Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 7 zł dziennie na jedzenie dla 3 osobej rodziny to dużo mało

Polecane posty

Gość gość
12.51 Liczysz tylko siebie? Ja mam meza i dwoje dzieci i 50zl dziennie to zyjemy skromnie.

Gość gość
Ale tam u was w tej pl jest tanio...jedzenie macie za bezdurno i jeszcze wam źle.

Gość gość
Śmiech na sali bo od razu widać że to prowo a wy sobie tutaj skaczecie do gardeł :D

Gość gość
Kiedyś jak nie pracowałam to wszystko liczyłam i z napojami wyszło prawie 900 zl na 2 osoby. Teraz mam 3 latka więc woda soki dla niego to też niemały wydatek:)

Gość gość
ale wiem ze o jest moziwe ze mało sie wydaje, bo moja tesciowa tak potrafi naprawde

Gość gość
Chyba sie zastanowie ile wyrzucamy kasy na jedzenie sushi 2x w tygodniu po 180zl. Piatek sobota niedziela jedzenie w knajpkach rachunki od 80 do 200 zl za takie wyjscia. Zakupy do domu w dyskontach delikatesach raz na tydzien miedzy 150-250 zl wraz z chemia. masakra. Do tego czasem papierosy jakies alko miesiecznie tak z 200zl

Gość gość
Albo jestescie biedne albo skrajnie skape. Nie wiem jak mozna tak wyzyc. Jesz na sniadanie obiad i kolacje chleb z promocji czerstwy z mortadela z promocji? Nie pierzesz? Nie kupujesz papieru toaletowego? Szamponu? Mydla? Tragedia. Wyprowadz sie do afryki toc to za wysokie progi tutaj. Za 7 zl dziennie to dziecko musialiby umrzec z glodu. To okolo 2 dolary na dzien na cala rodzine czyli 0.7 centa na osobe dziennie. W przeliczeniu miedzynarodowym to skrajne ubostwo. Ponizej indii, somalii, republiki konga itd

Gość gość
A mnie zastanowilo co innego kostka masla na 2-3dni to ile wy tego ladujecie?

Gość gość
Kostka masła na trzy dni dla trzy, czteroosobowej rodziny to standard

Gość gość
ja tez uzyam masła do młodych ziemniaków

Gość gość
Jak byłam sama i miałam zapasy w domu to dało by radę ze te 7 zł. Powiedzmy ten miesiąc przeżyć. Może nawet po 6 zł... Koszytajac z wcześniej zaopatrzonego zamrażalnika i mając jakieś makarony i wodę. Ale żeby tak normalnie i to jeszcze w 3 osoby to nawet moi dziadkowie mając bardzo małe emerytury wydają chyba więcej chociaż są bardzo oszczedni i jako starsi ludzie nie jedzą zbyt duzo.

Gość gość
Dla mnie to za mało nawet dla 1 osoby.

Gość gość
Ja mam nadzieje, ze to prowo. Naprawde. Chyba, ze mieszkasz na wsi i kura znosi ci jajka, zabijasz wlasne kury na obiad, masz marchew; pietruszke, seler, kapuste, rzodkiewki, pomidory, ogorki, jablka, truskawki, maliny, jagody, krowe, mleko, indyka, maslo sama ucierasz, staw i ryby lowisz. Inaczej to nie mozliwe.

Gość gość
Nawet dzisiaj taki lichy obiad mnie drozej kosztował,ziemniaki z koperkiem,jajka sadzone i fasolka szparagowa. Takze niezle prowo.

Gość gość
Pewnie że prowo.7 zł to ledwo na skromne śniadanie wystarczy A gdzie reszta.komuś się nie źle nudzi.

Gość gość
nie ma takiej opcji !!!! nawet jedząc same dyskonty najtańsze najgorszego sortu. Jestem samotną mamą nastolatka (17) ,zarabiam okrągłe 2000 zł /netto/ wiec obracam w reku każdy grosz zanim go wydam. Na dwie osoby SAMO ŻARCIE wydaję 650 zł/mc. i zanaczam że jest to najtańsze żarcie,żadnych malin po 7 zł/koszyk czy czereśni za 15.chleb najtańszy,margaryna nie masło,herbata bez cukru minutka,kawa dyskontowa,ryba raz na 2 mc byle jaka. i nikt mi nie wmówi że jest inaczej,bo mam zeszyt gdzie notuję wszystko i wklejam rachunki,podliczam.

Gość gość
wczoraj co można kupić za 40 zł na całodzienne wyżywienie? obiad,śniadania i kolacja.Zaznaczam że to obiad dwudaniowy jeszcze + owoce. Za 7 zł to chyba można żywić się z rodziną 3-osob. płatkami górskimi na mleku i nic poza tym.

Gość gość
Te co nabijaja się z osób wydających 40zl dziennie na jedzenie chyba dawno w warzywniaku nie były. Teraz warzywa i owoce są droższe niż mięso, ja w warzywniaku codziennie ponad 20zl zostawiam. Dalej. Głupie jajka kosztują teraz prawie 10zl (chyba że ktoś lubi syfne trójki), a na śniadanie dla 4 osób zejdzie całe opakowanie. Do tego pieczywo, jakieś warzywo i już mamy 15zl na samo śniadanie.

Gość gość
Przecież te jaja z wolnego wybiegu to jeszcze większy syf, ile tam toksyn znaleźli. I nie dziwi mnie to bo taki wolny wybieg jest zaraz kolo *****iwej autostrady kolo mnie.. A wy głupie kupujecie te jaja z ołowiem hehe

Gość gość
Ja nie kupuje warzyw bo to strata pieniędzy, surowe warzywa sie nie trawią a gotowane mają mało wartości odżywczych. Spokojnie da sie przeżyć 7zł na dzień ale na jedną osobę.

Gość gość
Buhaha jaka damulka ona nie kupuje syfnych trójek :D :D szkoda że te z wolnego wybiegu to taki sam syf :D

Gość gość
Jestem studentem, sam na siebie wydaje 900 na jedzenie, bo teraz wszystko drogie. Na miesiąc oczywiście

Gość gość
11:59 To co ty jesz :D

Gość gość
Chcecie to sobie jedzcie trójki, jak tak lubicie. Ja widzę różnice w smaku i to sporą, ale co komu smakuje.

Gość gość
Ja nie jem jajek tylko plebs je owulacje kury ohyda :D

Gość gość
12:11 najbogatsi ludzie świata jedzą jajka, ale oczywiście tylko plebs je jada, bo tak powiedział babsztyl na kafe więc musi być to prawda. :D

Gość gość
Plebs to nie zawartość konta tylko status społeczny kretynko

Gość gość
Nie bądź śmieszna idiotko, normalni ludzie jedzą jajka, a że jakiś przyglup z kafe wymyślił że są niejadalne to już przyglupa sprawa.

Gość gość
Na takim odzywianiu nie dziwota, ze Polacy sa bezzebni.

Gość gość
Autorko podaj swoje przykladowe obiady czy sniadania,bo nie wierzę,ze za tyle nie chodzicie głodni.