Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostrzenica to rozwydrzona gówniara

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Wyeksponowanie imienia to tylko próba zagłuszenia często złożonej rzeczywistości

Gość gość
Ubiór lekko modyfikujcie, ja myślę, że jest i inteligentna i pogubiona. Czy nie jest nadwrażliwa i nie stanowi to powodu zagubienia, a nieodpowiednie zachowanie ma jej pozwolić na próbę ucieczki od tego zagubienia. Nic więcej raczej nie doradzę, nie znam szczegółów które są, a o których nikt nie pisze publicznie, z wiadomych względów

Gość gość
jak ojciec siostrzenicy zapatruje się na poczynania latorośli

Gość gość
Odwiedź jutro siostrzenicę i powiedz jej że skończy się to El dorado!, koniec!.

Gość gość
Biologiczny ojciec ma ją w nosie - jednak sam miał 19 lat jak się urodziła i uciekł. Obecny partner siostry próbował ją krzycząc ustawić do pionu po tej aferze z alkoholem, ale wiem że nie powinien unosić głosu no bo to sprawiło ze wyszła z pokoju trzaskając drzwiami

Gość gość
Jak z nią rozmawiać tak by coś dotarło?

Gość gość
Skoro gra na uczuciach to ty pograj na jej i powiedz że nie będziesz jej odwiedzać i zabierać na spacerki

Gość gość
Ale traktuje ją jak córkę,ona też jego jak ojca?. Jeśli tak, to nic się nie dzieje, dopuszczalne zachowanie obojga on w nerwach próbował dać jej reprymendę, słuszną, a ona go olała. Trochę źle, niech jednak jej będzie. Ona wie, że to nie jej biologiczny ojciec?. Jeśli tak rzeczone zagubienie jest poniekąd zrozumiałe, musi żyć ze świadomością,że jej ojciec się na nią wypiął, 19 lat, metrykalnie dorosły, nie usprawiedliwia go wiek, że ma w nosie córkę.O ile od razu mógł być w szoku, to rok czy dwa, trzy powinny zrobić swoje. Ona dojrzewa, a świadomość o przeszłości na którą nie miała wpływu też pewnie nie jest dla niej łatwa. Jednak obecny partner siostry powinien z nią porozmawiać, stanowczo i bez krzyku, reagując na odburkiwania. nie krzykiem ale dezaprobatą takiego zachowania

Gość gość
Siostra jest z nim od 8 lat, więc młoda traktuje go jak ojca i wie o tym, że jest córką kogoś innego - nie zna go bo poszedł w długą. Nerwy mu puściły i to ostro ale też nie dziwie się. Jednakże krzykiem jej nie oduczy takich zachowań. I też zabrania kontaktu z Oliwią

Gość gość
Nie umiem się od niej odsunąć więc granie na uczuciach jakoś w grę nie wchodzi...

Gość gość
Nie oduczy, Niech porozmawia na spokojnie z nią. Na temat jak z nią rozmawiać?. Demonizujesz na pewno dużo do niej dociera, weź ją zabierz gdzieś przy najbliższej okazji tam gdzie nigdy nie była. Chyba, że ma zakaz za karę związaną z piciem i nie może.

Gość gość
Najgorsze jest to ze nie dali jej kary i dalej robi co chce.. więc wychodzi z domu i to często i wraca o 21-22

Gość gość
Blagała by jej nie karali i płakała ze to ostatni raz a oni ulegli

Gość gość
gość dziś Dobrze że nie chcesz się od niej odsunąć. Zasugerować, że ona też musi brać pod uwagę uczucia innych zwłaszcza najbliższych możesz. I ma kategoryczny zakaz upijania się. Jeśli sama nie palisz i nie pijesz, to powiedz, że razem nie pijecie. To chyba lepsze, że nie pali z racji tego że jest to złe i robi tak jak dorosła ciotka, czyli odpowiedzialnie, nie zaś robi coś głupiego jak koleżanki, chcące się poczuć dorosłymi

Gość gość
Jak chcieli ją ukarać?

Gość gość
Tylko dla niej takie picie i to co robią koleżanki jest fajne - obawiam się że autorytetu tu nie mam

Gość gość
Kara na tydzień na wyjścia

Gość gość
Tego muszą jej zakazać i nie ma nic do powiedzenia, za młoda jest. Z jednej strony kotami zajmuje się jak dziećmi z drugiej pije?

Gość gość
Źle, że ulegli. To działaj i ją gdzieś weź.

Gość gość
Te zachowanie jej jest jakieś takie skrajne... Raz tak raz tak - albo pogubiła się albo jest zaburzona

Gość gość
Właśnie chcę jeszcze raz gadać i zobaczymy - choć pewnie oleje albo przytaknie, obieca poprawę i tak zrobi swoje

Gość gość
To dopilnujcie żeby dotrzymała słowa. Podrzuć jej jakieś jeszcze jedno zainteresowanie.

Gość gość
jak oleje to wyraź się krytycznie, powiedz, że nikt nikogo nie powinien lekceważyć. Ty nie robisz tego w stosunku do niej i oczekujesz tego samego,

Gość gość
Ile razy obiecała a złamała... Bo siostra daje się na jej gierki uważam, kocha swoją jedynaczkę

Gość gość
Dobrze, że kocha, ale nie oznacza,że powinna dawać się oszukiwać. Młoda ma dużo czasu z tego co piszesz, jak ma czas pić. Jak u niej ze sportem?

Gość gość
wymalowałaś kiedyś młodej?

Gość gość
Nie wymalowałam...

Gość gość
Ogółem to teraz wakacje to robi swoje a w roku szkolnym ma to kółko teatralne. Jeśli chodzi o sport to jedynie ogranicza się do lekcji w szkole choć uważam że nieźle gra w te różne gry zespołowe

Gość gość
Weź ją gdzieś jeszcze pod koniec wakacji, żeby się nie upiła na jakimś ''zakończeniu'', na jakieś kręgle itp, nawet do wieczora gdzieś niech się poczuje ''dorosła'' i niech ma. Dowartościuj ją.

Gość gość
Spróbuję ale nie wiem czy wypali i będzie miala akurat czas bo koleżanki. Napisałam siostrze sms o której wróciła i była o 21:30 w domu i niby alkoholem nie pachniała a spytana gdzie była to siedziała w parku z jakimiś kolegami i ta dziewczyną