Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beta27

Mamuśki polecam-odradzam!!!!!

Polecane posty

Gość Tigana
Dzięki :) Najbardziej mnie ciekawi, czy łózeczko turystyczne jest stabilne właśnie dla dzieci między 9msc a 2 lata. Czy jest możliwe, żeby dziecko je przewróciło? Chciałabym kupić łóżeczko BeeBee: 2 poziomy, przewijak, kołyska itd.

do donn:bubchen mam krem do buzi ale z niemiec za 500ml zapłaciłam 12 pln a w polsce masakra skad oni te ceny biora?

Gość beta27 juz 29
Polecam kosmetyki Hippa-tego od herbatek,do użytkowania juz od 1 dnia zycia:oliwka,krem na odparzenie,szampon,balsam do ciala,do twarzy; ceny mniej wiecej od 8 do 16 zł PRZEPIĘKNY ZAPACH!!!!!!

Gość Beata36
Witam wszystkie mamuski te obecne i przyszłe Mam pytanko-jestem w 35tc,dzis zakupiłam masc Bepanthen, tak przez większośc z was polecaną i zastanawiam sie,czy mogę zacząc smarowanie brodawek juz teraz tak zapobiegawczo? Czy któras z Was mamuski smarowała brodawki będąc w ciąży?

Nie smarowałam, poleca się masowanie, aby potem niby były większe, czy bardziej sterczące, co ma ułatwić karmienie dziecka. Ale może takie wcześniejsze smarowanie pomoże? Bo rzeczywiście podczas karmienia to cuda dzieją się z sutkami :O

Gość Julia_26
Witam. Co sądzicie o znieczuleniu zewnątrzoponowym? Przeczesuję internet w poszukiwaniu opini i jak na razie wszystkie są raczej pozytywne. Macie jakieś miłe lub niemiłe doświadczenia z tym związane?

Gość Blizniaki23
witam mamuski poradzcie zanika mi pokarm a karmie dopiero 6 miesiecy ale od poczatku dokarmiam bo to blizniaki. Jeden zachorowal pojechal do szpitala drugi w domu z babcia i butla. Jestem w patowiej sytuacji chory nie chce za bardzo cyca bo chory a tamten sie odzwyczail w ciagu 3 dni stracilam prawie pokarm co mam robic!!! pomocy

Gość lizawietta
No to problem :( Ssanie pobudza laktacje,a wiec czeste przystawianie maluszka, moze tez herbatki ziołowe dla matek karmiących? A może to naturalny koniec Twojego karmienia? 6 mc to i tak nieźle jak to bliźnięta

Gość celebre 23
ja polecam kosmetyki bubchen, szczegolnie krem na odparzenia, nawet hippa nie jest dobry a ten rewelacja, laktator meleda 5 min pelna butelka mleka u mnie była niekapek avent mamy nuka, fisher pricea i inne ale avent najlepszy!!!

Gość madlenj
polecam kosmetyki "Skarb Matki" pieluszki "cien" z Lidla sudocrem butelki i smoczki canpol babies body rozpinane w kroku pajace rozpinane na całej długości wózek spacerowy typu parasolka gryzaki canpol babies tormentiol odradzam oliwkę "bambino" bardzo wysusza pieluchy "pampers" przeciekają i mają złą rozmiarówkę smoczki do uspokajania "avent" uczulają pieluchy "huggies clasic" totalna porażka

Te pieluszki z Lidla to porażka totalna...po godzinie w tej pieluszce mój mały miał odparzony tyłek, lepsze są z biedronki juz jak coś \"dada\"

Gość madlenj
my używaliśmy przez jakieś 2tyg :dada" ale u nas się wogóle nie sprawdziły mój mały miał wszystko przesikane mimo że zmieniałam pieluszkę co 3h dla nas lepszy "cien"

Gość madlenj
Julli a Ty używałaś tych w małych paczkach czy dużych bo jest różnica w dużych są niemieckie i bardzo podobne do pampków [ my używamy właśnie tych] a w małych czeskie grube jakieś i strasznie sztywne

Gość madlenj
Julli a Ty używałaś tych w małych paczkach czy dużych bo jest różnica w dużych są niemieckie i bardzo podobne do pampków [ my używamy właśnie tych] a w małych czeskie grube jakieś i strasznie sztywne

Gość justyna 25
czesc. najlepsze są; -pieluszki pampers oraz chusteczki tej samej firmy -produkty oilatum -deserki gerbera oraz soczki -oliwke w zelu -krem przeciw odparzeniom i krem na kazda pogode nivea nie polecam; -oliwki nivea wyglada jak smalec i splywa z maluszka narazie czesc

Gość madlen73
- dla maluchow o wrazliwej skorze polecam kosmetyki SVR - wozek Inglesina z pompowanymi kolami, jedzie nawet po lesie i dziecko nie ma 'wstrzasnienia mozgu' - aukcje allegro

Gość madlen73
zapomnialam jeszcze o NOSE FRIDA do odciagania katarku jest sto razy lepszy niz wszystkie gruszki

Gość justyna 25
do madlen 73 prosze opowiedz cos wiecej o swojej metodzie na katar

Gość madlen73
MAsc majerankowa poza ladnym zapachem chyba nie ma innych walorow. polecam strerimar w spraju, jest to chyba niezbyt przyjemne , ale fajnie nawilza po kilku minuach uzywam nose frida to taki odsysacz katarku, dobrze dopasowuje sie do noska i wymiata katarek. potem daje jeszcze kroplelke EUphorbium, to taki homeopatyczny specyfik, zauwazylam tez ze dobrze robi spanie w chlodku, oczywiscie pod cieplutka kolderka.:)

Gość justyna 25
dziekuje madlen 73

Gość lek med
pozwolę sobie wtrącic 3 grosze nt pieluch. Czy z biedronki czy pampersy powinny byc zmienione po posikaniu (nie PRZESIKANIU) tylko posikaniu czyli za każdym razem-dokładnie tak jak tetrowe, a więc nieporozumieniem jest traktowanie tych lepszych jako wydajniejszych czyli zmienianych rzadziej-oczywiście jak śpi to nie budzimy (chyba ze spi długo) a jak posika przewijamy nawet jak tojest napełnion w 1/3 pampers.pozdrawiam.

Gość justyna 25
do mamy blizniat mam w domu 6 letnie bliznieta wiec cos wiem na ten temat. moj synek byl w szpitalu wiec nie moglam karmic go piersia wiec sie odzwyczail i ni udalo mi sie go nauczyc ssania za to corke karmilam ponad rok. moja rada nic na sile bo tylko bedziesz sie denerwowala a maluszki i tak beda wolaly sztuczne mleko powodzenia

Gość mama dwójki
3 godziny w bylejakim pampersie to przesada!

Gość mamusia bartusia123
a ja polecam: pieluszki Happy maść Sudocrem lub zwykła maka ziemniaczana /rewelacyjna na odparzenia - do pieluchy albo tzw krochmal do kapieli/ kubki niekapki Avent na katar Euphorbium na razie tyle....

Gość Justyna 25
na katar o ile karmi sie piersia to najlepsze jest pedzlowanie noska paleczka kosmetyczna nasaczona wlasnym mlekiem a pampersy im drozsze tym lepsze. z ta maka tez sie zgadzam moje zadne z dzieci nie mialy odparzen dzieki mace ale teraz uzywam jonsona i jestem rowniez zadowolona. pozdrowienia

Gość aneta 10
Hej mamusie , jestem świeżo upieczoną mamą 14 dniowej Paulinki karmię piersią i w związku z tym mam pytanie czy mogłybyście mi doradzić co można jeść ewentualnie jakieś małe przepisy na zróżnicowane posiłki dodam jeszcze , że mała podłapała jakąś alergie nie jesteśmy pewni czy od kosmetyków , czy od jedzenia .

Gość zus rulezzzz
3 godziny to luzik, moja znajoma chwali sie, ze uzywa pampers, a ida ja 3 pieluszki na dzien.. no ale najwazniejsze, ze kupuje oryginaly :D

Gość zus rulezzzz
dopiero wielokrotne zapalenie cewki moczowej dziecka uswiadomilo ja gdzie tkwi problem..