Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam dzieci z Aspergerem. Kiedy sie zorientowalyscie ze cos jest nie tak?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie. Corka 2 lata 10 miesiecy. Ale na razie nikt nie traktuje mnie powaznie. Ja widze delikatne symptomy. Nie chca dac mi skierowania na diagnoze, psychologowie i logopedzi patrza z politowaniem . A ja chce dzialac!

Gość gość
Patrzą z politowaniem to chyba u nich byłaś z dzieckiem?

Gość gość
No bylam z dzieckiem, twierdza ze jest dobrze, a jedynie ja cos wymyslam :-(

Gość gość
Jakie to symptomy tak bardzo cię niepokoją? Z reguły terapeuci nie bagatelizują obaw rodziców, raczej lekarze.

Gość gość
Bardziej chodzi mi, ze mam starsza córkę, która w jej wieku była partnerem do rozmów i negocjacji, no taka rezolutna dziewczynka. A moja młodsza: - opozniony rozwoj mowy, pojawiaja sie echolalie (nieduzo, ale jedank), neurologopeda twierdzi, ze maja jeszcze prawo...; - kilka razy widzialam jak zatykala uszy; - potrafi być niemiła dla dzieci, nie chce dawać zabawek a nawet potrafi popchnąć, ale z drugiej strony potrafi też się ładnie z nimi bawić i ogólnie lubi dzieci; - miewa ataki złości; Rodzinna nie chce dać skierowania na diagnostyke na NFZ, prywatnych osrodkow u na nas nie ma, byłam prywatnie u kilku specjalistow, kazali odpuścić. Jedank na wiekszosci for ludzie pisza, ze intuicja matki jest zazwyczaj trafna i nawet jak ośrodki nie dawaly diagnozy, to i tak za jakis czas diagnoza byla... Ja juz nie wiem co myslec, boje się żę uspię czujność

Gość gość
Z tego co opisujesz to jest normalne zachowanie dziecka moje wszystkie dzieci się tak zachowywały. Zespół Aspergera cechuje się dużą nadpobudliwością atakami płaczu i paniki to jest odmiana autyzmu.

Gość gość
No mam naprawdę spory kontrast pomiędzy córami, starszą nawet interesowało co na siebie zakłada, jest ulubienicą wszystkich pań a młodsza intelektualnie i emocjonalnie jest wyraźnie w tyle....

Gość gość
Mój synek jak miał 3 lata mówił tylko mama i nie. Do tego pokazywał czasem moją ręką, zatykał uszy przy głośnych dźwiękach, wyprawa z nim gdziekolwiek to była katastrofa i nerwy. Wszystko układał w grupy i rządki. Dzisiaj ma prawie 4 lata. Chodzi do przedszkola, mówi całymi zdaniami ale niektóre słowa przekręci. Wypowiedzi są logiczne, adekwatne do sytuacji. W przedszkolu bawi się i rozmawia z dziećmi ale nie jest duszą towarzystwa. Nie rozmawia z Paniami ale wykonuje ich polecenia. Nie mówi wierszyków na występach ale wyjdzie na środek. Tez widzę wielką przepaść między nim a jego starszym bratem, który jak miał 10 miesięcy powiedział mi w sklepie mamo,kup mi banana.

Gość gość
gość dziś skoro bilas dziecko z tatusiem w dziecinstwie to potem takie sa efekty

Gość gość
gość dziś Tez widzę wielką przepaść między nim a jego starszym bratem, który jak miał 10 miesięcy powiedział mi w sklepie mamo,kup mi banana. x x x taaaaaaa, a jak miał 12 meisięcy to sam szedł do sklepu i kupował banany?:D

Gość gość
hahahaa.........ja mam dwoch synow i kazdy jest zupelnie inny ,starszego bylo wszedzie pelno a mlodszy jakos sam sie wychowal i jak by dziecka nie bylo .tak ze nie mozesz porownywac

Niemożliwe żeby w wieku 10 miesięcy dziecko powiedziało Mamo kup mi banana Takie słowa to mówi dwulatek.

Gość gość
Mój syn jest podobny... Nigdy nie myślałam,że może mieć jakieś zaburzenia. Jedynie co to choruje na uszy i przez to trochę wolniej rozwija się u niego mowa.