Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papaya123

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość papaya123

Cześć dziewczyny, 17 czerwca uprawiałam z chłopakiem petting, oboje mieliśmy na sobie majtki, on doszedł, na swoich miałam plamę. Oczywiście po fakcie zaczęliśmy panikować, czytać w internecie o tym itd. Miesiączkę miałam dostać 24 czerwca. Spóźniła mi się, kupiłam test i z rana jak miałam go robić to dostałam miesiączkę, było to 29 czerwca, wydaje mi się że była bardziej skąpa niż inne ale może dlatego że wcześniej nie przywiązywałam do tego większej uwagi. Mimo to test zrobiłam - wyszedł negatywny. Następny test dla pewności zrobiłam 6 lipca, również negatywny. Kolejną miesiączkę miałam pod koniec lipca/na początku sierpnia. Teraz powinnam mieć kolejną ale mi się spóźnia. Od kilku dni chodzę nerwowa, jak tylko czegoś się napiję to zaraz biegnę siku. Sikam co kilka godzin kiedy wcześniej wystarczyło dwa/trzy razy dziennie. Na dodatek mam uczucie ogromnej guli w gardle po posiłku, boli jak przełykam i dotykam szyi. Zobaczyłam też zmiany w piersiach takie jak widoczne żyłki na brodawkach lub po prostu klatce piersiowej. Pomóżcie bo oszaleję! Był taki moment że byłam już spokojna o tą ciążę ale teraz znów panikuję, nie chciałabym teraz zajść. Jeśli nie dostanę okresu w tym tygodniu to lecę po kolejny test ale proszę, powiedzcie co o tym sądzicie. Czy jest prawdopodobieństwo ciąży?

Gość gość
tak, moglas zajsc

Gość gość
Tak mozesz, pozwalam Ci!

Gość gość
Nie, mozesz pomarzyc.

Gość gość
Ja tez ci pozwalam. Pytasz czy mozesz - a badz w ciazy, co mi tam.

Gość gość
Zrób jeszcze raz test dla pewności. Choć lekarzem nie jestem nie wydaje mi sie by było to możliwe, skoro miesiączkowałaś wcześniej a teraz spóźnia ci sie okres- to z nerwów. Jeśli nie jestes przekonana do testów to zrób beta hcg i wszystko bedzie jasne, pozdrawiam

Gość papaya123
Dziękuję za ostatnią odpowiedź. Naprawdę się boję więc nie śmieszą mnie za bardzo te wcześniejsze żarty :)

Gość gość
Jeśli nie masz minitoringu cyklu to tk naorawde nigdy nie besziesz miec pewności kiedy masz owulacje. Ja przy regularnych cyklach 28 dni owulacje mam w 16dc. Potwierdzone to jest wielokrotnie na monitoringu cyklu. Jajeczka jest zdolne do zapłodnienia 24h więc sam widzisz że jest możliwość. Możliwości są zawsze i najczęściej jest tak, że jak się chce to się nie udaje a jak się nie chce to jest. Odpowiedzialność polega na tym by kinsekwencjenswyxh czynów przewidzieć i odpowiednio się do nich przygotować