Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikol

Dlaczego narzekacie,że 1500 zł za pracę to za mało?

Polecane posty

Gość gość
A ty brałeś kredyt na założenie firmy . Czy tak z wypłaty odkładałes z tego tysiąca miesięcznie po 100 zł to jest rocznie 1200 . To ty masz przepracowane lata pracy chyba ze 2000 lat . Masz na to odpowiedz . Bo sam zacząłeś głupi temat ze ludziom wystarczy 1000 zł miesięcznie to jak ludzie zakładają te firmy wytłumacz sie . Ja bym juz sie spalił ze wstydu na twoimm miejscu .

Gość gość  zawód bezrobotny
Facet jajca robi a ty się denerwujesz .

Gość mikol
Byłem kierowcą zawodowym. Zarabiałem ok 5000 zł netto na transporcie międzynarodowym. Teraz nie mam tyle,ale przynajmniej jestem w domu codziennie. I większość dostałem od rodziców i dziadków. I co cię to obchodzi?

Gość gość
Jako kierowca miałeś lepszego szefa ja ty jesteś teraz. I rodziców i dziadków hojnych a inni maja gorszy start bo albo mają skąpych albo biednych albo wielodzietne rodzeństwo . Daj tez po 5 tysięcy to stosunek do pracy będą mieli mniej seksualny.

Gość gość
Dlaczego nie chcesz płacić swoim ludziom 5 tys., skoro tobie twój pracodawca tyle płacił?

Gość mikol
Ja musiałem Kursy robić sam.Poczytajcie sobie,jaki to koszt.10 tysięcy nie wystarczy. A poza tym są 8 godzin w robocie,codziennie w domu.Ja w domu byłem tylko na weekendy.Poza tym nie wymagam niczego za co miałbym płacić więcej - żadnych specjalnych wymagań. A konkurencja też daje 1500.Wiem,bo widziałem ogłoszenia na stronie PUP. Ja miałem 5000,ale to była zupełnie inna praca. A poza tym... jakbym miał im tyle dawać,to musiałbym zlikwidować rezerwę finansową firmy i sam zmniejszyć swoją pensję do 1500.Nie ma mowy.

Gość gość
Jak płaca taka praca. Kto pracuje z zapałem i oddaniem za wynagrodzenie za które nie da się zaspokoić podstawowych potrzeb rodziny?

Gość mikol
W Polsce bardzo dużo osób.A jak się nie podoba to możliwości jest dużo.Providentów po mosty. W biznesie nie ma litości.

Gość mikol
Możesz im dokładać do pensji,jak jesteś takim wspaniałym człowiekiem. PS. Nie podoba wam się płaca.A kto głosuje na PO / PIS ? chcieliście PIS,macie PIS.

Gość gość
Ale oni pracują właśnie tyle, za ile im płacisz.

Gość mikol
Nie podwyższę i tyle. Zresztą i 1500 mnie obciąża.

Gość gość
To nie powdyższaj, tylko nie miej pretensji do ludzi że chcą dostawać normalne pieniądze za swoją pracę.

Gość mikol
Mam pretensje. Chcieć to sobie można wiele rzeczy. Zatrudniamy to WYMAGAM. To moje prawo jako szefa.

Gość mikol
A firmę może sobie każdy założyć. Ja nikomu nie bronię.Bo przecież posiadanie firmy,to jest tylko leżenie i odpoczynek i leci 100 000 na miesiąc. Jasne...

Gość gość
A czego konkretnie wymagasz za te 1500 zł?

Gość gość
Każdy, to dostał większość od rodziców i dziadków, zapomniałeś dodać.

Gość mikol
Zdecydowana większość pracowników to magazynierzy. Wymagania : - umiejętność liczenia - wykształcenie min. podstawowe - książeczka sanepidowska Tyle.

Gość gość
Bez niepłatnych nadgodzin?

Gość mikol
Nadgodzin nie ma. Plan pracy jest tak ułożony,by uniknąć nadgodzin. Był 1 przypadek nadgodzin w całej historii firmy,z powodu opóźnienia dostawy. Wtedy pracownicy dostali płatny dzień wolny z racji tego,że była to sobota. I odkąd firma transportowa mi zapłacila ogromną karę umową,to nie ma opóźnień.

Gość gość
1500 to nie jest wcale mało. Ale jak mam płacić za wynajem 1150zl plus rachunki to g****o z tego do życia zostaje. Dlatego mieszkamy sobie spokojnie w Niemczech i mąż też zarabia 1500€, za mieszkanie płacimy 475, za prąd 50, internet 25, i zostaje na godne życie.

Ja zarabiam 2500-3000 zależy ile godzin i czy sobotę mam pracującą. Od listopada idę na kurs językowy, żeby awansować i zarabiać więcej. 1500 to bardzo mało.

Gość gość
Mój maz pracuje jako magazynier i jego pensja wynosi ponad 5000zl netto.Ciesz się ze wogole ktokolwiek chce u Ciebie pracować za taka głodową stawkę.Przeciez na magazynie zazwyczaj pracują mezczyzni to jak taki chlop ma utrzymać rodzine za te Twoje 1500?Ja tez pracuje i zarabiam 2800 netto,razem mamy prawie 8000 i nie powiem zebysmy zyli na wysokim poziomie,mamy dwojke dzieci a Ty twierdzisz ze 1500 to jeszcze za dużo?

Gość gość
1500 to bardzo mało, ile kosztują aparat fotogrficzny czy jedzenie na mieście czy buty. 1500 to praca dobra na licealisty czy kogoś kto nie ma doświadczenia

Gość gość
dodam kto by chcial tak żyć najgorsze jedzenie takie coś to patologia zarabiać 1500 czy nawet obracać się wśród takich ludzi co tak żyją to wstyd

Gość Inaccessible89
Mikol, ile lat prowadzisz swoją firmę? Bo chyba czas ja zamknąć. Firma jest po to, by przynosiła dochody. Twoja przynosi takie, ze ani Tobie, ani pracownikom się nie opłaca. Dodam, ze ja rozmowy o prace z a c z y n a m od kwoty wyższej, niz Twoje dochody jako pracodawcy... Tez nie chce mi się pracować. Cześć swoich zadań lubię, cześć nie. A zreszta, musi mi się chcieć? Chyba najważniejsze jest, ze przynoszę zyski (wychodzi na to, ze znacznie większe, niz Ty jestes w stanie wygenerować).

Gość mikol
Starczy mi moje około 5 tysięcy zł. Natomiast nie wydaje mi się,żebym miał płacić powyżej 1500 zł magazynierowi. Kwota 1500 zł za miesiąc pracy 8h dziennie,jest w zupełności wystarczająca. Firmę prowadzę od około sześciu lat.I nie chodzi o to,czy mi się opłaca,czy nie.Tylko chodzi o to,że płacę tyle,ile mogę i tyle. A poza tym rynek jest jaki jest i trzeba wykorzystać to,że miasto małe,a co za tym idzie pracy mało.Ludzie nie narzekają,tylko wy jesteście oburzeni,że płacę "tak mało".A ja uważam,że wręcz za dużo.

Gość gość
Otóż to, nawet dla studenta bez rodziny to za mało. Mój mąż jako magazynier zarabia 3000 zł. W tym jakaś premia, wyprawka na święta, urlop bez problemów. I co najważniejsze fajni pracodawcy. Kto nie ma dzieci i mieszka u rodziców to jakoś przeżyje za te 1500 zł. Problem pojawia się, gdy decydujemy się na rodzinę. I co z tego,że jest to 500 plus ( dopiero od dwóch lat wcześniej ludzie też mieli dzieci) skoro dzieci to ogromny wydatek, kto ich nie ma ten może sobie pogadać. 500 nie wystarcza. A Ty kolego skoro twoim zdaniem 1500 to i tak za dużo to daj sobie spokój z biznesem bo najwidoczniej Cię to przerasta skoro musisz swoje bóle na forum wylewać. Idź i pracuj 8 godz. za najniższą stawkę, bez stresu, bez problemów firmowych i ciesz się z życia ( będziesz taki bogaty). ŻYCIOWA MARUDA Z CIEBIE.

Gość mikol
A poza tym jestem tego zdania,że jak komuś nie starcza,to niech idzie na 12 godzin (1,5 etatu = niecałe 2300 zł na rękę).Jest mnóstwo grup zawodowych,które robią po 12 godzin i żyją.

Gość mikol
"A Ty kolego skoro twoim zdaniem 1500 to i tak za dużo to daj sobie spokój z biznesem bo najwidoczniej Cię to przerasta skoro musisz swoje bóle na forum wylewać. Idź i pracuj 8 godz. za najniższą stawkę, bez stresu, bez problemów firmowych i ciesz się z życia ( będziesz taki bogaty). ŻYCIOWA MARUDA Z CIEBIE." Dziękuję,nie skorzystam. Moi pracownicy są zadowoleni z pracy. Nie każdy ma takie roszczeniowe podejście do życia.

Gość gość
Jest ustawowo napisane ze minimalna pensja musi wynnosić 3000 brutto . To wychodzi około 2200 netto . I tak jest w ustawie . Mniej nie wolno ci płacić . Czy ty taki głupi jesteś czy udajesz . Po podstawówce pracownik ma mniejszy żołądek . Ty jesteś normalnie przestępcą . Twoi pracownicy powinni nie Inspekcje pracy zawiadomić ale ABW