Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiajan

Proszę o pomoc! Czy to HIV?

Polecane posty

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy jestem w szczęśliwym związku z najwspanialszym chłopakiem na świecie. Niedawno przeżyliśmy swój pierwszy raz. Bez zabezpieczenia. Było cudownie, jednak to co potem się stało... przeraziło mnie i przeraża aż do teraz. Około 12 dni po stosunku, mój chłopak ciągle źle się czuje. Boli go głowa, gardło, jest osłabiony, czasem nawet i brzuch. Przeraziłam się, gdyż pomyślałam o... HIV. Ja jestem zdrowa, to był mój pierwszy raz, mój chłopak twierdzi, że to był jego też pierwszy raz, że prędzej nie miał żadnej dziewczyny ani nie uprawiał z nikim seksu. Jednak jego objawy są bardzo niepokojące, czytając różne artykuły na temat HIV jestem przerażona. Bardzo go kocham, ale też bardzo się martwię. Dlatego też mam do Was kilka pytań: czy przeżyliście podobą sytuację? Może to nie HIV a po prostu zwykła infekcja trzyma go od dobrych kilku dni? Warto podkreślić to, że łapie go chwilowo - po jakimś czasie mija. Nie ma tego całe dni, cały czas. Ale codziennie ma jakieś bóle - choćby przez godzinę czy kilka. Druga rzecz: jeśli on byłby nosicielem - czy ja również powinnam mieć objawy? Do tej pory nie miałam żadnych. Czy jest to możliwe, że tylko on się zaraził, a ja nie? Trzecia sprawa. Rozmawiałam już z nim, zachęciłam go do zrobienia sobie testu na HIV, ale się zmartwił, że mu nie ufam, że już kilkanaście razy mi potwierdzał, że nigdy nikogo nie miał, a jego stosunek ze mną był jego pierwszym. Co ja mam robić??! Bardzo go kocham, nie wyobrażam sobie tego, że on albo ja moglibyśmy przez nasz seks być nosicielami tego śmiertelnego wirusa. Pomóżcie proszę!

Aha. I jeszcze jedno pytanie - czy po pierwszym stosunku bez zabezpieczenia (przyjmijmy, że "debiutanckim" dla obu stron) możliwe jest zakażenie wirusem HIV?

Gość gość
To nie hiv, to glupota.

Gość gość
Zaraziłaś go jakimś syfem. Byłaś nosicielem ale nie chorowałaś i nic o tym nie wiedziałaś. A twojego chłopaka rozłożyło. To nie hiv ale inne dziadostwo.

Gość gość
po prostu idźcie do lekarza z tymi jego bólami

Był u lekarza, po prostu jest przeziębiony. Na szczęście wszystko chyba będzie dobrze. Bardzo dziękuję za odpowiedź!

Gość gość
Mam podobne objawy choruje na borelioze.ale hiva mozna zlapac b.latwo, np jak sie ma uszkodzona skore i dotknie w autobusie czy sklepie skazonej powierzchni, i to nieprawda ze komary nie przenosza, tak sie tylko mowi zeby nie straszyc ludzi