Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na spadek libido po urodzeniu dziecka

Polecane posty

Gość gość

czy znacie jakies preparaty dla kobiet na podniesienie libido po ciazy? dodam ze jestem po cc, wiec nie mam zadnej traumy zwiazanej z sn, poprostu nie mam ochoty na sex i tyle

Gość gość
Czas. Ja akurat byłam po sn + trauma, ale to nie w traumie był problem, tylko w braku ochoty na seks ( podobno odpowiada za to karmienie piersią). W związku z traumą , mam nadzieję, że już nigdy nie będę musiała iść do gina, ale seks jest ok, tylko że mi wystarczy raz na 2 tyg, a mąż nie zmusza mnie do niczego. Gdy karmiłam, seksu mogło nie być w ogòle.

Gość gość
Ja karmilam 3miesiace. Za kilka dni moje dziecko konczy 8msc i dalej mi sie nie chce. Okres mam nieregularny ale jest powiedzmy raz na te 40-45dni Roznie U nas seks jest raz w miesiacu ale co ja mam poradzic ze mi sie nie chce...nie. ma w tym zadnego podtekstu. Po prostu mi sie nie chce

Gość gość
Mnie się nie chciało przez 4 lata po urodzeniu dziecka. Oczywiście seks był, ale libido bliskie 0. Może faktycznie karmienie, ale po pierwszej ciąży ledwie z połogu wyszłam a już seksu mi się chciało i szwy miałam, karmilam...więc to chyba nie to. Ja obstawiam hormony antykoncepcyjne. Odstawiłam, bo kiepsko znosilam a uznalam, że skoro i tak seks jest rzadko... i libido wzrosło aż za bardzo. Za spadek chęci odpowiadają hormony.