Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę cofnąć wypowiedzenie z pracy? Same je złożyłam i jestem w ciąży

Polecane posty

Gość gość
19 19 ha ha jeszcze lepiej pojechałas

Gość gość
Wypowiedzenie skutecznie odwołać można tylko wtedy, gdy odwołanie doszło do pracodawcy jednocześnie z tym oświadczeniem albo wcześniej. W pozostałych przypadkach niezbędne jest zgodne współdziałanie pracownika z pracodawcą, tzn. pracownik może skutecznie wycofać złożone wypowiedzenie w czasie gdy biegnie okres wypowiedzenia tylko za zgodą pracodawcy.

Gość gość
Nieprawda! Jeśli kobieta w momencie złożenia wypowiedzenia była w ciąży, ale o tym nie wiedziała - pracodawca nie musi się zgadzać!!!

Gość gość
Może wycofać może co tak pierxolixie farmazony jak potłuczone jakieś

Gość gość
polecam przeczytać orzeczenia Sądu Najwyższego w tym zakresie. Na szybko np. wyrok z dnia 11.06.2003 r. I PK 206/02. Generalnie możesz cofnąć ;)

Gość gość
Ok to już wiem mogę cofnąć. Ale teraz jak to zrobić ?

Gość gość
tak jak złożyłaś, tak cofasz. Jak złożyłaś - na piśmie? Co tam napisałaś? że wypowiadasz? No to teraz dokładnie tak samo piszesz, ze cofasz wypowiedzenie ze względu istotny fakt o którym nie miałaś pojęcia w momencie składania wypowiedzenia. Data podpis. Składasz ten dokument do tej samej osoby, której składałaś wypowiedzenie.

Gość gość
Aha dzięki. I myślisz ze powinna mi to przyjąć ? A jak będzie z umowę ? Bez zmian będę miała maciezynski ? A co jeśli odmówi ?