Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie te grube dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się, czy ja mieszkam w jakimś dziwnym zakątku Polski, czy może to po prostu jedna wielka ściema z tymi grubymi dzieciakami. Dzisiaj przeczytałam, że 32% ośmiolatków w Polsce ma nadwagę. Szczerze mówiąc nie chce mi się w to wierzyć. Sama mam córkę w tym wieku. W jej szkole widziałam kilkoro grubych dzieci i to wszystko. Przypada może jedno na klasę. Chodzimy na place zabaw czy na msze dla dzieci i też widuję głównie normalne, albo wręcz chude dzieciaki. Sporadycznie trafi się jakiś grubasek. Ciekawa jestem Waszych obserwacji.

Gość gość
Zapraszam nad morze. Nawet pozornie normalne dzieci mają brzuszki i galaretki zamiast ciała.

Gość gość
Nad morzem akurat dawno nie byłam, ale chodzimy na basen i tam maluchy normalnie wyglądają. Chyba, że grubaski po prostu nie chodzą na basen.

Gość gość
ma ktoś babę pożyczyć na noc ?

Gość gość
Mieszkam nad morzem, na plaży moja córka bawi się zawsze w bandzie dzieciaków. Widuję dzieci... hmmm... tłuste ale raczej rzadko. Też mogę potwierdzić że takie jedno dziecko przypadałoby na klasę (dwudziestoparoosobową).

Gość gość
Mieszkam w malenkiej wiosce. U mojej corki w klasie jest 6 dziewczynek. Tylko moja corka nie ma nadwagi. Trzy dziewczynki sa mocno otyle. Mowie mocno czyli jakies 15-10 kg nadwagi u 9latek W szkole Jedna nauczycielka robi akcje odchudzania dzieci ale rodzice maja to gdzies. Naprawde jest niewiarygodna ilosc dzieci z otyloscia. Ja pracuje w sklepie i widze ile napojow gazowanych ludzie kupuja. Toz to sam cukier i chemia.

Gość gość
W klasie mojego syna jest 6 chłopców z nadwagą i 2 dziewczynki. Klasa liczy 28 osób. Według mnie sporo.

Gość gość
Pracuję w dużej szkole. Zgadzam się ze otyłych dzieci jest mało. Jedno na całą klasę, czasem w ogóle.

Gość gość
No tak, problem w tym, że nie dla każdej osoby: szczupły, chudy, gruby znaczy to samo. Mam koleżankę, która od zawsze jest z tych tęższych. Ma dwóch synów w wieku 5 i 11 lat i zawsze podkreśla, że chociaż jej chłopcy są "szczuplaki", bo na szczęście nie wdały się w nią, ale niestety chłopcy nie są żadnymi szczuplakami:O Jak już ktoś tutaj napisał - ciało zwłaszcza brzuchy galaretkowate, a fakt, że nie są aż tak grubi jak ich mama nie oznacza, że są szczupli :O