Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czuję silną nienawiść i pogardę do prostych ludzi. Ma ktoś podobnie?

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy prości, mało refleksyjni i mało wrażliwi ludzie budzą we mnie silne awersyjne i mordercze uczucia. Za każdym razem, gdy widzę głośne, wyszczekane towarzystwo, typków w dresach szelestach, ludzi posługujących się równoważnikami zdania i sloganem, imprezowiczów, którzy świetnie się bawią, za każdym razem, gdy słyszę dialog, w którym przewijają się proste teksty, kardynalne błędy językowe, gdy słyszę głośny śmiech, darcie mordy odbijające się echem, widzę typków, którzy idą z muzyką puszczoną z telefonu, ludzi, którzy głośno się zachowują, tępych, wyluzowanych ekstrawertyków, cwaniaczków o facjatach nieskalanych myślą, karyny, które się śmieją, klną i drą mordy to mam ochotę ich torturować, albo okładać ciężkim kamieniem po głowie, aż zrobię z niego miazgę. Czy jest tu ktoś, kto wespół ze mną nienawidzi takich ludzi i postrzega ich jako głupie zwierzęta, które nie powinny mieć prawa do życia, a ich egzystencja nic nie wnosi?

Gość gość
Jesteś pusta (pusty),jak stodoła na przednówku!!!

Gość gość
Nie. Malo mnie obchodzi jak kto zyje i jaki jest. Ty najwyrazniej uwazasz sie za kogos lepszego (z niewiadomych powodow) i jeszcze do tego sporo w tobie ukrytej frustracji i niewyladowanej agresji. Cos ci w zyciu nie wyszlo?

Gość gośćkuuuuc
spójrz na to z innej perspektywy,to tzw młode dusze,podział wygląda tak: 1-5 1.dusze niemowlęce-krótko żyją ,mordy rozboje gwałty ,trochę się wyciszają w łonie natury ale na krótko 2.dusze dziecięce -potrzebują zasad,rygoru ,szkół ,przywódców ,inaczej się nie potrafią odnaleźć 3.dusze dorosłe -materialiści ,kasa i ambicje,muszą zdobyć pieniądze władzę uznanie itp. 4 .dusze cdn

Gość gość
kim ty jestes

Gość gość
jestes psychopatka

Gość gośćkuuuuc
4.dusze dojrzałe, uważają siebie za dobre,nie chcą krzywdzić innych,przestrzegają porządku zasad,spełniają się w jakiejś religii rodzinie ,lubia autorytety 5.dusze stare-nie przestrzegają żadnych zasad,mają wielką mądrośc w sobie ,nie uznają autorytetów,często przekazują wiedzę i pomagają innym,często nie mają za co zapłacić rachunków bo po tylu wcieleniach pieniądze nie są dla nich wartością pożądaną,unikają regularnej pracy ,nie opuszczą koła reinkarnacji jeśli nie przekażą swojej wiedzy chociaż jednej osobie

Gość gość
Widać że przemawia przez autorkę zazdrość. Coś ci powiem, pewnie i tak nie uwierzysz. Pełnię bardzo poważna funkcje, quasi polityczna, wiele ode mnie zależy, operuje naprawdę dużymi budżetami. Ale nieraz mam takie weekendy że zachowuje się jak zwykła dresiara ;) muszę się zresetować.

Gość gość
Gronkiewicz?

Gość gość
16:03 No i co z tego, że obracasz dużą gotówką? To pieniądze o czymś świadczą? Pełno debili, prostaków, siedzi na forsie. Liczy się to w czym gustujesz i co robisz dla siebie, a nie dla pieniędzy, jak się zachowujesz. A skoro w wolnych chwilach zachowujesz się jak zwykła dresiara i cię to ładuje, to jesteś zwykłą dresiarą. Już samo prymitywne myślenie: mam pieniądze, więc jestem kimś. Nie, nie jesteś. Znam totalnych idiotów, którzy mają kupę kasy, zarobionej np. na lewych biznesach, bo tacy ludzie się świetnie do tego nadają. I tak ich nie szanuję.

Gość gość
Najczesciej mlodzi tak sie zachowują,glosno.Po prostu nie zwracam uwagi jezeli nie krzywdza innych.Ja tez zachowuje sie glosno na swoim podworku przy grillu ,lubie muzyczke ,posmiac sie,pospiewac .I malo mnie obchodzi czy sasiadom pasuje czy nie.

Gość gość
to się nazywa narcystyczne zaburzenie osobowości. przerośnięte ego, to się leczy, prawda jest taka ze jesteś bakteria we wszechświecie i twoja egzystencja ma wartość taka jak gowno czy karaluch

Gość gość
Też nienawidzę takich ludzi , egoistyczne chamy niszczące chumor normalnym ludziom

Gość gość
to nie jest zaburzenie,aczkolwiek nienawiść zniewala,autorka powinna unikac prymitywnych osób i nie zanieczyszczać się złością

Gość gość
16: 30 a ty kim w takim razie jesteś skoro ja tak oceniasz ? Masz doktorat z psychiatrii czy jesteś domorosla doktorka habilitowana? Ja ja rozumiem bo często takie głośne gnidy sa zaczepne

Gość gość
ludzie !!!! to nie jest autorka, tylko AUTOR przecież to ten debil, który twierdzi, że kobiety lecą tylko na tępych, imprezowych ekstrawertyków i swego czasu zakładał o tym codziennie tematy :D

Gość gość
przejdzie ci autorze jak sobie p*****asz tylko nie morduj nikogo

Gość gość
Takiw czasy ze coraz więcej sfrustrowanych ludzi , Pogoń za pieniądzem prestizem uroda , aż ludziom zaczyna odwalac

Gość gość
Tak, to ja i wcale się z tym nie kryje. Po prostu mierzi mnie i napawa nienawiścią widok takich ludzi, którzy najgłośniej szczekają, są najbardziej pewni siebie, a we łbie największa pustka i zero refleksyjności, są na tyle bezrefleksyjni, że nawet nieświadomi swojego ograniczenia, więc czują się panami świata. Nienawidzę głośnych, rozdartych ekstrawertyków, których egzystencja nic nie wnosi, tylko zawadzają bardziej rozwiniętym jednostkom i opóźniają ewolucję mózgu gatunku homo sapiens, wespół z kobietami, czy facetami, którzy parują się z jednostkami tego pokroju.

Gość gość
Prosty człowiek a prostak to zasadnicza roznica

Gość gośćdziwnysen
jakiś czas temu autorze czułam bardzo złe uczucia tak jak Ty ,kilka ograniczonych i zawistnych kobiet dokuczyło mi bez powodu na tyle że unikam ludzi,wychodząc na ulice mam dziwne uczucie że to nie jest przyjazne środowisko:-) tak mi się w pamięci odłożyły kontakty z tymi prymitywnymi ,facetów nie wymieniam bo oni nie sa zawistni a omijani nie przyczepią się jak kobiety , czasem mam myśli że z powodu kilku jednostek nie powinnam tak postrzegać ogółu,w sumie to było tylko 5 kobiet na 30 poznanych,zawsze jestem zaskoczona wyrazami sympatii przypadkowych osób ,tak mnie przeniknęły i uprzedziły do ludzi te jednostkowe przypadki

Gość gość
Mnie raczej nie to denerwuje lecz inna rzecz . Mianowicie tak , iż ludzie takiego pokroju wmawiają innym ,że nie są jak inni a na FB wrzucają posty jak by byli ofiarami losu

Gość gość
Można być prostym ale nie prostakiem .

Gość gość
Zależy do kogo. NIektorych prostych ludzi szanuję, a niektorych nie. Nie szanuje z reguly wlasnie takich ktorzy nie maja wyzszych uczuc, ale to i prosci ludzie i bogaci

Gość gość
Bo ich to przerasta intelektualnie. Żeby być inteligentnym, wrażliwym, kulturalnym człowiekiem trzeba dużo czytać, chodzić w odpowiednie miejsca, przebywać z ludźmi ktorzy mają wyższe cele poza podstawowymi. Prości ludzie są odrażający, nawet nie dlatego że są naiwni, agresywni, ale są po prostu źli, skupieni własnym przetrwaniu, pozbawieni zdolności myślenia o innych. Żeby być człowiekiem, trzeba potrafić spojrzeć na siebie obiektywnie, przyjąć perpektywę innych ludzi, a prosty tuman tego nie potrafi.

Gość gość
Oprócz kultury, w gre wchodzi kwestia sumienia i wierność swoim zasadom. Słowo prymitywa jest niewiele warte, prymityw myśli emocjonalnie, pod wpływem chwili. Jednego dnia będzię miły drugiego dnia będzie cię nienawidził.

Gość gość
Ludzie czując pogardę do innych mają chyba problem sami że sobą.

Gość gość
Już samo prymitywne myślenie: mam pieniądze, więc jestem kimś. Nie, nie jesteś. Znam totalnych idiotów, którzy mają kupę kasy, zarobionej np. na lewych biznesach, bo tacy ludzie się świetnie do tego nadają. I tak ich nie szanuję. X Zgadzam się, prymitywa poznać po tym jak się zachowuje, kiedy nie musi udawać, kiedy nie ma presji zewnetrznej i nie musi się podporzadkowywać normom. Najlepiej nakrecić takiego kamerką kiedy się wyluzuje i pokazać innym jego prawdziwą twarz.

Gość gość
Jeśli ktoś wzbudza swoim zachowaniem pogardę to jak najbardziej na nią zasługuje

Gość gość
Prosty człowiek a prostak to co innego. Tez nie lubię prymitywow i prostakow co dra mordy, ale prości ludzie to co innego. Człowiek prosty to dla mnie ktoś bez studiów, który ma male ambicje i malo potrzebuje do życia, prosty robotnik. A prostak to taki prymityw co drze ryja na ulicy, głośno gada przez telefon w pociągu, bluzni, nie liczy się z innymi ludźmi. Ktoś taki może mieć wyższe wykształcenie i kasy jak lodu ale to zwykły prostak.