Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćhana
Zoma, ale Ci zazdroszczę tego cc. Powiedz mi dlaczego bo mnie zżera ciekawość :-)

Gość gość_ruda
Cześć Dziewczyny. Postanowiłam do Was dołączyć. opowiem jak to wygląda u nas. Staramy się o dziecko już dwa lata. Miałam problem z tarczycą, mam pco, brak owulacji, a jak już miałam owulację z pomocą clostilbegyt to pęcherzyki nie pękały. Potem dostawałam zastrzyk z pregnylu. Niestety 5 cykli ze wspomaganiem i nic. Do tego wszystkiego mój mąż ma słabe nasienie. W poniedziałek zapisaliśmy się do kliniki niepłodności. Bardzo się boję co tam mogę usłyszeć. Pozdrawiam Was

Gość Dariaanka
Hej dziewczyny. Dawno mnie tutaj nie było. U mnie znowu nic

Hana, będę miała cc bo jestem po dwóch cięciach.

Gość owca88
Hej Dziewczyny! Zoma jesteś pewnie przeszczęśliwa co? Niestety nie pamiętam jak długo się staraliście, ale bosko, że się udało :) Ja mam w głowie wielkie plany co do miesiąca, a widzę, że sobie je mogę włożyć hmm... wiadomo gdzie :D Mam do Was pytanko o kwas foliowy jeszcze. Czy Wy brałyście/bierzecie po prostu zwykły kwas foliowy? Wyczytałam, że nie wszystkie kobiety go w takiej postaci przyswajają, że za to odpowiada jakaś mutacja genu bla bla bla... jak rozmawiam z kimkolwiek kto był w ciąży, każdy odpowiada mi, że przed ciążą zwykły kwas foliowy gin kazał brać, a w ciąży w którymś tygodniu jakiś parental czy coś. Co Wy o tym myślicie? Pozdrawiam!

Gość owca88
Dariaanka dzięki za info :) tak mi się właśnie wydaje, że to jakieś wymysły chyba...

Gość gośćhana
Zoma a te cięcia typowo ciążowe czy to Twoja pierwsza ciąża? Gdzieś słyszałam, że po trzech cc nie można mieć więcej dzieci.

Gość Zoma
Tak,to cięcia cesarskie ciążowe.

Gość gośćhana
Ooo to już będzie 3 maleństwo? I jak to jest z dalszym posiadaniem dzieci?

Owca88 to chyba też trochę nabijanie kasy, a i tańsze i droższe mają w składzie tyle samo kwasu foliowego

Gość gość_ruda
Dziewczyny ja myślę, że każdy kwas foliowy będzie dobry. Ja akurat biorę Ovarin, który jest drogi, ale podobno stabilizuje hormony, w każdym razie pani doktor mi go dała.

Gość mercii1
Ja zaczęłam stosować inofem - drogi ale tańszy niż infolic który zalecił lekarz a skład ten sam. W składzie jest kwas foliowy i mio-inozytol, nie wiem czy przyniesie jakiś efekt ale warto spróbować

Gość gość
ja mo inofem miałam biegunki i ogromne bóle brzucha wiec odstawiłam go

Gość Zoma
Co tu taka cisza? Hana,Meggie co u Was i pozostałych dziewczyn?

Gość gośćOliwka
Cześć kobietki, u mnie od niedzieli dni płodne ale postanowiliśmy po prostu działać co dwa dni przez cały cykl a nie tak jak w tamtym dzień w dzień w dni płodne a potem nic. Jestem trochę bardziej wyluzowana, w tamtym miesiącu te stosunki były tylko po to żeby było dziecko a teraz cieszymy się sobą i jesteśmy spontaniczni. Oczywiście po leżę ok. 15 minut ale myślę że z takim podejściem będzie lepiej :) Okres ma przyjść 25.08. A jak u was?

Gość gość
Hana który u ciebie tydzień ciąży ? jak sampopczucie

Gość 111monia111
Ja też od jakiegoś czasu staram się z mężem o dziecko ale coś nam nie wychodzi :( miałam badanie drożności jajowodów i jest wszystko OK. Mój mąż również się badał i wszystko jest ok. Więc czemu nam się nie udaje? :( postanowiłam zacząć się wspomagać różnymi lekami. Do tej pory brałam kwas foliowy. Ale od jakiegoś czasu biorę fertilovit bo ma dużo składników odżywczych wspomagających prawidłowy rozwój ciąży. Zobaczymy jak to będzie. Zbliżają się dni płodne więc znowu będziemy próbować

Gość Misia232
Dziewczyny czy przygotowujac sie do ciazy brałyście jakies suplementy diety? Zastanawiam sie nad pregna plus bo czytalam wiele opinii, czy ktoras z Was ja brałai również może polecić?

Gość bluebell83
Czesc dziewczyny, tez zaczelismy starania

Gość bluebell83
No i ucielo mi posta. Testowalam dzis rano i wyszedl cien cienia - zawsze mnie smieszylo to okreskenie, a teraz sama tego doswiadczylam.po prostu nie wiem. Nie pomaga to ze wcale nie wiem kiedy mialam dni plodne i kiedy przyjdzie @ bo sie zupelnie rozeegulowalam po antybiotykoterapii kilka miesiecy temu :\

Gość bluebell83
Misia232, ja zakupilam pregna plus omega 3 jakies 6 miss temu ale zaczelam brac od dzisiaj. Kapsulki Sa wielgachne i troche ciezko poszla bleeeech

Gość gośćlaurka
Ja tez sie melduje- test wyszedl pozytywny w srode. Dzis dodatkowo robilam w przychodni, myslalam ze to beta bedzie a okazalo sie ze lekarka z moczu mi wpisala o.O (nie doczytalam :D) Okropnie sie boje czy ciaza sie utrzyma, bo mam problemy z tarczyca :(

Gość 111monia111
Ja niestety pierwsze dziecko straciłam w 12 tygodniu :( teraz zaczynam z mężem nowe starania ale tym razem dodatkowo wspomagam się Fertolivitem. To taki suplement diety. Uważam, że w codziennym życiu, zapewnienie organizmowi właściwego rodzaju i ilości witamin i mikroelementów jest trudne. Dlatego jest dla mnie wartościowym dodatkiem do codziennej diety. Zawiera specjalną kombinację witamin i innych kluczowych substancji poprawiających ochronę wrażliwych plemników i komórek jajowych przed szkodliwym stresem oksydacyjnym. Więc jest dobry zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn

Gość leenzo88
dziewczyny czuję się już zagubiona, nie wiem, czy ufać mojemu lekarzowi. 8 miesięcy staramy się o dziecko. Mam nieregularne cykle, nawet do 45 dni. Po pół roku mój gin bez zlecenia badań kazał mi brać duphaston od 16 do 26 dc. Jestem po drugim cyklu z duphastonem. . Mój gin (na NFZ) przez tyle miesięcy nie zlecił mi żadnych badań. Robił jedynie cytologię i usg (trwało 1 -2 minuty). Njabradziej niepokoi go moje ciśnienie ok. 140/95. Leków nie dal. Czy to normalne że nie zlecił badań i ja jestem niecierpliwa? Czy zmienić ginelokoga?

Gość mercii1
Dziewczyny ja jestem po pierwszym cyklu na luteinie od 19 do 25 dnia 2x1 tabletka, w 23 dniu zaczęły się brązowe plamienia a teraz 26 dnia rano pojawił się już chyba okres - czy to normalne czy może ta luteina nic nie dała? bo czytałam gdzieś, że okres po luteinie pojawić się powinien an 3 dni po odstawieniu a u mnie w sumie zaczęło się już w trakcie stosowania. Nie wiem co myśleć a do lekarza nie dam rady się wybrać ponieważ mieszkam za granicą a tu opieki ginekologicznej właściwie nie ma

Gość gość
To nie jest dziwne, okres pojawia się w trakcie stosowania luteiny i wtedy należy ją odstawić.

Gość gośćimim
Leenzo, ja sie na tym nie znam, Bo dopiero zaczynam starania, Ale duphaston to ja mialam przepisany tylko na wywolanie okresu. Potem zrobiono mi usg i Okazalo sie ze mam za male jajeczka I przepisano mi clomid. Robil ci usg zeby sprawdzic wielkosc jajeczek ?