, czy jeszcze poczekac do tygodnia? :)

Gość spehit
Czy ktoś jeszcze pisze w tym temacie?? U mnie starania zakończone poronieniem w zeszłym roku, potem ciąża biochemiczna i pół roku odpoczynku. Ponowne starania od czerwca, oczywiście seks na zegarek:((...hmmm, TSH super, ginekolog twierdzi że to blokada w głowie...nakazuje kocha się co 2-3 dni CAŁY CYKL!!! Tylko że ja mam już 34 lata( syn 12 lat) Myślałyście o badaniu w klinice leczenia niepłodności??? Może ktoś jeszcze popisze ku pocieszeniu ??Tak bym chciała zobaczyć te dwie kreski i tulić jeszcze jedno serduszko. A Wy?? Jak jest z wami?

Gość Mariankaa
Witam Was

Gość gość
My się staramy 8 miesięcy bezskutecznie. Powiedzcie mi, co sądzicie o naprotechnologii? Czy któreś z was to pomogło?