Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje koleżanki są zachwycone rządami PIS, mówią że to najlepszy rząd jaki był

Polecane posty

Gość gość
PEKAO należy do państwa od niecałego miesiąca

Gość gość
19.48 i co obnizyli coś? za to pensje w zarządzie zaczeło pobierać kilkoro ludzi z PIS, w tym znajomy Szydło, żaden nie ma doświadczenia w bankowości

Gość gość
Również jestem względnie zadowolona z rządów PiS. Przede wszystkim perspektywa pracy w mieście taka, że pracodawcy najchętniej by kazali jeszcze dopłacać, że mamy możliwość przyjść do nich do kieratu, a dzięki PiS wzrasta u mnie w pracy wypłata (tak, tak istnieją jeszcze pracodawcy, którzy nie wstydzą się płacić najniższej krajowej - tak jest u mnie). W celu cięcia kosztów zatrudniono do pracy męża Ukraińców, co chyba uświadomiło szefowi męża co oznacza nieodpowiedzialny pracownik przynoszący firmie więcej strat niż zysków i wyzysk nic tu nie rekompensuje dzięki czemu mąż dostał 400 zł podwyżki, aż chce sie podziękować pisowi za otwarcie granic. A, no i mama w październiku przechodzi na emeryturę, za PO mogłaby nie doczekać tego "przywileju" dzieki czemu od jesieni nie muszę oddawać dziecka do prywatnego żłobka, kilka stówek w kieszeni więcej. Reasumując prorodzinna dobra zmiana+ Kto wie, jako że wreszcie mogę spać spokojnie, jestem zrelaksowana i chętna do życia za 9 miesięcy i te "osławione" 500+ będę pobierać? Ale was żółć zaleje :D

Gość gość
a dodam jeszcze, że mąż chce się dostać na jesieni do obrony terytorialnej to i niskim nakładem sił dodatkowe 500 zł będzie wpadać, a on będzie miał za free męską rozrywkę w weekendy

Gość gość
Dzis 15.56 Brawo zgadzam sie z toba idealnie to ujelas ;)

Gość gość
20.03- mama nie przechodzi na emeryturę, tylko prace na etacie zamienia na charytatywna po to, żebyś ty parę stowek miała w kieszeni- super dobra zmiana dla niej :D

Gość gość
gość dziś 20.03- mama nie przechodzi na emeryturę, tylko prace na etacie zamienia na charytatywna po to, żebyś ty parę stowek miała w kieszeni- super dobra zmiana dla niej smiech.gif xxxx a nie mówiłam, że zaraz was żólć zaleje, nie miałam świadomości że nastąpi to jednak tak błyskawicznie :D

Gość gość
brawo pisiory

Gość gość
a nie mówiłam, że zaraz was żólć zaleje, nie miałam świadomości że nastąpi to jednak tak błyskawicznie smiech.gif a dlaczego ma nas zalać, moja matka już 10 lat jest na emeryturze, ale ja wykorzystuję ja do pomocy tylko w wyjątkowych sytuacjach. Wolę żeby miała też czas dla siebie , na zajecie sie swoim zdrowiem, odpoczynek, itp. Nie kazałabym jej bawić dziecka przez kilka lat codziennie

Gość gość
Ta i zaraz się dowiemy, że Twoja matka intensywnie pożytkuje czas na emeryturze: Tajlandia, weekendy w spa, kurs tenisa, nauka 3 języka obcego, a przed snem studiuje tomy opracowań filozoficznych Tatarkiewicza. Tak to wygląda tylko na kafe. A prawda jest taka, że 90% emerytek się nudzi przy małych świadczeniach i chętnie zajmują się wnuczkami - tak to wygląda w rzeczywistości :)

Gość gość
Ta i zaraz się dowiemy, że Twoja matka intensywnie pożytkuje czas na emeryturze: Tajlandia, weekendy w spa, kurs tenisa, nauka 3 języka obcego, a przed snem studiuje tomy opracowań filozoficznych Tatarkiewicza. Tak to wygląda tylko na kafe. A prawda jest taka, że 90% emerytek się nudzi przy małych świadczeniach i chętnie zajmują się wnuczkami - tak to wygląda w rzeczywistości usmiech.gif nie, czyta co innego, jeździ na działkę, spotka sie ze znajomymi. I faktycznie uczy sie hiszpańskiego bo zawsze tego chciała. A im nizszy wiek emerytalny tym nizsze świadczenie, czysta ekonomia. Też bym wolała iść na emeryturę po 20 latach pracy i w wieku przed 50-tka kozystać z zycia, najlepiej na swiadczeniu powyżej 5 tyś. Także schowaj już ten jad i nie miej do wszystkich pretensji ze twoja matka sie nudzi

Gość gość
PiS nie ma co sie zachwycać bo nie zasługuje sobie ...jest na 3- w szkolnej skali. PiS nie wygrało swoją dobrocią a beznadziejnością i narastającą szkodliwością poprzedników .PO prostu nie było z kim przegrać, PO przegrało na własne życzenie . I to jest tragedia bo w Polsce tzw elity to słabizna .Nie pocieszać sie że gdzie indziej jest gorzej np. w paru krajach Europy Zach rządzą debile przy których PO/PIS to jeszcze jeszcze :O :P .

Gość gość
"Skoro na PiS głosują nieudacznicy to wytlumaczcie mi dlaczego wy, ludzie sukcesu i pieniądza wylewacie jad na babskim forum i żal wam tyłek ściska że ktoś tam dostanie 500 zł? " - mnie tam nic nie ściska. Ja tylko mam świadomość, że z pustego i Salomon nie naleje...czy jakoś tak. W każdym razie zdaję sobie sprawę, że rząd nie daje tych pieniędzy ot tak, ze swojej "kieszeni". I że wszyscy musimy za to solidarnie zapłacić. Oraz jestem więcej niż pewna, że naszego kraju na takie coś zwyczajnie nie stać. Kiedyś to się skończy i to z wielkim hukiem...i znowu wszyscy za to zapłacimy.

Gość gość
koleżanki chwalą PiS o widocznie za pieprzenie się i rozmnażanie dostają za darmo 500+,

Gość gość
Uuuuu ale agresja....rodzenie nowych pokolen Polakow jest fuj a muslimow cacy?

Gość gość
A kto mówi o muslimach? To jest jedyny argument pisiorów. Już nawet o Smoleńsku nie majaczą, tylko w każdej dyskusji muslimy to, muslimy tamto...

Gość gość
Nie chodzi o muslimow ale o to jak sie mowi o Polakach i o Polsce, bez szacunku, ze tylko pobieraja z mopsu kase i rodza bachory, ...juz nawet sprzedawczyki z PO nie krzycza " mohery i konstytucja" teraz jest modne " 500 plus".nie mam dzieci ale naprawdę polityka pisu to genialny pomysl na niz demograficzny.a idioci ktorzy mysla ze na emeryturę Wasza bedzie pracowac imigrant sa naprawdę ograniczeni.

Gość gość
Wyprzedzajac teksty w stylu"dziura budżetowa" powiem tak, wystarczy ze nie Bedzie afer w stylu amber gold i okradania naszego panstwa a gwarantuję ze kasa sie xnajdzie o na 1000 plus.

Gość gość
up

Gość gość
pieniądze za pracę się należa a nie za pieprzenie i rozmnażanie, cholery pisowskie

Gość gość
W kazdym cywiluzowanym kraju jest tzw.socjal na dzieci, czym sie tak te POwce podniecaja? Co nie wiecie co sie dzieje na świecie? Takie bystre to lewactwo a NIE WIE CO TAK NAPRAWDĘ SIE DZIEJE W UNIJNYCH KRAJACH.

Gość gość
W każdym kraju który NA TO STAĆ! Polska to nie Szwecja by lecieć w taki socjal. W latach 70-tych, za Gierka też był dobrobyt na kredyt, a potem zonk, bo w następnej dekadzie pustki w sklepach

Gość zdruzgotana321
Ludzie tak strasznie narzekają na SKOKi (i słusznie), ale gdyby nie to, że są objęte, tak jak banki, bankowym funduszem gwarancyjnym, to przecież ludzie straciliby 6 mld zł albo i więcej. To, że to jest wielki szwindel to inna sprawa. Ale dlatego ja konto mam w raiffeisen polbank a nie w jakimś badziewnym skoku

Gość gość
Nas też stać, tym bardziej teraz gdy uszczelnili system podatkowy. Co może być ważniejszego dla państwa od jego obywateli? Dla PO które o Polsce mówiło państwo teoretyczne najważniejsze było żeby jak najwięcej nakraść a Polakom wmówić, że tak ma być i powinni się cieszyć że ktoś im chce płacić 1000 zł na rękę..

Gość gość
lepiej jest . To widać na ulicach . Widać ile rodzin jedzie na wakacje .

Gość gość
Taaaa, rodzinki "pińcet plus" ruszyły do polskich stref w Grecji i nad Bałtyk, Janusze z języków obcych znający "pakupit vodku" pierwszy raz w życiu pojechali na zagraniczne wakacje, nie wiem tylko po co skoro tak się boją obcych

Gość gość
10.05 Wolę złodzieja niż kato oszołoma, który daje sobie prawo do zaglądania mi w macicę i do łóżka. Wolę złodzieja niż ksenofoba straszącego obcymi chociaż żadnego na oczy nie widział, bo świata się boi i go nie zna. Wolę złodzieja niż partię, która wypowiada konwencję antyprzemocową, a kobietę najchętniej sprowadziłby do roli worka na spermę i inkubatora i ma w swoich szeregach pana Rafałka-prawdziwego Polaka Katolika Patriotę, który żonę leje. Wolę złodzieja niż partię na której czele stoi zdziwaczały star*****ie mający pojęcia o niczym, oderwany od rzeczywistości, żyjący pod kloszem, który nawet nie potrafi sam zrobić zakupów czy się ubrać wolę złodzieja niż patałachów wierzących w zamach i budujących koalicyjki z goownianymi państewkami których większość na mapie nie potrafi pokazać. Wolę złodzieja niż marionetkę Adriana i mamuśkę księdza.

Gość gość
gość dziś nie histeryzuj . PIS zrobił więcej dla biednych niz PO przez 8 lat . Jak dla mnie jest wiecej plusów niz minusów . Dodam ze jako matka jedynaka która od wielu lat nie chodzi do Kościoła i nie używa antykoncepcji (wole metodę termiczna ) nie czuje zeby ktos mi zaglądał do łózka czy rządził moja macica :)

Gość gość
dziś złodziej to zawsze bedzie najgorsza opcja, bo on cie okrada z własnych zarobionych pieniędzy,w końcu zadaniem rządu jest podział srodków jakie wpływaja do budzetu... katooszołomów tez nienawidze, ale ludzie wyszli na ulice i musieli spasowac, wiec jest na to rada.. a co do emigrantów to sama chyba nie byłas w krajach arabskich ze takie rzeczy piszesz... u mnie połowa rodziny tam mieszkała swego czasu na kontraktach, i co opowiadali to przechodziło ludzkie pojecie, oni kobiety traktuja gorzej od bydła, wierza, ze kobieta nie ma duszy

Gość gość
17.16 Na szczęście takich jak Ty jest coraz mniej, a za złodziejstwo powinno się ucinać ręce. Jeśli możesz uzasadnij, co masz do wartości katolickich, tylko nie na przykładzie zepsutych jednostek. Powiedz np co niewłaściwego jest w dekalogu czy nauce Jezusa.