Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćwiki
Hej. Przeczytałam cały wątek i chciałabym do Was dołączyć. Zoma gratuluję. A teraz kilka słów o mnie, mam 32 lata i zaczynam starania o drugie dziecko, aktualnie drugi cykl starań.

Sandra jeszcze nic stracone! Zrób test za 2 dni. Nawet jeśli nie wyjdzie - nie załamuj się. Miałaś skupić się na wadze, pamiętasz? Zajmij się czymś. Ja wczoraj bądź dziś mam owulacje, w piatek byłam na USG - pęcherzyk miał 19mm. Wczoraj rano serduszkowalismy i dziś wieczorem będzie powtórka z rozrywki :)

Gość gośćhana
Sandra, jak tam? Jest @? U mnie bez zmian. @ nie ma a test pozytywny, mimo wszystko strasznie się stresuje.

Gość gośćMon
U mnie powróciła nadzieja... ok 15-16 dni temu była owulacja (potwierdzona monitoringiem). Wczoraj zaczął mnie brzuch bolec, troszkę plamilam i byłam przekonana ze dostane @ w nocy ponownie ból brzucha mnie obudził. A dziś przez cały dzień ciut plamilam - ale tyle co nic.... Jutro robie test o ile nie przyjdzie @ trzymajcie kciuki

Gość Lukrecja33
Mój partner wyjechał :( a ja miesiaczki dalej nie dostałam :( wszystko sie pieprzy

Gość gośćhana
Mon, trzymam kciuki, to dobrze wróży. Mam nadzieję, że @ nie przyjdzie. Daj znać. Lukrecja, to chyba dobrze jak @ nie ma. Chyba ze nie jestem w temacie bo trochę mnie tu nie było

Gość gość
Ja nie mam miesiaczki od 2011 roku . Odstawiam leki żeby miesiaczka wróciła. Wiem na pewno że teraz mam dni niepłodne. Został mi jeszcze jeden lek do odstawienia a myślałam że nie bede musiała ale chyba jednak tak bo prolaktyna dalej w górze.

Gość gośćhana
O kurde, bardzo długo. Byłaś z tym u lekarza? Przez tyle lat nic się nie zmieniło?

Gość gość
Tak ja co dwa miesiace chodze do lekarza. Tak jak mówie odstawiam te leki które mi to zrobiły :)

Gość gośćhana
Teraz już wszystko wiem. Wracaj do zdrowia :-)

Gość gośćwiki
Hej, ja byłam dzisiaj u lekarza, aktualnie 11dc i na usg widać, że cykl jest bezowulacyjny :-( także nadziei sobie nie robię. Trzymam kciuki, żeby Wam się udało :-)

Gość Sandramango
Goschana- @ brak , termin był na wczoraj;/ Meggie- byłam w niedzielę u dietetyka, dostałam suplementy i rozpiske diety, muszę schudnąć 10 kg, więc może utrata wagi coś pomoże. Byłam w naturhousie. Chodziła tam któraś z Was? Czekam na efekty ale już mogę powiedzieć ze bardzo fajna atmosfera i dietetyczka ;) Dzięki dziewczyny !

Gość gośćMon
Hmmm termin @ był na sobotę. Do tej pory nie ma @, a test robiony dziś negatywny :(

SandraMango, Ja osobiście schudłam 20 kg bez żadnej dietetyczki, co prawda zajeło mi to ponad rok, ale teraz trzymam się wagi 56 kg przy 171 cm wzrostu i nie powiem, żebym się oszczędzała :) ćwiczyć niestety w ogóle nie ćwiczę, ale waga się trzyma. Najważniejsze to jeść regularnie, pić dużo wody, z resztą pewnie dietetyczka Ci dała wszystkie wskazówki :) My działaliśmy w sobote rano, niedziele wieczorem i dzisiaj zamierzamy wieczorem podziałać. Mam nadzieję, że ten cykl będzie owocny. Owulacja była wczoraj, ale jajeczko jest zdolne ponoć 48h do zapłodnienia.

Meggie1 ja słyszałam, że tylko 12 godzin jest zdolne do zapłodnienia, więc już nie wiem:/ ja mam teraz problem z zębem i tak się zastanawiam czy stan zapalny wokół niego nie wpływa na moją płodność. Kupiłam sobie książkę "Nadzieja na nowe życie", trochę dodaje otuchy

Masz rację, coś mi się pomyliło. 12-18 godzin jest zdolne. Tak czy siak jeszcze dziś podziałamy i będziemy czekać na rezultat :)

No to działajcie, my już działaliśmy, mimo że doktorka mówiła, że nic z tego nie będzie w tym cyklu, więc się nie nastawiam.

Gość Zoma
Natalia,ja też na monitoringu w 11 dniu cyklu nie miałam pęcherzyka graffa, lekarz powiedział że "w tym cyklu nie ma co liczyć na owulację" i faktycznie wtedy nie zaszłam w ciążę, ale odrazu zaczęłam brać wiesiołek i castagnus i w następnym cyklu poszłam do lekarza w 10 dniu cyklu i lekarz stwierdził pęcherzyk na lewym jajniku,powiedział, że owulacja będzie za 3-4 dni i w tym dniu w którym byłam u lekarza- współżyliśmy i zaszłam w ciążę :)Staraliśmy się o dziewczynkę, dlatego współżycie kilka dni przed owu.Teraz jestem w 8 tyg.Jutro mam wizytę u lekarza.

Zoma, fajnie, że jesteś:) Znalazłam opisy Twoich zmagań i one dały mi nadzieję:) Gratuluję! Ja bym chciała dziewczynkę:) Daj mi znać co zażywałaś oprócz tego? I jak ten wiesiołęk? Do owulacji i potem przerwa, a castagnus trzy miechy przerwa? ja MUSZĘ i zażywam: euthyrox, bromergon i glucophage i zażywam Ovarin. dawno temu brałam castagnus i fajnie się po nim czułam, ale wtedy nie staraliśmy się o dziecko. Obecnie chcę jeszcze męża wyciągnąć na badania nasienia (posiew i *****iwość).

Zoma, ja byłam na usg w 17d.c. i pęcherzyk miał 11 mm, więc dlatego mi tak lekarz powiedział :/ a śluz dobrej jakości pojawił się na drugi dzień i był piękny i obfity;) może to przez wiesiołek?

Gość Sandramango
Łoł gratulacje Maggie ! Ja na dzień dzisiejszy 167cm i 79 kg ;/ Mam kurację na 2 tygodnie z urozmaiconą dietą i suplementacjami ( pije rano i wieczorem coś rozpuszczalnego). Zoma ile płacisz za wizyty? GoscMon to czekamy obydwie na rozwój sytuacji ;)

Gość gośćOliwka
Witajcie ponownie dziewczyny :) wczoraj minął tydzień od ewentualnego zapłodnienia i od rana, a właściwie nocy bardzo zaczął boleć mnie jajnik, czułam takie ciągnięcie. Na internecie znalazłam jakiś kalkulator owulacyjny i na nim pokazało, że mogło w tym dniu dojść do zagnieżdżenia. Myślicie że to może być to? Oprócz tego bolą mnie piersi, pojawiły się na nich żyłki. Ja jakoś myślę, że jednak się nie udało w tym miesiącu a mój narzeczony jest pewny, że jestem w ciąży

Hej Oliwka, oczywiście jest taka możliwość, że jesteś w ciąży. Moja siostra która tydzien temu sie dowiedziala ze jest w ciąży miała sytuacje, gdzie kąpali się z facetem i on nagle spytał ją co jej się z sutkami stało, że są jakieś większe i ciemne. Ona tego nie widziała... no i okazało się, że jest w ciąży :) a u mnie sytuacja odwrotna... w zeszłym cyklu juz sie tak nakrecalam, ze widzialam ze piersi mialam wieksze, ze zyłki mi powychodziły itp. no i w ciąży nie jestem. Zatem wszystko jest możliwe. Może pójdź za kilka dni na bete? Bo na test z moczu to stanowczo za wcześnie.

Gość gośćOliwka
Meggie1 - właśnie mój narzeczony stwierdził, że powiększyły mi się piersi ale ja jakoś tego nie widzę. Myślałam o becie ale chyba jednak poczekam do terminu miesiączki, chociaż cały czas mam wrażenie że niestety przyjdzie :( no ale lepiej się miło zaskoczyć niż nastawiać i potem płakać że nie wyszło

Cześć Dziewczyny. Czytałam forum i chciałabym się przyłączyć! Staram się z Mężem o 2 dziecko od ponad pół. roku. Mamy już 5 letnia corcie. Aktualnie czekam na @. I oczywiście mam nadzieję że nie przyjdzie ;-) pozdrawiam i wszystkim nam życzę powodzenia!!

Hej dziewczyny! Rzeczywiście jednym ze wskazań leku Castagnus jest regulacja zburzeń cyklu miesiączkowego, objawiającego się nadmiernym krwawieniem lub zbyt częstym dodatkowym krwawieniem w trakcie cyklu, spowodowane przejściową lub trwałą niedoczynnością ciałka żółtego. Po systematycznym podawaniu wyciągu z owoców niepokalanka mnisiego dochodzi do wyrównania syntezy progesteronu w ciałku żółtym. W wyniku tego często cykl miesiączkowy normalizuje się, a także ustępują objawy PMS. Castagnus to lek dostępny bez recepty, który powinno się stosować przez 90 dni. W przypadku gdy podejrzewasz, że jesteś w ciąży, zaprzestań stosowania leku, gdyż jest on w tym przypadku przeciwwskazany, a także skonsultuj się z lekarzem. Na stronie www.castagnus.pl jest dużo informacji o leku – naprawdę polecam. Pozdrawiam!

Gość gość
castagnus mi gin kazał nie brać są rozne opinie o tym leku

Gość gość
mi castagnus rozregulował cykle nie polecam lepiej wziąsc coś co przepisze gin

Gość gość
Castagnus wydłużył mi drugą fazę cyklu polecam. Dzięki temu szybko mi się udało zajść w ciążę.

Gość gość
Ja już nie wiem co myśleć. Okresu brak. I nie wiem czy brak przez wysoką prolaktyne czy może zaskoczyło i ciąża jakimś cudem.