Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy was tez bawi kwik kodziarstwa w obronie skorumpowanych sedziow?

Polecane posty

Gość gość
"Jak mam się dogadać z kimś kto jest fanatykiem PiSu?" x jakim k***a fanatykiem? jak widzę liczby i kasę która teraz jest w dyspozycji obywateli a wsześniej byli z niej chamsko okradani. i to grubą kasę, dziesiątki miliardów zł rocznie. jeżeli to jest "fanatyzm" to jaka jest twoja postawa mówiąca "nieważna kasa byle tylko odsunąć pis od władzy".

Gość gość
Tak uważam, że każda partia, nawet Kukiz, którego nie znoszę jest lepszą alternatywą niż PiS. Jest lepszą alternatywą od partii, której prezes mówi w sejmie: "Wiem, że boicie się prawdy, ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego ś.p. brata. Zniszczyliście go, zamordowaliście go, jesteście kanaliami". Bo to już jest poważna choroba.

Gość gość
Idź spać, obudzisz się na drugiej Białorusi. Bez TK, bez SN i z absolutną władzą PiSu. I zobaczysz jak wtedy będzie się żyło.

Gość gość
pis roz******la sądy bo sądy są polityczne w polsce. jak sądy w polsce przez 25 lat wydawały wyroki broniące "bolka" przed krytyką wbrew wszystkim faktom, wbrew zeznaniom i wbrew dokumentom to co to za sądy? jak sądy broniły skorumpowanej sawickiej a skazały kamińskiego za ściganie korupcji to co to za sądy? jak sądy w sprawach prywatyzacji "klepały" pełnomocnictwa "wystawiane" przez 130 letnich ludzi których nikt w polsce na oczy nie widział to co to za sądy?

Gość gość
Haha tak za to teraz będą wolne sądy. Nie ośmieszaj się. Już widać do czego mają służyć po wypowiedzi Kaczyńskiego w sejmie. A sądy nie skazały Sawickiej, bo przepisy uchwalone przez sejm zakazywały skazywania w przypadku dowodów z zatrutego drzewa. To sejm ustanawia prawo, sądy je tylko stosują. A przekroczenie uprawnień również jest karalne - to a propos Kamińskiego. W innym wypadku wszystkim wypadałoby założyć podsłuchy. A Kaczyński ma kompleks Wałęsy, bo to ikona na świecie. Ja akt nie czytałam, więc się nie będę wypowiadać.

Gość gość
"Tak uważam, że każda partia, nawet Kukiz, którego nie znoszę jest lepszą alternatywą niż PiS. Jest lepszą alternatywą od partii, której prezes mówi w sejmie: "Wiem, że boicie się prawdy, ale nie wycierajcie swoich mord zdradzieckich nazwiskiem mojego ś.p. brata. Zniszczyliście go, zamordowaliście go, jesteście kanaliami". Bo to już jest poważna choroba." x no i właśnie. jesteś j*****m trollem z wypranym mózgiem żywiącym się nienawiścią do kaczyńskiego. i żadne fakty, żadne dane, żadne ratingi, wzrosty na giełdzie, wysoki wzrost gospodarczy, spadające bezrobocie, niski deficyt i poprawa warunków życia polaków cię nie przekonają. bo ty jedyne czym się kierujesz to ta nienawiść do "kaczora dyktatora" i żeby go usunąc jesteś gotów cały naród oddać w łapy złodziei a w konsekwencji w biedę.

Gość gość
Wiesz czemu spada bezrobocie? Bo ludzie się zwalniają przez 500 plus. Wolą siedzieć na tyłku i brać kasę od państwa niż ten tyłek ruszyć do pracy.

Gość gość
"A sądy nie skazały Sawickiej, bo przepisy uchwalone przez sejm zakazywały skazywania w przypadku dowodów z zatrutego drzewa." x i znowu łżesz. te przepisy weszły już po procesie sawickiej. proces sawickiej skończył się w roku 2013 a te przepisy weszły dopiero w 2015. i cały czas tak. tak jesteś przesiąknięty nienawiścią do "kaczora" że będziesz łgał bez przerwy byle tylko być przeciw pisowi, śmieciu.

Gość gość
I nie żywię nienawiści do Kaczyńskiego. Ja współczuje naszemu państwu, że ktoś zaślepiony nienawiścią tak podzielił nasz kraj i tak mu szkodzi. No powiedz uważasz, że to opozycja zamordowała Lecha Kaczyńskiego? Czy może zginął w wyniku katastrofy lotniczej?

Gość gość
O i widać z kim mamy do czynienia. Ja traktuje Cię z szacunkiem. Ty potrafisz tylko wyzywać. Poziom PiS.

Gość gość
"Wiesz czemu spada bezrobocie? Bo ludzie się zwalniają przez 500 plus. Wolą siedzieć na tyłku i brać kasę od państwa niż ten tyłek ruszyć do pracy. " x to nawet w gazecie wyborczej jakiś redaktor nie wytrzymał jak słyszał te brednie i zapytał mądrali który to opowiadał: jeżeli ktoś zwalnia się z pracy bo dostał 500 zł na dziecko to co to jest za praca? ile on tam zarabiał? 700? a moze "szalone 1200"? za tle mają polacy pracować w twoim wymarzonym świecie "konstytucji i demokracji" ale za to bez "pisowskiego 500+"?

Gość gość
Sam przepis zakazujący korzystania z owoców zatrutego drzewa wprowadzono wprost do Kodeksu postępowania karnego w nowelizacji z 27 września 2013 r. Już jednak przed 2013 r. w orzecznictwie wykształciła się koncepcja nawiązująca do teorii owoców zatrutego drzewa, wedle której niedopuszczalne jest przeprowadzenie przed sądem dowodu, który został zdobyty w sposób niezgodny z prawem. Szczególny akcent kładziono na pozyskiwanie przez służby dowodów w sposób naruszający przepisy regulujące prowadzenie czynności operacyjno-rozpoznawczych. Dlatego zmiana prawa z 2013 r. potwierdzała linię orzeczniczą Sądu Najwyższego.

Gość gość
"O i widać z kim mamy do czynienia. Ja traktuje Cię z szacunkiem. Ty potrafisz tylko wyzywać. Poziom PiS." x a za co ja cię mam szanować? za rozpowszechnianie kłamstw byle tylko walić w pis? to tylko w KODzie takie rzeczy. przestań kłamać to będę z tobą rozmawiał z szacunkiem ale skoro wszystko co piszesz to motywowana przez nienawiść do kaczyńskiego propaganda lub kłamstwo to gardzę tobą po prostu. nie zasługujesz na żaden szacunek.

Gość gość
Tak są ludzie, którzy wolą dostać te 1000-1500 zł (bo zwykle mają co najmniej dwójkę dzieci) niż iść do pracy. PiS jakoś nie podwyższył drastycznie minimalnego wynagrodzenia, więc nie wiem do czego pijesz. To jest fakt, zaprzeczanie temu to naiwność.

Gość gość
Nie no spoko, rozumiem. Cieszy Cię to, że będziemy mieli PRL 2.0. Kto przeciwko Kaczyńskiemu - do pierdla, a przedtem spałować. Najważniejsze, że 500 zł spływa. Dla mnie to co Ty podajesz to kłamstwa, a traktuje Cię z szacunkiem.

Gość gość
"Już jednak przed 2013 r. w orzecznictwie wykształciła się koncepcja nawiązująca do teorii owoców zatrutego drzewa" x czyli juz nie "sejm taku uchwalił" tylko jednak "sądy miały taką koncepcję". no to teraz za takie koncepcje które chronią skorumpowanych poliytków niech wypierdalają na pysk. taka jest moja koncepcja.

Gość gość
"Dla mnie to co Ty podajesz to kłamstwa, a traktuje Cię z szacunkiem. " x proszę mi napisać w którym miescu skłamałem, załgany śmieciu. albo zamknij ryj.

Gość gość
Przecież jest tam napisane, że nowelizacja z 2013r... I tak sądy interpretują prawo tam, gdzie ustawy mają luki. Nie masz pojęcia o wykładni prawa, więc o czym mam z Tobą rozmawiać.

Gość gość
"To jest fakt, zaprzeczanie temu to naiwność. " x to są kolejne twoje łgarstwa. a jeżeli nie to poproszę o jakiś dowód z "wiarygodnego źródła", kłamco.

Gość gość
"Przecież jest tam napisane, że nowelizacja z 2013r... I tak sądy interpretują prawo tam, gdzie ustawy mają luki. Nie masz pojęcia o wykładni prawa, więc o czym mam z Tobą rozmawiać. " x wiec skoro sobie wybrały taką "interpretację" żeby wypuszczać złapanych na gorącym uczynku polityków pod byle pretekstem to trzeba takie sądy w PISdu rozgonić. i bardzo dobrze żę się to teraz dzieje. sądy powinny sobie przypomnieć że mają służyć obywatelom a nie tuszować łajdactwa ustawionych złodziei.

Gość gość
A zdajesz sobie może sprawę, że zwykłych obywateli też to dotyczyło? Że byli równo traktowani wobec prawa? Że skoro obowiązywała wtedy linia orzecznicza zgodnie z którą niedopuszczalne były owoce z zatrutego drzewa to dotyczyło to też zwykłego Kowalskiego? Można się nie zgadzać z tą doktryną ale była stosowana tak samo wobec wszystkich.

Gość gość
"Można się nie zgadzać z tą doktryną ale była stosowana tak samo wobec wszystkich. " x nie rozśmieszaj mnie. typowa "rutynowa kontrola policji" nie mająca żadnych podstaw w prawie ale to policji i sądom nie przeszkadzało karać ludzi w ten sposób złapanych na czymkolwiek. żadne "zatrute drzewo" nie miało zastosowania. x ty łżesz na każdym kroku, co za jebane ścierwo. płacą ci chociaż śmieciu za to czy tak z własnej potrzeby?

Gość gość
A i jeszcze dodam, że doktryna niedopuszczalności owoców z zatrutego drzewa obowiązuje w wielu krajach m.in. USA na które Polska tak się teraz ogląda.

Gość gość
Ooo brakuje argumentów? Mnie nikt nie musi kasy dawać, bo mam wykształcenie i 500 plus nie jest mi potrzebne. A Tobie kto płaci?

Gość gość
"A i jeszcze dodam, że doktryna niedopuszczalności owoców z zatrutego drzewa obowiązuje w wielu krajach m.in. USA na które Polska tak się teraz ogląda. " x a może sobie obowiązywać gdzie chce. istotne jest to że w polsce została nagla "zaimplementowana" na potrzeby uwolnienia skorumpowanej sawickiej bo była "nasza". właśnie przez te "niezawisłe i niezależne" sądy.

Gość gość
". A Tobie kto płaci? " x ja nie kłamię śmierdzielu a ty bez przerwy.

Gość gość
Ten antypisowiec, to chyba jednak troll. Za dużo wyrzuca rzeczy na wciąganie w kolejny wątek govno burzy.

Gość gość
Rozumiesz co to utrwalona linia orzecznicza? To znaczy, że istniała na długo przed 2013r. a w 2013r. uchwalił ją sejm.

Gość gość
No cóż tylko potwierdzasz tezy o sympatykach PiS. Ludzie niewykształceni, ze wsi, bez perspektyw. Muszą liczyć na to, że państwo im da, bo sami nie zarobią. Żegnam.

Gość gość
"Rozumiesz co to utrwalona linia orzecznicza? To znaczy, że istniała na długo przed 2013r. a w 2013r. uchwalił ją sejm. " x kolejna porcja kłamstw. pisałem ci - rutynowe kontrole policji. przez lata nielegalne, stosowane bez żadnej podstawy prawnej. skazano tysiące osób, wręczono pewnie setki tysięcy mandatów. jakoś "utrwalona lnia orzecznicza" nie znalazła zastosowania. widać była "utrwalonoa" jedynie dla szemranych biznesmenów i skorumpowanych polityków.