Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasza pierwsza mysl jak widzicie na spacerze z dzieckiem wytatuowana matke

Polecane posty

Gość gość
21.48. Cóż. moze w takim środowisku się obracasz i takie tatuaże spotykasz. Ja widziałam naprawdę dobrych kilka małych dziel sztuki.

Gość gość
większość tatuazystów to artyści - często po studiach artystycznych (pewnie dlatego, że to jeden z najlepiej płatnych zawodów artystycznych). Mój tatuażysta był wcześniej grafikiem. Pojęcie sztuki też nie jest uniwersalne. Jedni uwielbiają Moneta (osobiście nie cierpię), inni grafikę komiksową. Są ludzie którzy uwielbiają estetykę tradycyjnych, amerykańskich tatuaży i nawet wieszają flash na ścianach.

Gość gość
Mnie ciekawi, jak sie czujecie, kiedy klikniecie w net w hasla"najmodniejsze tatuaze 2017" czy 2015 i wczesniej. Przeciez tatuaz jest na stale. A jak nam sie obciachowe po paru latach wydaja wyskubane brwi, biale kozaczki czy watowane ramiona! To samo jest z tauazami - motylki na tyłku czy skrzydelka aniola dawno sa passe a ktos je music nosic do konca zycia. Zrobisz tatuaz dziś, a za parę lat mlodsza laska ci go wysmieje. Tak jest z modą, tylko ze ciuchy czy makijaz mozna zmienić a skórę nie tak prosto. Ja nie mowię, ze to patologia, ale ludzie z lekko ograniczoną wyobraźnią, konserwatyści - cale zycie na jedno kopyto :)

Gość gość
Zależy od osoby. Tatuaży nie możesz traktować jak ubrań, bo masz je na skórze całe życie. Więc nawet jak dany wzór wyjdzie z mody to po prostu większość ludzi się do niego przyzwyczaja - widzisz to codziennie na swojej skórze przecież. Poza tym dobrze wykonany, ładny tatuaż zawsze będzie ładny - nawet jak przyjdzie trend na nowe wzory. I to jest coś czego ludzie nie będący miłośnikami tatuaży jakoś nie rozumieją.

Gość gość
22.06 Tatuaz można poprawić. Jeżeli masz jakiegoś no nie wiem motylka czy inne coś zrobione w młodym wieku, co już się nie podoba, to można ten wzór poprawić. Dobry tatuazysta wykona nowy wzór,szkic, rysunek, zależy co masz na ciele już zrobione i można wykonać nowy ładny tatuaż, w którym schowa się to co już wytatuowane.

Gość gość
Bez przesady, ze patoligia ale chlopczyca taki styl punk. Nie podoba mi sie i dlatego nie mam.

Gość gość
jednak robiąc sobie tatuaż lepiej załozyć, że jest on na całe życie. Nie wszystko da się ładnie przerobić, a całkowite usunięcie jest ciężkie do osiągnięcia.

Gość gość
22:06 podpisuje się obiema rękami i nogami

Gość gość
szkoda, że wasz brak konserwatyzmu dotyczy również języka...

Gość gość
22.06 -w punkt ! A potem mija 20 lat . Powiedzmy że panna "tatoo" robi karierę i mamy 40 letnią kobietę sukcesu z wyblakłym rózowym motylem nad pupą , imieniem "seba" wydziaranym na nadgarstku i aniołem na ramieniu :D Potem albo oficjalny strój do końca życia zawodowego albo beka u młodszych .

Gość gość
gość dziś - a jaki stój miałaby nosić który pokazywałby tego motyla? Poza tym to co opisujecie to cały czas małe, tanie tatuaże, za to osoby wytatuowane mówią o dużych, dużo ciekawszych wzorach. Poza tym jak chcesz używać angielskiego to chociaż pisz poprawnie": "tattoo" (przez dwa t).

Gość gość
gość dziś Panienka schyla sie, i motylek wynurza gorna część skrzydelek ze spodni. Przepraszam, juz raczej nie panienka, bo motylkowe maja teraz 30+. A odkąd duzy znaczy dobry? Jak sie patrzy na ludzi to jakos nie widac tych dziel wielkich artystów... są lepsze- skopiowane z dobrego wzornika , więc nie dzielo sztuki , raczej reprodukcja. Zawsze to lepiej, tyle, że oklepane.

Gość gość
większość artystów rysuje tatuaż na zamówienie :) Oczywiście, motywy czesto się powtarzają bo tatuaż musi dobrze wyglądać na ciele i są rzeczy które po prostu wyglądają lepiej. Przy okazji...kup sobie dopasowane spodnie to nic ci nie będzie wystawać.

Gość Miller
"po ch** jej był ten bachor"

Gość gość
w sumie tak też można

Gość gość
po co się oszpecać, brzydko wyglądają te wasze tatuaże

Gość gość
gość dziś - jak zdarta płyta normalnie :) Wbij sobie do makówki, że twój gust nie jest uniwersalny. Coś co tobie się nie podoba dla kogoś innego będzie piękne.

Gość gość
gość dziś wbij sobie fo makówki, że to co dla Ciebie jest piękne dla innych jest obrzydliwe.

Gość gość
gość dziś - ja z tym problemu nie mam, to nie ja odczuwam potrzebę obrażania kogoś bo mi się jego wygląd nie podoba. Wychodzisz czasem z domu? Bo z takim nastawieniem pewnie nie jesteś ulubienicą sąsiadów :D

Gość gość
Im starsza, im większa część ciała pokryta tymi' "dziełami" tym to paskudniej wygląda.

Gość gość
Mnie się podoba - dlatego właśnie zdecydowałam się pokryć większość mojego ciała tatuażami. I jak ty przeżyjesz tą rozbieżność? :D

Gość gość
A ty się chwalisz czy żalisz ? Co nam do tego, nawet sobie w środku japy czy pipy walnij tribala jak tak cie to rajcuje ..:D

Gość gość
Z tego co widzę to ciebie strasznie to interesuje, w końcu bardzo żywo udzielaesz się w tym temacie i wypowiadasz na temat obcych osób.Nawet twoja ostatnia, bardzo wulgarna swoją drogą, wypowiedź miała na celu zwrócenie uwagi kogoś kogo na oczy nie widziałaś i nie zobaczysz ;)

Gość gość
Ja mam dwa tatuaże. Czerwono-czarną różę na łopatce oraz smoka na udzie. smok jest długości ok 15 cm, różna jak moja dłoń. obydwa zrobiłam tuż przed 30-stką. a nie jako smarkata studentka. zarabiam nieco powyżej 4 tys zł netto na miesiąc. patologia? hm ;) ;)

Gość gość
żywo? :O

Gość gość
gość dziś - ja miałam pierwszy tatuaż jak miałam 17 lat. Teraz pewnie inaczej bym go zrobiła, ale dalej go lubię. Za to drugiego bardzo żałowałam. Coś w tym jest, że lepiej poczekać. Przynajmniej do czasu aż zacznie się dobrze zarabiać.

Gość gość
gość dziś zarabiam nieco powyżej 4 tys zł netto na miesiąc. patologia? ----- A co ma piernik do wiatraka? Mając tatuaże kojarzysz się z patologią i tyle.

Gość gość
gość dziś - ale nią nie jest, więc ten komu się to tak kojarzy jest w błędzie.

Gość gość
gość dziś tego nie wiemy czy jest czy nie. Pytanie było o pierwsze skojarzenie, więc większości kojarzy się właśnie tak. Nie wiemy kto w błędzie jest a kto nie, bo nie wiemy czy osoba mająca tatuaż rzeczywiście tym patolem jest.

Gość gość
Pytanie było 7 stron temu. Ludzie piszący w tym temacie bronili swoich przekonań twierdząc, ze "tylko takie osoby znają" i podając przykłady. Więc naturalnie osoby które nie pasują do tego schematu podają własne przykłady. I tak się kręci dyskusja.