Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćhana

Starania o dziecko 2017 (nowy wątek).

Polecane posty

Gość gośćOliwka
Meggie1 - zrobiłam dzisiaj rano i niestety jedna kreska. Ale mam problem z tym, że w nocy często wstaję do łazienki i pije i ten mocz jest rozcieńczony :/ no nic, spróbuję jeszcze za dwa dni ale raczej nie mam już nadziei

Gość gośćOliwka
A za ciebie Meggie trzymam kciuki żeby to była implantacja :)

Gość Zoma
Meggie, na pewno to implantacja ja miałam takie plamienie przez 3 dni. Brązowe. Ja się źle czuję, mam mdłości, chce mi się spać, jestem osłabiona, nie mogę zbyt długo stać bo mi się robi słabo.

Zoma a miałaś taki jasny brąz? Ja mam taki aż beżowy kolor... mega jasny. Współczuje samopoczucia :(

Gość Karolina25lat
Witam wszystkich czy mogę się do was dołączyć od 2 miesięcy staram się z mężem o dziecko teraz jestem w trakcie 3 miesiąca za tydzień powinnam dostać okres. W czwartek miała owulacje wiem bo byłam dwa dni przed owulacja u gina i miałam ładny pęcherzyk w dniu owulacji kół mnie prawy jajnik dziś jestem 22 dc i po owulacji jajnik prawy boli mnie cały czas na zmianę z lewym ale bardziej prawy szczególnie podczas wysiłku albo zmiany pozycji zaraz po owulacji zaczęły boleć mnie piersi i z dnia na dzień bola coraz bardziej czekam do terminu miesiączki i będę testować

Gość Monteweczka
Jerzy Przybycien Tarnów Krakow

Gość Meggie1
Natalia, nie dziękuję :) w środę zapisałam się do gina po skierowanie na bete, bo od zagnieżdżenia po 48h zaczyna już rosnąć, zatem okaże się :) póki co niestety żadnych objawów nie mam, jedynie bolą mnie piersi przy dotyku, tak od dołu/boku.

Gość gośćOliwka
Wyszłam dzisiaj do sklepu na zakupy i nagle zrobiło mi się słabo, zabolały mnie plecy tak jak na okres i poczułam się "mokro" więc pewna, że małpa przyszła poleciałam szybko do domu a tu... nic. Tylko dużo mlecznego śluzu. Już nie wiem o co chodzi cały czas mam wrażenie że nadchodzi a tu nic z tego. Ból brzucha praktycznie minął, czasem tylko coś delikatnie zaboli ale to tyle. Piersi już nie są tak bardzo bolesne ale żyłki cały czas bardzo widoczne, sutki wyglądają jakby spuchły. Jutro chyba powtórzę test ale wątpię że wyjdzie :(

gośćOliwka, koniecznie jutro zrób test z samego rana. Ja wyczaiłam testy w Auchan o czułości 10ml za 3zł! Te są czulsze niż normalne, więc może spróbuj kupić o tej samej czułości? Daj koniecznie znać! :)

Gość gośćOliwka
Meggie1 właśnie mam ten test o którym mówisz :) zrobię rano i dam znać, oby to były dobre wieści.

Gość gośćOliwka
No i nic, nie ma nawet cienia kreseczki :( Pozostaje tylko czekać na okres

Gość gośćhana
Cześć dziewczyny. Jutro idę do lekarza, bardzo się stresuje. W ogóle tą ciążę jakoś inaczej czuje. Wszystko mnie boli, zero siły, ogólne osłabienie i obojętność, brak apetytu. Myslicie, że to normalne? Do tego martwi mnie ten konflikt serologiczny... A wy jak tam? Opowiadajcie.....

Gość Zoma
Daj znać jutro po wizycie.Ja mam wizytę dopiero 8 sierpnia,a prenatalne 18 sierpnia.Dziś 9 tydz.i 1 dzień.

Gośćhana trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Ja zaraz urywam się z pracy i jadę do gina, żeby dał mi skierowanie na bete na którą jutro pójdę. Okaże się, czy to w sobotę była implantacja, czy nie :)

Gość gośćhana
Maggie, wierzę ,że to było to :-) ! Kiedy powinnaś mieć @?

Gość mercii1
Hej dziewczyny, czy któraś z Was stosuje luteinę ? Lekarz zalecił mi zażywać ją od 19 - 25 dc co 12 godzin... Czy myślicie, że to coś pomoże ? Staramy się już 10 mies

Powinnam mieć w najbliższy poniedziałek, więc jeszcze jest czas, ale to plamienie mnie zaskoczyło. Byłam właśnie u gina, zbadał mnie i powiedział, że plamienie jakby nie wiadomo z czego było, dopiero jak mu powiedziałam, że może plamienie implantacyjne? To spojrzał na kalendarz i powiedział, że rzadko jest plamienie implantacyjne. Myślałam, że spadne z krzesła! Nie chciał dać mi nawet skierowania na beta hcg, stwierdził że w 11 dpo to za wcześnie! :O jestem w szoku... cóż, czeka mnie dużo normalnych testów...

Gość gośćhana
Dziwny ten Twój lekarz. Mi test wyszedł juz wyraźny na 3 dni przed @ , ale dziś wizyta wiec zobaczymy. Myslalas żeby prywatnie zrobić betę? Chyba koszt nie jest duży.

Stwierdziłam, że poczekam do poniedziałku, do tego czasu test juz na bank wyjdzie wiarygodny... Pójdę do innego lekarza i musi mi dać. W końcu mam za darmo z racji opieki medycznej z pracy. Nienawidzę tego lekarza :/

Gość gośćhana
To musisz się teraz uzbroić w cierpliwość :-) Ja trzymam kciuki :-) Trzeba było iść do innego, w końcu laski nie robi. Ciekawe jakie na mnie zrobi wrażenie mój lekarz, może też wrócę niezadowolona :-)

Mam nadzieje, że nie ma aż tylu takich lekarzy na świecie... Zatem mam nadzieję, że chociaż Ty trafisz na normalnego :)

Hej dziewczyny :-) Przeczytałam cały Wasz wątek. Pisałam tu jakiś czas temu ale pewnie mnie nie pamiętacie. Mogę ponownie dołączyć?? Mam 28 lat i 5 letniego Synka. Po porodzie przez parwie 5 lat nie zabezpieczaliśmy się-stosunek przerywany. Dało mi to do myślenia ,że przez taki długi okres nic się nie wydarzyło..ale stwierdziłam, że skoro się nie staramy a "uważamy" to nie będę się stresować. W styczniu zaczęliśmy starania o rodzeństwo. W międzyczasie zaczęły mi wypadać włosy garściami...buzia i plecy wysypane..Pomyślałam że cos jest nie tak.. Zrobiłam badania hormonów....Hormony rozjechane.....Wizyta u lekarza ...usg...i diagnoza : PCO. O dziwo cykle mam regularne ( co 28 dni) Ale nie mam owulacji. W tym cyklu zaczęłam brać CLO- jutro monitoring..Ciekawe czy coś zadziałał...... Za Was trzymam kciuki

Gość gość monia
hana napisz jak było dziś na wizycie u gin i usg

Gość gośćhana
Dziewczyny juz jestem po. Ciąża potwierdzona, jest maleństwo. 6 tydzień. Dowiedziałam się, że macica próbuje pozbyć się zarodka, przez to te moje mocne i długie skurczowe bóle brzucha. Dostałam lek żeby nie doszło do poronienia i żeby zarodek się wchłonął. Maggie, moja pani ginekolog bardzo sympatyczna i dokładna! Wcześniejszy mój lekarz robił na ilość nie na jakość, każdej pacjentce poświęcał 7-10 minut, a obecny 30 . Dostałam skierowanie na wszystkie badania ciążowe. Mimo wszystko się stresuje przez to co mi powiedziała.

Gość gośćhana
Aaaaa i najważniejsze, widziałam bijące serduszko ! <3 :-)

Goschana to wapaniale!!! Moje gratulacje! Cieszę się niezmiernie Twoim szczęściem! :)

Gość Zoma
Hana,super!Na kiedy masz termin porodu?

Gość gośćhana
Dziękuję :-) Maggie, teraz kolej na Ciebie :-) Zoma, na 21 marca.